Λάρισα-Γιατροί σφυροκοπούν τον Ά. Γεωργιάδη–«Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο λειτουργεί σαν μέτριο Κέντρο Υγείας»

187

Καλή και σωστή η πρωτοβουλία των εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας αρκεί να είναι ρεαλιστές και να προβούν σε κινητοποιήσεις , κάτι που γίνεται σιγά σιγά και θα κλιμακωθείς σε ολόκληρο το  χώρο της υγείας και να μην έχουν αυταπάτες , πως με τον συγκεκριμένο υστερικό , είρωνα , κακεντρεχή , προσβλητικό , υπερόπτη και αλαζόνα υπουργό , υπάρχει έστω και μικρό περιθώριο συνεννόησης και διαλόγου   

Π.Δ.

Την διάλυση του ΕΣΥ και ειδικά του δικού τους νοσοκομείου, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, περιέγραψαν με τα πιο μελανά χρώματα, οι εργαζόμενοι σε συνέντευξη Τύπου.

Ταυτόχρονα απάντησαν δυνατά στον Άδωνη Γεωργιάδη που τους συκοφαντεί και αποκάλυψαν τις ευθύνες του στην απελπιστική κατάσταση της «οργανωμένης υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης»

«Καλημέρα από τη “συμμορία της μιζέριας”. Είμαστε σε ένα ιερό χώρο, το ΤΕΠ που δέχτηκε τα θύματα των Τεμπών, αυτό το έγκλημα που έχει στοιχειώσει όλο το νοσοκομείο, το ΤΕΠ που δέχτηκε τους πλημμυροπαθείς» τόνισε η πρόεδρος του Συλλόγου Ιατρών ΕΣΥ – Ειδικευόμενων ΠΓΝΛ, Γεωργία Παπαδάμου.

«Σας καλέσαμε για να σας ενημερώσουμε και να αποδομήσουμε όλη αυτή την ιστορία που περιγράφει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, η κυβερνητική ηγεσία για την υγειονομική περίθαλψη στη χώρα και ειδικά στο δικό μας νοσοκομείο.

«Είμαστε από το σωματείο γιατρών ΕΣΥ – ειδικευμένων, η “συμμορία της μιζέριας”, όπως μας αποκαλεί ο υπουργός. Σήμερα βιώνουμε την κορύφωση της επίθεσης στο δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας, σε ένα πλαίσιο οργανωμένης υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης» τόνισε η Γεωργία Παπαδάμου και συμπλήρωσε ότι απώτερος στόχος της κυβέρνησης είναι η εμπορευματοποίηση του συστήματος υγείας και η προώθηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Μεταξύ άλλων μίλησε για τις ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά, τις παραιτήσεις γιατρών και τη φυγή τους στο εξωτερικό, τον παρωχημένο εξοπλισμό και τις ασυντήρητες υποδομές, την υπερεργασία χωρίς ρεπό και άδειες, την εργασιακή εξουθένωση και υποτίμηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

«Ο κύριος Γεωργιάδης, φερόμενος ως υπουργός Υγείας με θράσος και χυδαιότητα διανθίζει το καταστροφικό του έργο με επιθέσεις και λοιδορίες προς τους εργαζόμενους και χαμηλά αμειβόμενους υγειονομικούς, με υβριστικούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς όπως ανθρωπάκια, τεμπέληδες, συμμορία της μιζέριας ενώ ταυτόχρονα με ασύστολα ψεύδη που εκτοξεύει αφειδώς και χωρίς περιστολή, με συστημικά ΜΜΕ, επιχειρεί να παραπλανήσει και να αποκρύψει την προσπάθεια της διάλυσης και υποβάθμισης των δημοσίων δομών» σημείωσε η Γεωργία Παπαδάμου και πρόσθεσε:

«Το έργο που έχει αναλάβει να διεκπεραιώσει και να ολοκληρώσει είναι με εκτροπή των δημοσίων νοσοκομείων και των κέντρων υγείας σε αυτόνομες επιχειρηματικές μονάδες με βάση λειτουργίας την αγοραία σχέση κόστους και οφέλους». Όπως είπε, «λειτουργούμε σαν ένα μέτριο Κέντρο Υγείας αυτή τη στιγμή».

Η κυρία Παπαδάμου ανέφερε αναλυτικά τα προβλήματα και τις ελλείψεις του νοσοκομείου. Τα βίντεο:

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, σημείωσε, όπως μεταδίδει το onlarissa.gr πως: «Η αχίλλειος πτέρνα της ενίσχυσης, της ριζικής ανασυγκρότησης, των σύγχρονων μεταρρυθμίσεων του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι η βαριά υποχρηματοδότηση. Αυτή έχει ως παρενέργεια πρώτον την υποστελέχωση, όχι μόνο των δημόσιων δομών των νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας των δυσπρόσιτων περιοχών, αλλά και των νοσοκομείων της ενδοχώρας όπως είναι και αυτά της ευθύνης μας. Η δεύτερη παρενέργεια, είναι ότι λείπουν υλικά. Η τρίτη παρενέργεια είναι η επίπτωση της υποχρηματοδοτησης στη μη σωστή παροχή περίθαλψης προς τους συμπολίτες μας, αλλά και στη στασιμότητα της αναβάθμισης του ρόλου όχι μόνο των γιατρών αλλά και του υπόλοιπου προσωπικού. Θα αγωνιστούμε όλοι μαζί με όλες τις ενώσεις για να μπορέσουμε να τα θεραπεύσουμε όλα αυτά».

«Η υποστελέχωση, η οποία είναι τεράστια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο», τόνισε ο Κωνσταντίνος Λαρίσης, μέλος του Σωματείου Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, «αποτελεί κραυγή αγωνίας, που έχουμε εκφράσει κατά διαστήματα, η κατάσταση αντί βελτιώνεται, γίνεται χειρότερη. Υπάρχει κίνδυνος να μην μπορούν να λειτουργήσουν τμήματα από την τεράστια έλλειψη προσωπικού».

Ο κ. Λαρίσης έκανε επίσης λόγο ακόμα και για αδυναμία λειτουργίας του νοσοκομείου για ένα χρονικό διάστημα, έως ότου συγκεντρωθούν τα απαραίτητα ποσά για την κάλυψη των ελλείψεων υλικών, που μέχρι τώρα καλύπτονται εκ των υστέρων από το Δ.Σ.

«Ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί η βαρύτητα που θα έπρεπε σε ένα πανεπιστημιακό νοσοκομείο», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Καθηγητών Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γιάννης Τσούγγος. «Ο προϋπολογισμός του ΠΓΝΛ ήταν πάντα χαμηλότερος από τα υπόλοιπα πανεπιστημιακά νοσοκομεία. Είμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε το ρόλο που πρέπει να έχει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας