Ούγγρος ΥΠΕΞ: Ο Turkstream να αντικαταστήσει τη μεταφορά αερίου μέσω Ουκρανίας

228

Η Ελλάδα να πρωτοπορήσει και να προτείνει τολμηρά τώρα στη Ρωσία την ενεργοποίηση της συμφωνίας Λαφαζάνη-Νόβακ που έχει μπει στο “ψυγείο” από την κυβέρνηση Τσίπρα, μετά την απομάκρυνση του Λαφαζάνη από το Υπουργείο Ενέργειας τον Αύγουστο του 2015, για την κατασκευή και λειτουργία του αγωγού South Stream με ρωσικό φυσικό αέριο που διέρχεται από τη Μακεδονία με κατεύθυνση τη Δυτική Ευρώπη.

Μια τέτοια τολμηρή κίνηση από τη χώρα μας θα αναβάθμιζε το ρόλο της και θα μπορούσε να δώσει μία νέα σωτήρια τροπή στις ενεργειακές εξελίξεις και στην ειρήνη στην Ευρώπη.

Π. Λαφ.

Η εκπνοή της συμφωνίας Ρωσίας-Ουκρανίας για τη διαμετακόμιση φυσικού αερίου δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα στην Ουγγαρία, καθώς η χώρα θα μπορεί να παίρνει αέριο μέσω του αγωγού Turkstream, δήλωσε σήμερα ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Πέτερ Σιγιάρτο.

Ο Turkstream μπορεί να βοηθήσει επίσης άλλες ευρωπαϊκές χώρες να εξασφαλίσουν προμήθειες αερίου, δήλωσε στη διάρκεια διάσκεψης για την ενέργεια που διεξάγεται στη Ρωσία.

Η υφιστάμενη συμφωνία διαμετακόμισης, βάσει της οποίας ρωσικό φυσικό αέριο διέρχεται από την Ουκρανία για να φθάσει σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης, πρόκειται να εκπνεύσει στο τέλος του έτους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας