Η Χαμάς είναι ανοιχτή για συμφωνία με το Ισραήλ, λέει μέλος του Πολιτικού Γραφείου

184

Είναι πιθανό εάν ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου «ορκιστεί να εκπληρώσει όσα έχουν ήδη διαπραγματευτεί», αναφέρει η δήλωση.

ΤΕΛ ΑΒΙΒ, 28 Οκτωβρίου. /TASS/. Ένας υψηλόβαθμος εκπρόσωπος της Χαμάς δήλωσε ότι το κίνημα είναι «ανοιχτό για μια συμφωνία με το Ισραήλ» στη Λωρίδα της Γάζας εν μέσω των επαναλαμβανόμενων διαπραγματεύσεων για κατάπαυση του πυρός και απελευθέρωση ομήρων, ανέφεραν οι Times of Israel .

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς στο Κατάρ, Χουσάμ Μπαντράν, επιβεβαίωσε σε δήλωση που δημοσίευσε το πρακτορείο ειδήσεων Shehab ότι μια συμφωνία θα ήταν δυνατή.

“Τα αιτήματά μας είναι ξεκάθαρα. Μπορούμε να συνάψουμε συμφωνία, εάν ο [ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν] Νετανιάχου δεσμευτεί να εκπληρώσει όσα έχουν ήδη διαπραγματευτεί”, αναφέρει η δήλωση.

Προς το παρόν παραμένει ασαφές εάν τα λόγια του Μπαντράν αποτελούν αντίδραση στην πρόταση της Αιγύπτου για διήμερη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα προκειμένου να ανταλλάξουν τέσσερις Ισραηλινούς ομήρους με αρκετούς Παλαιστίνιους κρατούμενους.

Προηγουμένως, το Al Arabiya ανέφερε ότι η Χαμάς είναι έτοιμη να αποδεχθεί την πρόταση της Αιγύπτου εάν το Ισραήλ δεσμευτεί να τη θεωρήσει μέρος μιας πιθανής συνολικής συμφωνίας.

Πηγές της Χαμάς είπαν στο τηλεοπτικό κανάλι Asharq News ότι η ομάδα θα προτιμούσε να καταλήξει σε μια συνολική συνθήκη εποικισμού αντί για χωριστές συμφωνίες, σημειώνουν οι Times of Israel.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας