Χούθι-Στοχοποίησαν δύο πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και πρώτη φορά στον Ινδικό

186

Οι αντάρτες Ανσάρ Άλλαχ (“Χούθι”) της Υεμένης, κίνημα που υποστηρίζεται από το Ιράν, ανακοίνωσαν σήμερα ότι έθεσαν στο στόχαστρό τους το πλοίο Olympic Spirit στην Ερυθρά Θάλασσα και το πλοίο St.John στον Ινδικό Ωκεανό.

Οι Χούθι εξαπολύουν επιθέσεις σε πλοία που σχετίζονται με το Ισραήλ ή μεταφέρουν εμπορεύματα από και προς αυτό σε ένδειξη υποστήριξης στους Παλαιστίνιους της Γάζας όπως δηλώνουν, λόγω του πολέμου που μαίνεται στον παλαιστινιακό θύλακα. Οι επιθέσεις επέχουν θέση τιμωρίας για την παραβίαση του εμπάργκο που έχει επιβάλλει η επαναστατική κυβέρνηση των Ανσάρ Άλλαχ. Μετά τις επιθέσεις που δέχτηκε η Υεμένη από τη συμμαχία ΗΠΑ – Μ.Βρετανίας, το εμπάργκο επεκτάθηκε και σε πλοία συμφερόντων των δύο χωρών.

Το Olympic Spirit, με σημαία Λιβερίας, είναι δεξαμενόπλοιο χημικών προϊόντων και πετρελαίου, συμφερόντων ΗΠΑ κατά τους Ανσάρ Άλλαχ. Δέχθηκε επίθεση με 11 βαλλιστικούς πυραύλους και δύο drones και υπέστη σοβαρή ζημιά.

Το St.John, με σημαία Μάλτας, είναι πλοίο εμπορευματοκιβωτίων. Δέχθηκε πλήγμα από πύραυλο κρούζ επειδή η πλοιοκτήτρια εταιρεία του παραβίασε το εμπάργκο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας