Ιρανός ταξίαρχος: Η Ιρανική επιχείρηση αντιποίνων, απλή χαρτογράφηση για ότι ακολουθήσει

277
Ο ταξίαρχος Εμπραχίμ Τζαμπαρί, σύμβουλος του διοικητή του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης

Ένας σύμβουλος του αρχηγού του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) λέει ότι η πρόσφατη πυραυλική επίθεση αντιποίνων του Ιράν εναντίον του Ισραήλ ήταν μόνο η «χαρτογράφηση» των θανατηφόρων χτυπημάτων που θα έφερνε η Ισλαμική Δημοκρατία στο κατοχικό καθεστώς στο μέλλον.

Ο ταξίαρχος Εμπραχίμ Τζαμπαρί έκανε τις παρατηρήσεις την Τετάρτη, περισσότερο από μια εβδομάδα αφότου το Ιράν πραγματοποίησε την Επιχείρηση Αληθής Υπόσχεση 2 ως απάντηση στις βάρβαρες πράξεις δολοφονίας του Ισραήλ κατά των κορυφαίων ηγετών του μετώπου της αντίστασης.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, το Ιράν εκτόξευσε περίπου 200 βαλλιστικούς πυραύλους υψηλής ταχύτητας στις στρατιωτικές βάσεις, τις βάσεις κατασκοπείας και πληροφοριών της σιωνιστικής οντότητας, στέλνοντας σχεδόν 10 εκατομμύρια εποίκους σε καταφύγια βομβών.

«Η επιχείρηση Αληθής Υπόσχεση 2 ήταν η χαρτογράφηση των θανατηφόρων χτυπημάτων που θα τους καταφέρουμε αργότερα», είπε ο Τζαμπαρί.

Οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο που διεξήγαγε το Ιράν πριν από την επιχείρηση βοήθησαν το 90 τοις εκατό των ιρανικών πυραύλων να χτυπήσουν με ακρίβεια τους στόχους τους, σημείωσε.

Οι Αμερικανοί και οι Ισραηλινοί έμειναν τρομερά έκπληκτοι από την επίθεση, η οποία είχε ως στόχο το υπόστεγο των μαχητικών αεροσκαφών F-35 και μια στρατιωτική βάση στα κατεχόμενα.

Ο διοικητής του IRGC είπε επίσης ότι τα ξένα μέσα ενημέρωσης παραδέχθηκαν ότι η επιχείρηση του Ιράν κατέρριψε τον μύθο του Σιδερένιου Θόλου του Ισραήλ και απέδειξε ότι ήταν ένα «σύστημα σιδερένιο κόσκινο».

Από τις αρχές Οκτωβρίου 2023, το Ισραήλ διεξάγει βάναυση διμέτωπη επίθεση που έχει σκοτώσει τουλάχιστον 42.010 ανθρώπους στη Λωρίδα της Γάζας και άλλους 2.141 στον Λίβανο μέχρι στιγμής.

Την ίδια περίοδο, το καθεστώς των σφετεριστών έχει επίσης δολοφονήσει αρκετούς ηγέτες της αντίστασης, συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια και του Γενικού Γραμματέα της Χεζμπολάχ σαγέντ Χασσάν Νασράλλα.

Προς υποστήριξη των Παλαιστινίων στη Γάζα, οι αντιστασιακές ομάδες εξαπέλυσαν επιθέσεις αντιποίνων σε ισραηλινούς στόχους και υποσχέθηκαν να συνεχίσουν να πολεμούν μέχρι να τελειώσει η επίθεση στη Γάζα.

Ο Τζαμπαρί είπε ότι το Ισραήλ βρίσκεται τώρα σε αδύναμη κοινωνική, πολιτική και στρατιωτική θέση και έτσι συμπεριφέρεται σαν λυσσασμένος σκύλος, προσθέτοντας, ωστόσο, «Το Ιράν και το Μέτωπο της Αντίστασης ξέρουν πώς να συμπεριφέρονται σε αυτόν τον λυσσασμένο σκύλο».

«Τον προηγούμενο χρόνο, οι εγκληματίες Σιωνιστές δεν έκαναν τίποτα άλλο από το να οδηγήσουν σε μαρτύριο 40.000 έως 50.000 αθώους ανθρώπους, ενώ η δύναμη του Άξονα της Αντίστασης και της Χαμάς έχει αυξηθεί», τόνισε.

Αναφερόμενος στα πιθανά χτυπήματα του καθεστώτος του Τελ Αβίβ στο Ιράν, ο διοικητής είπε «Οι Ισραηλινοί φοβούνται έναν πόλεμο μαζί μας και οι Αμερικανοί, επίσης, φοβούνται περισσότερο από αυτούς (τους Ισραηλινούς).

«Σε αντίθεση με τη διαφημιστική εκστρατεία που δημιουργούν τα αλαζονικά μέσα ενημέρωσης, δεν υπάρχει πόλεμος. Μπορεί (το Ισραήλ) να χτυπήσει ένα σημείο για να διατηρήσει τη θέση του, αλλά αν χτυπήσει ένα σημείο στη χώρα μας, θα χτυπήσουμε δεκάδες από τα κρίσιμα κέντρα τους», προειδοποίησε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας