Ένα τεράστιο παγκόσμια κύμα αλληλεγγύης για τη Γάζα-Μια παγκόσμια Ιντιφάντα!!!

195

 

Ένα παγκόσμιο τεράστιο κύμα αλληλεγγύης!

Εδώ και ένα χρόνο, οι παγκόσμιες διαμαρτυρίες έχουν αναδιαμορφώσει την παγκόσμια στάση απέναντι στην ισραηλινή κατοχή και τη γενοκτονία στη Γάζα.

Δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι συμμετείχαν και συνεχίζουν να συμμετέχουν σε εβδομαδιαίες και καθημερινές πορείες υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματα των Παλαιστινίων και απαιτώντας μποϊκοτάζ των ισραηλινών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων που υποστηρίζουν την κατοχή.
Ιδιαίτερη αξία έχει ο ξεσηκωμός του αραβικού και γενικότερα μουσουλμανικού κόσμου, η αντιιμπεριαλιστική κι αντιΔυτική αφύπνιση που βάζει “δύσκολα” στις δυτικολιγούρικες -ακόμα- ηγεσίες κάποιων αραβικών χωρών.

 Στην Ελλάδα, μην το ψάχνετε καλύτερα, είμαστε ακόμα πίσω…
Έχουμε, βλέπετε “άλλα” να μας απασχολούν και να μας νοιάζουν

 

ενώ μετά από πολύ καιρό η γενοκτονία στην Παλαιστίνη και η Παλαιστινιακή Αντίσταση έχουν ριζοσπαστικοποιήσει μια ολόκληρη γενιά νεολαίας. Παρά την προπαγάνδα , τις συλλήψεις και το ξύλο

 

 

Το φοιτητικό κίνημα της άνοιξης του 2024, που χαρακτηρίστηκε “Φοιτητική Intifada”αποτελεί απόδειξη αυτού του φαινόμενου, με τις κατασκηνώσεις των φοιτητών, τις καταλήψεις, τις διαδηλώσεις σε πάνω από 250 Πανεπιστήμια και κολλέγια να παραμένουν σταθερές ακόμη και κάτω από βίαιες επιθέσεις.

Οι φοιτητικές διαμαρτυρίες συνεχίζονται μέχρι σήμερα, με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς τον Σεπτέμβρη να σημαδεύεται απο νέες μαζικές εκδηλώσεις, αποδεικνύοντας τη σταθερότητα του κινήματος.

 Α, κι εδώ στην Ελλάδα είμαστε πίσω…

Ας ελπίσουμε ότι τώρα που τέλειωσε η ενασχόληση με τα 50 χρόνια Φεστιβάλ, τελειώνει και η … εξεταστική,
μήπως και γίνει κάτι!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας