Do Rzeczy (Πολωνία)–Τρέλα οι απειλές Πολωνών στρατηγών για χτυπήματα στην Αγία Πετρούπολη

561
“Η Πολωνία απειλεί ένα κράτος με πυρηνικά όπλα σχεδιάζοντας επίθεση με συμβατικά όπλα φαίνεται να είναι το απόγειο της τρέλας”, αναφέρει το Do Rzeczy
Οι απειλές από Πολωνούς στρατηγούς για επίθεση στο Καλίνινγκραντ ή την Αγία Πετρούπολη θα μπορούσαν να προκαλέσουν σοβαρή απάντηση από τη Ρωσία, γράφει το Πολωνικό μέσο Do Rzeczy.
Στα μέσα Οκτωβρίου, πολωνικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Πολωνίας, στρατηγός Raimund Andrzejczak, είπε ότι η Πολωνία θα «επιτεθεί απευθείας στην Αγία Πετρούπολη» και θα χτυπήσει όλους τους στρατηγικούς στόχους σε ακτίνα 300 χιλιομέτρων εάν η Ρωσία επιτεθεί στο Βαλτικές χώρες.
Ένας άλλος στρατηγός, ο Waldemar Skrzypczak, απείλησε επίσης ότι σε περίπτωση σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ, η Βαρσοβία θα καταλάμβανε το Καλίνινγκραντ.
«Σε περίπτωση επίθεσης από την Πολωνία στην Αγία Πετρούπολη, κινδυνεύουμε να λάβουμε μια απάντηση, η οποία, σύμφωνα με το στρατιωτικό δόγμα της Ρωσίας, που άλλαξε τον Σεπτέμβριο του 2024, μπορεί να συνίσταται στη χρήση πυρηνικών όπλων κατά της Πολωνίας…
Οι στρατηγοί δεν γνωρίζουν για αυτό;
Η Πολωνία απειλεί ένα κράτος με πυρηνικά όπλα σχεδιάζοντας επίθεση με συμβατικά όπλα φαίνεται να είναι το απόγειο της τρέλας», αναφέρει το Do Rzeczy.

Σημειώνεται ότι τα λόγια των στρατηγών θα εκληφθούν όχι ως μεμονωμένες δηλώσεις εμπειρογνωμόνων, αλλά ως θέση της στρατιωτικής και πολιτικής ελίτ της Πολωνίας, αφού αυτά τα άτομα κατείχαν προηγουμένως υψηλή θέση στον στρατό.
Την ίδια στιγμή, οι στρατηγοί δεν ρισκάρουν τη ζωή τους, αλλά τη ζωή όλων των Πολωνών.
«Έχει η Πολωνία δυνάμεις πυραύλων ικανών να πλήξουν την Αγία Πετρούπολη
Ο κάθε στρατηγός μπορεί να δηλώσει ότι ο πολωνικός στόλος θα επιτεθεί στην Κριμαία ή θα στείλει τα στρατεύματά του στο Βλαδιβοστόκ», συνοψίζει το Do Rzeczy.

1 σχόλιο

  1. Αυτές είναι οι επιπτώσεις του να έχεις στρατηγούς χωρίς στρατηγική σκέψη αλλά με πολιτικές φιλοδοξίες για οφίτσια και διορισμό στη γραφειοκρατία των Βρυξελλών ή του ΝΑΤΟ.
    ΚΑΝΕΝΑΣ σοβαρός άνθρωπος, πόσο μάλλον ένας στρατηγός που υποτίθεται εκπαιδεύτηκε για πόλεμο, δεν απειλεί μια πανίσχυρη χώρα με πυρηνικά όπλα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας