Άνοδος θερμοκρασίας σε Άπω Ανατολή-Γυμνάσια απόβασης Κίνας σε Ταϊβάν-Πολεμική παράταξη Β.Κορέας

373

Ανεβαίνει απότομα η θερμοκρασία στην Άπω Ανατολή και μάλλον δε φταίει η ανθρωπογενής παγκόσμια θέρμανση.

Ξεκινάνε τη Δευτέρα κοινές ασκήσεις των ενόπλων δυνάμεων της Κίνας γύρω από το νησί της Ταϊβάν, σαν απάντηση σε ομιλία του προέδρου (η “περιφερειακού ηγέτη”, όπως τον χαρακτηρίζει η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας) του νησιού που θεωρήθηκε εμπρηστική. Το σενάριο των ασκήσεων περιλαμβάνει απόβαση δυνάμεων και εξουδετέρωση των τοπικών στρατευμάτων. Λέτε να ξυπνάει ο γίγαντας; Μία πραγματική (και όχι μόνον στο σενάριο) απόβαση και κατάληψη του νησιού, θα ήταν ο δεύτερος καλύτερος τρόπος ενίσχυσης του Άξονα της Αντίστασης ενάντια στις απειλές της Δύσης! Λέτε να μας εκπλήξουν ευχάριστα;

Εν τω μεταξύ, την ίδια ημέρα ανακοινώθηκε ότι η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας έχει παρατάξει στα σύνορα 8 ταξιαρχίες πυροβολικού, πλήρως στελεχωμένες σε επίπεδο πολέμου και με διαταγές να είναι σε ύψιστη ετοιμότητα. Σύμπτωση;

Α.Π.

Τη Δευτέρα, η Διοίκηση του Ανατολικού Θεάτρου του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLA) αποστέλλει τα στρατεύματα του στρατού, του ναυτικού, της αεροπορίας και της πυραυλικής δύναμης για τη διεξαγωγή κοινών στρατιωτικών ασκήσεων με την κωδική ονομασία Joint Sword-2024B στα στενά της Ταϊβάν και σε περιοχές βόρεια και νότια και ανατολικά του νησιού της Ταϊβάν. Η άσκηση χρησιμεύει ως αυστηρή προειδοποίηση για τις αυτονομιστικές ενέργειες των δυνάμεων της «Ανεξαρτησίας της Ταϊβάν», δήλωσε ο ανώτερος λοχαγός Λι Σι, εκπρόσωπος της Διοίκησης Ανατολικού Θεάτρου του PLA, σε δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα νωρίς το πρωί της Δευτέρας.

Με σκάφη και αεροσκάφη να πλησιάζουν το νησί της Ταϊβάν σε κοντινή απόσταση από διαφορετικές κατευθύνσεις, στρατεύματα πολλαπλών υπηρεσιών συμμετέχουν σε κοινές ασκήσεις, εστιάζοντας σε θέματα θαλάσσιας περιπολίας πολεμικής ετοιμότητας, αποκλεισμό σε βασικά λιμάνια και περιοχές, επίθεση σε θαλάσσιους και χερσαίους στόχους, όπως καθώς και από κοινού κατάληψη της συνολικής υπεροχής, προκειμένου να δοκιμαστούν οι κοινές επιχειρησιακές δυνατότητες των στρατευμάτων της διοίκησης του θεάτρου, είπε ο Λι.

Η άσκηση χρησιμεύει ως αυστηρή προειδοποίηση για τις αυτονομιστικές ενέργειες των δυνάμεων της «Ανεξαρτησίας της Ταϊβάν». Είναι μια νόμιμη και αναγκαία επιχείρηση για τη διασφάλιση της κρατικής κυριαρχίας και της εθνικής ενότητας, είπε ο εκπρόσωπος.

Αμέσως μετά την εναρκτήρια ομιλία του Λάι στις 20 Μαΐου, η Διοίκηση του Ανατολικού Θεάτρου του PLA πραγματοποίησε τις ασκήσεις Joint Sword-2024A στα στενά της Ταϊβάν, βόρεια, νότια και ανατολικά του νησιού της Ταϊβάν, καθώς και σε περιοχές γύρω από τα νησιά Kinmen, Matsu, Wuqiu και Dongyin από 23 έως 24 Μαΐου.

Ο Λι, εκπρόσωπος της Διοίκησης του Ανατολικού Θεάτρου του PLA, είπε εκείνη την εποχή οι ασκήσεις Joint Sword-2024A χρησιμεύουν ως ισχυρή τιμωρία για τις αυτονομιστικές ενέργειες των δυνάμεων της «ανεξαρτησίας της Ταϊβάν» και μια αυστηρή προειδοποίηση για παρεμβάσεις και προκλήσεις από εξωτερικές δυνάμεις.

Η απόφαση για τη διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων είναι αποκλειστικά εντός των κυριαρχικών δικαιωμάτων ενός έθνους, είπαν ειδικοί.

Όπως περιγράφεται στο Σχέδιο Διακήρυξης του 1949 για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των κρατών από τα Ηνωμένα Έθνη, κάθε κράτος έχει το δικαίωμα να διαχειρίζεται τις εσωτερικές και εξωτερικές του υποθέσεις σύμφωνα με τη διακριτική του ευχέρεια, χωρίς εξωτερική παρέμβαση, εξαναγκασμό ή οδηγίες. Κατά συνέπεια, ένα κράτος έχει το νόμιμο δικαίωμα να κυβερνά την ανάπτυξη και την ανάπτυξη των ενόπλων δυνάμεών του μέσω των εσωτερικών του νόμων, δήλωσε στους Global Times τη Δευτέρα ο Ζενγκ Χονγκ, ερευνητής από την Ακαδημία Ναυτικών Ερευνών της PLA.

Ο Ζενγκ σημείωσε ότι το Σύνταγμα της Κίνας δηλώνει ότι η Ταϊβάν είναι αναπόσπαστο μέρος της Κίνας και ο ρόλος του PLA είναι να ενισχύει την εθνική άμυνα, να προστατεύει τη μητέρα πατρίδα και να αντιστέκεται στην εξωτερική επιθετικότητα. Ο νόμος Εθνικής Ασφάλειας της Κίνας ορίζει ότι το κράτος θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα άμυνας και ελέγχου για τη διασφάλιση της εθνικής εδαφικής κυριαρχίας και των θαλάσσιων δικαιωμάτων και για την πρόληψη της ένοπλης υπονόμευσης και της απόσχισης.

Ο Νόμος Εθνικής Άμυνας της Κίνας διευκρινίζει ότι μία από τις βασικές αποστολές της PLA είναι η υπεράσπιση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας. Ο νόμος κατά της απόσχισης ορίζει ότι οι δυνάμεις της «ανεξαρτησίας της Ταϊβάν» απαγορεύεται να χωρίσουν την Ταϊβάν από την Κίνα με οποιοδήποτε όνομα ή με οποιονδήποτε τρόπο, είπε ο Ζενγκ.

Αυτές οι νομικές διατάξεις, είτε στο διεθνές δίκαιο είτε στο κινεζικό εσωτερικό δίκαιο, παρέχουν τη νομική βάση για την PLA να διεξάγει ασκήσεις στην επικράτεια της χώρας και στα δικαιοδοτικά της ύδατα για να εκπληρώσει αποτελεσματικά την αποστολή της, είπε ο Zheng.

Το PLA δε χρειάζεται «δικαιολογίες» για τη διεξαγωγή ασκήσεων, καθώς τηρεί αυστηρά τους εσωτερικούς νόμους κατά την εκπλήρωση των καθηκόντων του. Σε απάντηση στις προκλητικές ενέργειες του Lai για την επιδίωξη της «ανεξαρτησίας της Ταϊβάν», η PLA είναι υποχρεωμένη να λάβει σταθερά, αποφασιστικά μέτρα για να τιμωρήσει και να αποτρέψει τέτοιες κινήσεις. «Όσο μεγαλύτερη είναι η πρόκληση, τόσο ισχυρότερη είναι η απάντηση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας