Ζελένσκι-Ακύρωσε τη «σύσκεψη κορυφής της ειρήνης» επειδή κανείς δεν ήθελε να έρθει

605

Λαβρόφ : Η Δύση προσπαθεί να ενσωματώσει την «πλατφόρμα της Κριμαίας» στη μορφή της «συνόδου κορυφής της ειρήνης»

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ, 9 Οκτωβρίου. /TASS/. Ο Ουκρανός πρόεδρος Βλαντιμίρ Ζελένσκι ακύρωσε τη λεγόμενη «σύσκεψη κορυφής της ειρήνης» τον Νοέμβριο επειδή κανείς δεν ήθελε να έρθει σε αυτήν. Αυτή η άποψη εκφράστηκε από έναν πρώην ανώτερο αξιωματούχο του Πενταγώνου, ανώτερο συνεργάτη στο Κέντρο Πολιτικής Ασφαλείας της Ουάσιγκτον (CSP) Stephen Bryan.

«Ο Ζελένσκι, που μόλις αναγκάστηκε να ακυρώσει την επερχόμενη «σύσκεψη κορυφής για την ειρήνη», που επισήμως αναβλήθηκε για μεταγενέστερη ημερομηνία επειδή κανείς δεν ήθελε να έρθει, κατέστησε σαφές ότι δεν θα διαπραγματευόταν με τη Μόσχα σε καμία περίπτωση», έγραψε ο ειδικός στο ιστολόγιό του. στην πλατφόρμα Substack.

Την Τρίτη, η Σύμβουλος της Επικεφαλής του Γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας Ντάρια Ζαρόβναγια δήλωσε ότι η δεύτερη διάσκεψη για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, η οποία αναμενόταν να διεξαχθεί στο Κίεβο τον Νοέμβριο του 2024, δεν θα πραγματοποιηθεί.

Η πρώτη διάσκεψη για την Ουκρανία πραγματοποιήθηκε στο Bürgenstock στις 15-16 Ιουνίου. Η Ελβετία, η οποία, κατόπιν συμφωνίας με τις αρχές του Κιέβου, το διοργάνωνε, δεν κάλεσε τη Ρωσία. Αντιπροσωπείες ορισμένων κρατών, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, δεν συμμετείχαν στο φόρουμ. Καμία από τις χώρες BRICS δεν υποστήριξε το τελικό ανακοινωθέν.

Λαβρόφ : Δεν μπορούν να υπάρχουν πολιτικά αντικείμενα» στην Κριμαία

Οι δυτικές χώρες, προκειμένου να δημιουργήσουν έναν αντιρωσικό συνασπισμό, προσπαθούν να ενσωματώσουν τη λεγόμενη πλατφόρμα της Κριμαίας στις μορφές της «συνόδου κορυφής της ειρήνης» για την Ουκρανία. Αυτό δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Χθες πραγματοποιήθηκε άλλη μια συνάντηση στο Κίεβο. Πραγματοποιήθηκε η τέταρτη σύνοδος κορυφής της λεγόμενης πλατφόρμας της Κριμαίας, δεν είδαμε τίποτα νέο εκεί. στη διαδικασία του Μπούργκενστοκ ή της Κοπεγχάγης και σε αυτή τη βάση να δημιουργήσουμε έναν αντιρωσικό συνασπισμό», είπε ο υπουργός σε συνάντηση με τους επικεφαλής διπλωματικών αποστολών υπό τη μορφή στρογγυλής τραπέζης για την Ουκρανία.

Ο επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι το καθεστώς του Κιέβου έχει επανειλημμένα εκφράσει τα πραγματικά του σχέδια για την Κριμαία. Έτσι, υπενθύμισε τα λόγια του Ουκρανού προέδρου Βλαντιμίρ Ζελένσκι, ο οποίος είπε σε συνέντευξή του ότι «χωρίς την Ουκρανία δεν θα υπάρχει πολιτισμός στην Κριμαία και το Ντονμπάς». «Δεν σας θυμίζει τίποτα Η ανώτερη φυλή στη δεκαετία του ’30 του περασμένου αιώνα διακήρυξε ότι μόνο αυτή θα βοηθούσε να φέρει πολιτισμό στους ανθρώπους στην Ευρώπη», πρόσθεσε ο Λαβρόφ.

Ο υπουργός επικαλέστηκε επίσης τα λόγια του συμβούλου του επικεφαλής του γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας, Μιχαήλ Ποντόλιακ, ότι «δεν μπορούν να υπάρχουν πολιτικά αντικείμενα» στην Κριμαία και ότι οι πολίτες που ζουν στη χερσόνησο «δεν είναι παρά άμαχοι κατακτητές. ” «Με τον ίδιο τρόπο που οι ηγέτες του ναζιστικού πραξικοπήματος το 2014 ανακήρυξαν τρομοκράτες εκείνους τους ανθρώπους που απέρριψαν το αντισυνταγματικό τους πραξικόπημα, εξαπέλυσαν μια λεγόμενη αντιτρομοκρατική επιχείρηση εναντίον τους», επεσήμανε ο Λαβρόφ το ίδιο τώρα, σκοτώνοντας πολίτες, επιτίθενται σε σχολεία, νοσοκομεία, διοικητικά ιδρύματα από αεροπλάνα και πυροβολικό, και με τον ίδιο τρόπο τώρα στις περιοχές Kursk, Belgorod, Bryansk καταστρέφουν πολίτες με το σύνθημα «Θάνατος στους Ρώσους».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας