Επέστρεψαν τα ισραηλινά F-35 μόλις εντοπίστηκαν και πριν εκτοξευτούν οι ιρανικοί πύραυλοι

566

Λειτούργησε η ιρανική στρατηγική αποτροπής καθώς επέστρεψαν στις βάσεις τους 4 ισραηλινά F-35 που πραγματοποιούσαν πτήση στον Περσικό Κόλπο όταν εντοπίστηκαν από ρωσικούς δορυφόρους και λίγο πριν εκτοξευτούν οι ιρανικοί πύραυλοι.

 

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ενημέρωσε το Ιράν για την παρουσία 4 ισραηλινών μαχητικών αεροσκαφών F-35 στον Περσικό Κόλπο.

Κρίθηκε ότι για να βρίσκονται τα μαχητικά στον Περσικό Κόλπο σήμαινε πως ήταν καθ’ οδόν προς το Ιράν για να πραγματοποιήσουν πλήγματα.

Το Ιράν έρχεσαι σε ετοιμότητα τους εκατοντάδες πυραύλους που έχει μεταφέρει στα δυτικά σύνορα του για να πλήξει άμεσα το Ισραήλ και τις υποδομές του.

Λίγο αργότερα, αναφέρθηκε ότι τα μαχητικά είχαν επιστρέψει στο Ισραήλ. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το Ισραήλ είναι πολύ αποφασισμένο να προκαλέσει μέγιστες καταστροφές στο Ιράν.

Αυτό που δεν ξέρει κανείς είναι αν μέσα σε αυτές θα συμπεριληφθούν οι ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις, οι ενεργειακές εγκαταστάσεις και οι πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.

Από σήμερα, οι Ιρανοί σύμφωνα με πληροφορίες έχουν αναπτύξει τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα S-400 τα οποία παρέδωσε η Μόσχα στην Τεχεράνη κατά προτεραιότητα.

Τα συστήματα αυτά τα χειρίζονται Ρώσοι χειριστές καθώς είναι αδύνατον για τους Ιρανούς να μάθουν να τα αξιοποιούν σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

 

 

 

Το Ιράν χθες προειδοποίησε αυστηρά το Ισραήλ ότι «Εάν οι Σιωνιστές τρομοκράτες επιλέξουν να κλιμακώσουν  για άλλη μια φορά, θα απαντήσουμε με συντριπτική ισχύ, και αυτή είναι μια δέσμευση που υποστηρίζει σταθερά η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν.»

Σημειώνεται ότι το Ιράν διαθέτει τους πυραύλους Fatah I & 2 οι οποίοι σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά είναι πολυηχητικοί δηλαδή πετούν με ταχύτητες άνω των 8 με 10 mach και πρακτικά μη ανασχέσιμοι.

Ο Fatah 1 και 2 είναι στερεών καυσίμων κάτι που σημαίνει πως μπορούν να εκτοξευθούν από τη στιγμή που δοθεί η εντολή εκτόξευσης και είναι κινητοί σε φορέα, δεν χρειάζονται δηλαδή υποδομές αλλά χρόνο για το γέμισμα των δεξαμενών όπως συμβαίνει στους πυραύλους υγρού προωθητικού.

Ο Fatah 2 αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά δημόσια τον περασμένο Νοέμβριο και θεωρείται ότι ένας μικρός σχετικά αριθμός είναι επιχειρησιακός, εκτός και εάν η Τεχεράνη κρύβει εκπλήξεις.

O Fatah  έχει βάρος πολεμικής κεφαλής 350 εώς 450 χλγρ. και εμβέλεια η οποία φτάνει τα 1.400 χλμ.

Όπως αναφέρεται επίσης το Ιράν έχει διαμηνύσει προς πάσα κατεύθυνση ότι μόλις γίνει αντιληπτή η απογείωση  ισραηλινών μαχητικών, τότε πριν φτάσουν καν τα αεροσκάφη  ή τα όπλα τους πλήξουν ιρανικούς στόχους, τότε η Τεχεράνη θα απαντήσει με τεράστια ισχύ εκτοξεύοντας τους πυραύλους, αυτή τη φορά σε πολλαπλάσια αριθμό και εκρηκτική ισχύ  από την επίθεση της 1ης Οκτωβρίου.

Όπως ανέφερε ανώτατο στέλεχος  των «Φρουρών της Επανάστασης»: «Το Ιράν θα καταστρέψει ολόκληρη την ενεργειακή υποδομή, τους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής, τα διυλιστήρια και τα κοιτάσματα φυσικού αερίου του Ισραήλ αν κάνει το λάθος να επιτεθεί».

 

Φυσικά το Ιράν δεν διαθέτει τον τρόπο για να εντοπίσει τα ισραηλινά F-35, που σημαίνει ότι αυτό το κάνουν οι Ρώσοι οπτικά μέσω των δορυφόρων χρησιμοποιώντας διαφραγματικούς φακούς σύνθεσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας