Σοβαρές απώλειες των σιωνιστών σε Λίβανο και Γάζα

556

Κακή μέρα ήταν και η Κυριακή για το σιωνιστικό μόρφωμα.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις κατοχικών μέσων, ο συνταγματάρχης Ehsan Daqsa, διοικητής της 401ης τεθωρακισμένης ταξιαρχίας,  σκοτώθηκε στη λωρίδα της Γάζας.

Η Daily Yedioth Ahronoth ανέφερε ότι το απόγευμα της Κυριακής ο διοικητής της 401ης τεθωρακισμένης ταξιαρχίας του Ισραήλ σκοτώθηκε σε συγκρούσεις στη βόρεια Τζαμπαλίγια της Γάζας.

Ο συνταγματάρχης Ehsan Daqsa είναι ένας από τους υψηλότερους αξιωματικούς που έχουν σκοτωθεί κατά τη μάχη εναντίον της Χαμάς, ανέφεραν οι Times of Israel.

Ο 41χρονος Daqsa καταγόταν από την πόλη των Δρούζων Daliyat al-Karmel. Ανέλαβε τη διοίκηση της 401ης Ταξιαρχίας τον Ιούνιο, πρόσθεσε το ρεπορτάζ των Times.

Εν τω μεταξύ, ο στρατός ανακοίνωσε το Σάββατο δύο Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε χερσαίες μάχες στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού, οι στρατιώτες, που υπηρέτησαν στο 52ο τάγμα της 401 Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με Παλαιστίνιους μαχητές.

Αυτό ανεβάζει τον (επίσημο) αριθμό των νεκρών του ισραηλινού στρατού από τις 7 Οκτωβρίου 2023 σε 747 [σ.τ.μ. Ο πραγματικός αριθμός μάλλον είναι πολλαπλάσιος, καθώς είναι γνωστό ότι το κατοχικό καθεστώς κατά σύστημα κρύβει τις απώλειές του].

Τουλάχιστον 4.969 Ισραηλινοί στρατιώτες έχουν τραυματιστεί στη Γάζα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και σε διασυνοριακές μάχες με τη Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο, σύμφωνα με στοιχεία του στρατού.

Βίντεο από τη στιγμή του θανάτου του Ντάκσα μπορείτε να δείτε εδώ.

Η Χεζμπολλάχ ανακοίνωσε ότι κατέρριψε ένα drone τύπου Hermes 900, ενώ έτρεψε σε φυγή ένα δεύτερο:

Το κίνημα αντίστασης της Χεζμπολάχ του Λιβάνου έχει πραγματοποιήσει νέες επιχειρήσεις αντιποίνων εναντίον ισραηλινών στόχων ως αντίποινα για τη βάναυση επίθεση του καθεστώτος κατά της Γάζας και του Λιβάνου.

Η Χεζμπολάχ ανέφερε σε δήλωσή της το βράδυ της Κυριακής ότι κατέρριψε ένα ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος Hermes-900 το οποίο διείσδυσε στο λιβανέζικο έδαφος και ανάγκασε ένα άλλο μη επανδρωμένο αεροσκάφος να υποχωρήσει στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

«Σε υποστήριξη του σταθερού παλαιστινιακού λαού μας στη Λωρίδα της Γάζας, για την υποστήριξη της γενναίας και τιμημένης αντίστασής του, και για την υπεράσπιση του Λιβάνου και του λαού του, οι μαχητές στις μονάδες Αεράμυνας της Ισλαμικής Αντίστασης στις 4:30 μ.μ. της Κυριακής, 20-10-2024, αντιμετώπισαν ένα ισραηλινό drone Hermes-900 και το ανάγκασαν να εγκαταλείψει τον εναέριο χώρο του Λιβάνου», ανέφερε το κίνημα αντίστασης.

Η Χεζμπολάχ εκτόξευσε επίσης ρουκέτες στο λιμάνι της Χάιφα.

Το κίνημα της αντίστασης είπε ότι «ως μέρος της σειράς επιχειρήσεων Khaybar και ως απάντηση στις επιθέσεις και τις σφαγές που διέπραξε ο σιωνιστής εχθρός, και με το κάλεσμα «Είμαστε στην υπηρεσία σου, Ω Nasrallah», οι μαχητές της Ισλαμικής Αντίστασης, στις 4:00 μ.μ. της Κυριακής 20-10-2024, βομβάρδισαν τη βάση «Tira Carmel» με μία ποιοτική ομοβροντία πυραύλων».

Επιπλέον, η ομάδα στόχευσε ένα κέντρο διοίκησης και ανεφοδιασμού στη στρατιωτική βάση Samson, δυτικά της λίμνης Tabariyya, καθώς και τη στρατιωτική βάση Tirat Carmel του ισραηλινού καθεστώτος.

Εν τω μεταξύ, μαχητές της Χεζμπολάχ έπληξαν επίσης συγκεντρώσεις ισραηλινών στρατευμάτων σε διάφορες τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένης της βάσης πυραύλων Beria, της πόλης Markaba, των υψωμάτων Qalaa και των στρατώνων Hounin, προκαλώντας σύμφωνα με πληροφορίες θύματα.

Το επίσημο Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων του Λιβάνου είχε αναφέρει ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Βηρυτό, στο νότιο Λίβανο και στην ανατολική κοιλάδα Μπεκάα.

Το Ισραήλ στοχεύει τον Λίβανο από τον Οκτώβριο του 2023, όταν ξεκίνησε έναν γενοκτονικό πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

Η Χεζμπολάχ απαντά στην επίθεση με πολυάριθμες επιχειρήσεις αντιποίνων, με στόχο τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

πηγή: Mehr News Agency (Ιράν)

Τα drones Hermes-900 έχουn καθαρό βάρος 1100 κιλά και μπορούν να μεταφέρουν φορτίο 450 κιλών. Το φορτίο μπορεί να αποτελείται από εξοπλισμό κατασκοπίας ή πυραύλους. Το μήκος του είναι 8 μέτρα και το πλάτος των φτερών του 15 μ. Η τιμή του, ανάλογα με το φορτίο, φέρεται ότι ξεκινάει από τα 8 εκ. δολάρια και ξεπερνάει τα 25. Αποτελεί τη ναυαρχίδα του στόλου μη επανδρωμένων αεροσκαφών του σιωνιστικού μορφώματος και το καμάρι της αεροναυπηγικής του βιομηχανίας.

Άλλες ειδήσεις από τον άξονα της Αντίστασης

Πάνω από 100 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από το Λίβανο ενάντια σε στόχους του κατοχικού καθεστώτος μόνον την Κυριακή.

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ, 21 Οκτ. (YPA) – Ο ισραηλινός στρατός κατοχής ανακοίνωσε ότι εντόπισε πάνω από 100 ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο την Κυριακή, με στόχο πολλούς οικισμούς και συγκεντρώσεις στρατευμάτων στη βόρεια κατεχόμενη Παλαιστίνη. Το Channel 12 ανέφερε ένα σφοδρό μπαράζ με στόχο τη Nahariya, την Akka και οικισμούς στη δυτική Γαλιλαία.

Ισραηλινές πηγές σημείωσαν ότι έντονες εκρήξεις σημειώθηκαν στο Safed μετά την ενεργοποίηση των σειρήνων αεροπορικής επιδρομής, με πυρκαγιές να ξεσπάνε στο Ami’ad. Υποστήριξαν ότι αρκετές ρουκέτες έπεσαν σε διάφορους οικισμούς χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί. Σειρήνες αεροπορικής επιδρομής ακούστηκαν επίσης στη Ναχαρίγια, στην Άκκα και στην περιοχή της Γαλιλαίας.

Αργότερα, η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι οι μαχητές της έβαλαν στο στόχαστρο τους «οικισμούς του Σλόμι και του Άνταμιτ», επιτυγχάνοντας άμεσα πλήγματα στις συγκεντρώσεις στρατευμάτων.

Η ισραηλινή εφημερίδα Yedioth Ahronoth επικαλέστηκε μια ισραηλινή στρατιωτική πηγή που ανέφερε ότι η Χεζμπολάχ έχει εξασφαλίσει νίκες στη σύγκρουσή της με το «Ισραήλ», παρά τις σημαντικές απώλειες που υπέστη πρόσφατα. Η πηγή πρόσθεσε ότι η Χεζμπολάχ συνεχίζει να κρατά μαχητές από τη μονάδα Radwan [σ.τ.μ. Η δύναμη Ραντουάν είναι οι ειδικές δυνάμεις των στρατευμάτων της Χεζμπολλάχ] για αμυντικές επιχειρήσεις.

Πηγή: Yemen Press Agency

Ισλαμική αντίσταση στο Ιράκ:

Η ισλαμική αντίσταση στο Ιράκ λέει ότι πραγματοποίησε νέες επιχειρήσεις αντιποίνων, χτυπώντας έναν αριθμό ισραηλινών στόχων εντός των κατεχόμενων εδαφών.

Η ομάδα-ομπρέλα των ιρακινών αντιστασιακών φατριών ανέφερε σε δήλωση τη Δευτέρα ότι έπληξε τρεις ζωτικούς στόχους στα κατεχόμενα συριακά Υψίπεδα του Γκολάν χρησιμοποιώντας drones.

«Σε συνέχιση της προσέγγισής μας για την αντίσταση στην κατοχή και την υποστήριξη του λαού μας στην Παλαιστίνη και τον Λίβανο, και ως απάντηση στις σφαγές που διέπραξε η σφετεριστική οντότητα εναντίον αμάχων, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, γυναικών και ηλικιωμένων, οι μαχητές της Ισλαμικής Αντίστασης στο Ιράκ το απόγευμα της Δευτέρας 21-10-2024, επιτέθηκαν σε στρατιωτικό στόχο στο κατεχόμενο Γκολάν χρησιμοποιώντας drones», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ιρακινής αντίστασης.

Η Ισλαμική Αντίσταση επιβεβαίωσε τα συνεχιζόμενα πλήγματα στα οχυρά του εχθρού με αυξανόμενη ένταση.

Η ομάδα είπε επίσης ότι έπληξε έναν άλλο ζωτικό στόχο στην κατεχόμενη κοιλάδα του Ιορδάνη με drones.

Η ισλαμική αντίσταση είπε ότι οι επιχειρήσεις της υποστηρίζουν τον παλαιστινιακό και τον λιβανικό λαό.

Τόνισε ότι τα πλήγματα ήταν επίσης απάντηση στις σφαγές που πραγματοποίησε το ισραηλινό καθεστώς εναντίον αμάχων, συμπεριλαμβανομένων γυναικών, παιδιών και ηλικιωμένων στα κατεχόμενα εδάφη.

Η ιρακινή αντίσταση έχει δεσμευτεί να συνεχίσει τις αντικαθεστωτικές επιχειρήσεις της με αυξανόμενη ένταση.

Η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ διεξάγει πολυάριθμες τέτοιες επιχειρήσεις εναντίον ευαίσθητων στόχων που βρίσκονται στα κατεχόμενα από τις 7 Οκτωβρίου του περασμένου έτους, όταν το ισραηλινό καθεστώς άρχισε να διεξάγει γενοκτονικό πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

Τουλάχιστον 42.519 Παλαιστίνιοι, οι περισσότεροι εκ των οποίων γυναίκες και παιδιά, έχουν σκοτωθεί στη βάρβαρη ισραηλινή στρατιωτική επίθεση μέχρι στιγμής.

Ο συνασπισμός έχει επίσης πραγματοποιήσει επιθέσεις αντιποίνων κατά των βάσεων κατοχής των ΗΠΑ σε όλο το Ιράκ και τη γειτονική Συρία λόγω της αχαλίνωτης πολιτικής, στρατιωτικής και μυστικής υποστήριξης της Ουάσιγκτον για τις θηριωδίες του Ισραήλ στη Γάζα.

Πηγή: PressTV (Ιράν)

Νωρίτερα την Κυριακή, η Ισλαμική αντίσταση στο Ιράκ είχε πετύχει άλλο πλήγμα στα κατεχόμενα υψίπεδα του Γκολάν, όπως και το Σάββατο.

Ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ για τα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη: “Στη Γάζα, η συλλογική ντροπή του αιώνα συνεχίζεται αμείωτη και αδιάκοπη… Τα Ηνωμένα Έθνη καταρρέουν κάτω από το βάρος αυτής της ντροπής

Francesca Albanese, Ειδική Εισηγήτρια του ΟΗΕ , Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη:
Στη Γάζα, η συλλογική ντροπή του αιώνα συνεχίζεται αμείωτη και αδιάκοπη, σε πείσμα κάθε κανόνα διεθνούς δικαίου και ηθικού. Οι Παλαιστίνιοι, εξουθενωμένοι από τις ανελέητες επιθέσεις στα σώματα και τις ψυχές τους, εγκαταλείπονται στους βασανιστές τους. Συγκλονιστικές εικόνες συνοπτικών εκτελέσεων, μαζικών αναγκαστικών εκτοπίσεων και άλλων κατάφωρων καταχρήσεων μας χτυπούν, αφήνοντάς μας έκπληκτους και σαστισμένους, ανίκανους να καταλάβουμε ότι αυτό που συμβαίνει στη Γάζα είναι πραγματικά αληθινό. Τι επαίσχυντη απόδειξη της παγκόσμιας αποτυχίας μας να προστατεύσουμε τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. Τα Ηνωμένα Έθνη, που κάποτε θεωρούνταν φάρος ελπίδας και δύναμη για την ειρήνη, καταρρέουν κάτω από το βάρος αυτής της ντροπής – και της πίεσης της αδράνειας ή της συνενοχής των πιο ισχυρών κρατών μελών τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας