UnHerd (Βρετανικό ΜΜΕ)-Η Ursula von der Leyen σχεδιάζει πραξικόπημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

328
«Βάζοντας πιστούς σε στρατηγικούς ρόλους, περιθωριοποιώντας τους επικριτές και δημιουργώντας ένα σύνθετο δίκτυο εξαρτήσεων και επικαλυπτόμενων ευθυνών που εμποδίζουν οποιοδήποτε άτομο να αποκτήσει αθέμιτη επιρροή, η Πρόεδρος της ΕE άνοιξε το δρόμο για μια άνευ προηγουμένου αρπαγή υπερεθνικής εξουσίας», τόνισε το UnHerd
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, σχεδιάζει να πραγματοποιήσει πραξικόπημα, επεκτείνοντας κρυφά τις εξουσίες της επιτροπής και μετατρέποντάς την σε ένα υπερεθνικό αυταρχικό σώμα, σημείωσε το Βρετανικό μέσο ενημέρωσης UnHerd.
«Βάζοντας πιστούς σε στρατηγικούς ρόλους, περιθωριοποιώντας τους επικριτές και δημιουργώντας ένα σύνθετο δίκτυο εξαρτήσεων και επικαλυπτόμενων ευθυνών που εμποδίζουν οποιοδήποτε άτομο να αποκτήσει αθέμιτη επιρροή, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής άνοιξε το δρόμο για μια άνευ προηγουμένου αρπαγή υπερεθνικής εξουσίας», τόνισε το UnHerd.
Εξήγησε ότι παρόμοιες διαδικασίες λαμβάνουν χώρα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή εδώ και περίπου 15 χρόνια και για να ενισχύσει την επιρροή της, η Επιτροπή εκμεταλλεύτηκε τη «μόνιμη κρίση» στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της αντιπαράθεσης με τη Ρωσία.
Για παράδειγμα, για να ενισχύσει τις εκτελεστικές εξουσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ursula von der Leyen εκμεταλλεύτηκε την ουκρανική κρίση, η οποία οδήγησε στην «αποτελεσματική υπερεθνικοποίηση» της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ και την υποταγή της στη στρατηγική των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ.
Και ο διορισμός εκπροσώπων των χωρών της Βαλτικής (πρώην πρωθυπουργός της Λιθουανίας Andrius Kubilius, πρώην πρωθυπουργός της Εσθονίας Kai Kallas και άλλοι) σε βασικές θέσεις στον τομέα της άμυνας και της εξωτερικής πολιτικής, σύμφωνα με το UnHerd, στέλνει ένα μήνυμα στο ΝΑΤΟ σχετικά με τη δέσμευση της ΕΕ στην αντιρωσική πολιτική.
Επίσης η Ursula von der Leyen σχεδιάζει να ανακατασκευάσει ριζικά το δημοσιονομικό σύστημα της ΕΕ συγκεντρώνοντάς το.

Σχεδιάζεται να δημιουργηθεί ένα ενιαίο εθνικό ταμείο για κάθε κράτος μέλος της ΕΕ, το οποίο θα επιτρέψει στον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να ασκήσει πίεση σε ανεπιθύμητες χώρες, κόβοντας τις οικονομικές ροές.
Η επανεκλογή της Ursula von der Leyen ως επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα φέρει την Ευρωπαϊκή Ένωση πιο κοντά στην πιο δυσοίωνη και προβληματική φάση της ύπαρξής της.
Οι ηγέτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες τον Ιούνιο 2024 ενέκριναν τους υποψηφίους που είχαν προταθεί στο παρελθόν για κορυφαίες θέσεις στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα.
Ειδικότερα, ενέκριναν τον πρώην Πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Antonio Costa για τη θέση του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ.α.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας