Βαλλιστικοί πύραυλοι του Ιράν κτυπούν ισραηλινές αεροπορικές βάσεις μαχητικών αεροσκαφών (F15I,F35)

    322

    Την αεροπορική βάση Tel Nof, μεταξύ άλλων, φαίνεται πως κτύπησαν ιρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν κατά του Ισραήλ.

    Η βάση φιλοξενεί –μεταξύ άλλων- και δύο Μοίρες μαχητικών αεροσκαφών F-15C/D Eagle Baz, αλλά το πιθανότερο είναι τα αεροσκάφη να μην βρίσκονταν καν στο έδαφος κατά την διάρκεια της επίθεσης.

    Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξαν ζημιές στον διάδρομο απο-προσγείωσης και τις λοιπές εγκαταστάσεις, αφού διακρίνονται τουλάχιστον τρία βαλλιστικά βλήματα να κτυπούν μέσα στην βάση.

     

    Η Αεροπορική βάση Nevatim, η κύρια βάση που χρησιμοποιούν τα Ισραηλινά F35I φέρεται να έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά, μαζί με τουλάχιστον 20 από τα 33 F35I του Ισραήλ.

    Επίσης, στην επίθεση φέρονται να έχουν στοχοποιηθεί και πληγεί αντιαεροπορικά συστήματα καθώς και ραντάρ αντιαεροπορικής άμυνας.

    Αν οι πληροφορίες αληθεύουν, πρόκειται μάλλον για τη μεγαλύτερη απώλεια πολεμικών δυνατοτήτων στην ιστορία του Ισραήλ.

     

     

     

     

    Οι ιρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι πέτυχαν σε πολλές περιπτώσεις να διασπάσουν την ισραηλινή αντιπυραυλική άμυνα και να κτυπήσουν το έδαφος.

    Περισσότερα ενδέχεται να μάθουμε τις επόμενες μέρες, ιδιαίτερα αν “πιάσει δουλειά” το drone “hodhod” (τσαλαπετεινός) της Χεζμπολλάχ, το οποίο στο παρελθόν έχει διασχίσει το μισό Ισραήλ και έχει επιστρέψει χωρίς να γίνει αντιληπτό, ενώ σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής του βιντεοσκοπεί και αναγνωρίζει στόχους στο έδαφος.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
    Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας