ΗΠΑ-Μοιράζουν απλόχερα τυπωμένα δολ.για γενοκτονίες-18 δις-δολάρια νέα βοήθεια στο Ισραήλ!!!

212

Το κράτος των ΗΠΑ παρουσιάζει διαρκώς μεγαλύτερο οικονομικό έλλειμμα αλλά η συνδρομή στους Ισραηλινούς δεν σταματά ποτέ

Σύμφωνα με έκθεση του Πανεπιστήμιου του Brown με θέμα «Κόστος Πολέμου», οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δαπανήσει σχεδόν 18 δισεκατομμύρια δολάρια για παροχή εξοπλισμού και στρατιωτικής αρωγής προς το Ισραήλ, από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα.

Ωστόσο, εκτός από αυτά τα χρήματα, οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Brown υποστήριξαν ότι στα ευρήματα τους δεν συγκαταλέγονται άλλα 4,86 εκατομμύρια δολάρια που δόθηκαν για την συγκρότηση αποστολής του Ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού και τη προστασία εμπορικών πλοίων από τους Χούθι στην Υεμένη, οι οποίοι έχουν συνάψει συμμαχίες με τη Χαμάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ευρήματα αυτά έρχονται σε απόλυτη συνεννόηση με δημοσίευμα από το Associated Pess, σχετικά με τις συμφωνίες που υπέγραψαν οι Αμερικάνοι με το Ισραήλ.

Σε σχετικό του δημοσίευμα το Associated Press αναφέρει πως οι ΗΠΑ δεσμεύτηκαν να παρέχουν δισεκατομμύρια σε στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ και την Αίγυπτο κάθε χρόνο, όταν οι δύο χώρες υπέγραψαν μεταξύ τους την ειρηνευτική συνθήκη του 1979, με τη μεσολάβηση των ΗΠΑ.

Εκτός αυτού, έχει επισυναφθεί μια ακόμη συμφωνία από την κυβέρνηση Ομπάμα, η οποία καθόρισε το ετήσιο ποσό για το Ισραήλ σε 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2028.

Παρόλα αυτά βλέπουμε πως το Ισραήλ έχει λάβει πολύ περισσότερα χρήματα από αυτά που είχαν συμφωνήσει με τις ΗΠΑ, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Αμερικάνοι είχαν αποστείλει 34.000 στρατιώτες στη Μέση Ανατολή την ημέρα που η Χαμάς έσπασε τα οδοφράγματα γύρω από τη Γάζα για να επιτεθεί στο Ισραήλ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας