Ρώσοι-Απίστευτο εύρημα-Ανακαλύφθηκε «γιάφκα» των Ουκρανών με απαγορευμένα χημικά όπλα στην Avdiivka

398
Η FSB σημείωσε ότι τα χημικά μεταφέρθηκαν στο ερευνητικό ινστιτούτο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας για περαιτέρω ανάλυση
Μια γιάφκα των Ουκρανών με απαγορευμένα χημικά όπλα και άλλους τύπους εξοπλισμού ανακαλύφθηκε στο χωριό Pervomayskoye στην κατεύθυνση της Avdiivka, όπως αποκάλυψε η Διεύθυνση FSB στο Donetsk.
«…Μια κρύπτη όπλων και στρατιωτικών τοξικών ουσιών ανακαλύφθηκε κοντά στον οικισμό Pervomayskoye», ανέφερε η περιφερειακή FSB.
Το τμήμα διευκρίνισε ότι κατασχέθηκαν 55 χειροβομβίδες, 36 νάρκες, ένα τυφέκιο AK-74, σχεδόν 2.500 φυσίγγια φορητών όπλων και 4 δοχεία μπουκαλιών που περιείχαν την τοξική ουσία χλωροπικρίνη.
Η FSB σημείωσε ότι τα χημικά μεταφέρθηκαν στο ερευνητικό ινστιτούτο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας για περαιτέρω ανάλυση και τα όπλα και τα πυρομαχικά στάλθηκαν για χρήση από μονάδες του ρωσικού στρατού.
Υπενθυμίζεται ότι στις 13 Ιουλίου, αξιωματικοί της FSB ανακάλυψαν μια άλλη κρύπτη με ξένα όπλα και πυρομαχικά στην Avdiivka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk.
Η γιάφκα εγκαταλείφθηκε από

Ουκρανούς μαχητές κατά τη διάρκεια της υποχώρησής τους.

Μεταξύ άλλων, το ουκρανικό κρησφύγετο περιείχε έναν σουηδικό εκτοξευτή χειροβομβίδων Socrat και έναν αμερικανικό εκτοξευτή χειροβομβίδων M72A6.
Λίγο νωρίτερα, στις 5 Ιουνίου, η Διεύθυνση FSB για το Donetsk και οι στρατιωτικές υπηρεσίες αντικατασκοπείας της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας κοντά στο Artemovsk ανακάλυψαν μια κρύπτη όπλων και πυρομαχικών που είχαν προετοιμάσει οι ουκρανικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου το μακρινό 2014.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας