Στο Ugledar οι ζωντανοί ζήλεψαν τους νεκρούς – Χάος με FAB σε Zaporizhia

410

Η αντίστροφη μέτρηση για την Ουκρανία ξεκίνησε.
Οι Ρώσοι έχουν πλέον τον πλήρη έλεγχο σε όλο το μέτωπο.
Με αναλογία 10 προς 1 σε ορισμένα σημεία σε στρατιώτες και οπλικά συστήματα το Donbass θα απελευθερωθεί από τους Ρώσους.
Εν τω μεταξύ η Ρωσία ακολουθεί το παράδειγμα του ΝΑΤΟ στην Γιουγκοσλαβία τότε κατέστρεψαν τις υποδομές ενέργειας και σήμερα η Ρωσία έχει καταστρέψει το 80% των μονάδων ισχύος της Ουκρανίας.
Η Γερμανία αναγνώρισε την τρομερή αλήθεια για την Ουκρανία.

Ο Friedrich Merz των Χριστιανοδημοκρατών τόνισε ότι απλά η Ουκρανία δεν μπορεί να κερδίσει την Ρωσία…

Αμερικανοί ειδικοί αναφέρουν ότι έχει αλλάξει τόσο πολύ η αναλογία στο μέτωπο υπέρ της Ρωσίας που δεν θα μπορούν ούτε να αμυνθούν.
Οι Ρωσικές δυνάμεις έδωσαν τελεσίγραφο στις Ουκρανικές δυνάμεις στο Ugledar να παραδοθούν ειδάλλως οι ζωντανοί θα ζηλέψουν τους νεκρούς.
Οι Ρώσοι εν τω μεταξύ βομβάρδισαν με βόμβες ολίσθησης την Zaporizhia και χτύπησαν νευραλγικούς στόχους.

Putin: Η Δύση ετοίμαζε από το 2014 την Ουκρανία για επιθέσεις σε Donbass, Κριμαία – Απελευθερωτική η ρωσική επιχείρηση

Μετά το 2014, η Δύση προετοίμαζε την Ουκρανία για μια νέα τιμωρητική επιχείρηση στα νοτιοανατολικά της χώρας, για επιθέσεις στην Κριμαία και σε άλλες περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας, γεγονός που επιβεβαιώνει τον έγκαιρο και απελευθερωτικό χαρακτήρα της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης υποστήριξε ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin σε μήνυμά του με αφορμή την Ημέρα της Επανένωσης με τις περιοχές Donbass και Novorossiya.
Σύμφωνα με τον Putin, «οι δυτικές ελίτ, έχοντας μετατρέψει την Ουκρανία σε αντιρωσικό εφαλτήριο μετά το 2014, «ενστάλαξαν συστηματικά το μίσος και τον ριζοσπαστικό εθνικισμό, υποκίνησαν την εχθρότητα προς οτιδήποτε ρωσικό, προμήθευσαν όπλα, έστειλαν μισθοφόρους και συμβούλους, προετοίμασαν τον ουκρανικό στρατό για νέο πόλεμο, προκειμένου και πάλι, και όπως συνέβη την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2014, να οργανώσουν μια νέα τιμωρητική επιχείρηση στα νοτιο-ανατολικά».
«Όχι μόνο το Donbass αλλά και η Κριμαία και άλλες ρωσικές περιοχές είχαν προσδιοριστεί ως στόχοι.
Η περαιτέρω εξέλιξη των γεγονότων επιβεβαίωσε πλήρως την αναγκαιότητα και την εγκυρότητα μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, τον πραγματικά απελευθερωτικό της χαρακτήρα» υποστήριξε ο Putin, ο οποίος εξέφρασε την περηφάνια του για τους ήρωες της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
«Οι Ρώσοι πολίτες υπερασπίζονται τώρα ένα ασφαλές και ευημερούν μέλλον, την πίστη στις παραδόσεις και προστατεύουν τη μνήμη των επιτευγμάτων και των νικών των μεγάλων προγόνων τους.
Αυτά τα συναισθήματα δίνουν δύναμη σε όσους συμμετέχουν στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση.
Αυτοί που πολεμούν στο Donbass και στη Novorossiya, αυτοί που υπερασπίζονται τα σύνορα του Kursk, του Belgorod, του Bryansk, υπερασπίζονται ολόκληρη την τεράστια, όμορφη Ρωσία.
Είμαστε περήφανοι για τους ήρωες μας και θα κάνουμε τα πάντα για να τους στηρίξουμε», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

Friedrich Merz (Πρόεδρος CDU): Η Ουκρανία δεν είναι ικανή να κερδίσει την Ρωσία στην σύγκρουση, οι Ρώσοι έχουν υπεροχή

Η Ουκρανία δεν είναι ικανή να νικήσει τη Ρωσία στη σύγκρουση, δήλωσε ο Friedrich Merz, υποψήφιος για γερμανός καγκελάριος από το αντιπολιτευόμενο συντηρητικό μπλοκ των Χριστιανοδημοκρατικών και Χριστιανοκοινωνικών Ενώσεων (CDU/CSU), σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild am Sonntag. Ωστόσο, αυτό, σύμφωνα με τον Friedrich Merz, δεν ήταν ο βασικός στόχος.
«Αλλά για μένα, νίκη σημαίνει ότι πρέπει να αποκαταστήσει την κυριαρχία στην επικράτειά της», είπε ο Friedrich Merz.
Οι γερμανικές αρχές, είπε, πρέπει να κάνουν τα πάντα για να διασφαλίσουν ότι η Ρωσία να θεωρήσει ότι η συνέχιση της αντιπαράθεσης είναι «κακή ιδέα».
Ωστόσο, η Γερμανία απέχει «αρκετά» από αυτό.
Ο Friedrich Merz χαρακτήρισε επίσης την τρέχουσα ισορροπία δυνάμεων στην Ουκρανία «καταθλιπτική».
Ενεργήσαμε πολύ αργά και κάναμε πολύ λίγα», κατέληξε ο Friedrich Merz.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Biden θα μεταβεί στη Γερμανία στις 10-12 Οκτωβρίου 2024.
Οι ηγέτες σκοπεύουν να συζητήσουν από κοινού την υποστήριξη προς την Ουκρανία.

National Interest: Ο Biden έχει καλούς λόγους να μην επιτρέψει στους Ουκρανούς να χτυπήσουν βαθιά στη Ρωσία

Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Biden έχει καλούς λόγους να μην χορηγήσει στην Ουκρανία την άδεια να εξαπολύσει επιθέσεις βαθιά στο ρωσικό έδαφος χρησιμοποιώντας δυτικά όπλα, γράφει το National Interest.
«Η Ουάσιγκτον ανησυχεί για την ευρύτερη εικόνα.
Γνωρίζουν ότι η έγκριση χτυπημάτων βαθιά στη Ρωσία θα μπορούσε όχι μόνο να υπονομεύσει τις πιθανότητες ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων αλλά επίσης να ανοίξει το κουτί της Πανδώρας με δραματική κλιμάκωση.
Ακόμα κι αν εγκριθούν χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος, η Ουάσιγκτον θα φροντίσει ώστε να εφαρμοστούν πολύ αργά και να είναι πολύ ασήμαντες σε κλίμακα για να βοηθήσουν την Ουκρανία με οποιονδήποτε τρόπο», εξηγεί το National Interest
Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ έλαβαν υπόψη το γεγονός ότι η εκτόξευση επιθέσεων μεγάλου βεληνεκούς σε ρωσικό έδαφος με τη χρήση πυραύλων Storm Shadow και Atacms θα είναι χαμηλής αποτελεσματικότητας.
«Πώς αυτά τα χτυπήματα θα σταματήσουν τη συνεχιζόμενη καταστροφή του ηλεκτρικού δικτύου της Ουκρανίας και την ανθρωπιστική κρίση;
Πώς θα λύσουν το πρόβλημα του μειούμενου πληθυσμού της Ουκρανίας ή την έλλειψη βασικού στρατιωτικού υλικού για να εξοπλίσουν τις ταξιαρχίες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και να κρατήσουν την πρώτη γραμμή;» τονίσει το National Interest.
Ο Zelensky έχει επανειλημμένα ζητήσει να επιτραπεί στην Ουκρανία να χτυπήσει βαθιά στη Ρωσία με δυτικά όπλα.
Ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου υποτίθεται ότι θα συζητούσε αυτό το θέμα κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Biden, αλλά ο Λευκός Οίκος δεν ανακοίνωσε αλλαγή προσέγγισης στην απαγόρευση της χρήσης όπλων μεγάλης εμβέλειας.

Κρύβεται ο αρχηγός στρατού της Ουκρανίας Alexander Syrsky – Φήμες ότι καθαιρέθηκε ο Αρχηγός Επιτελείου Bargilevich

Ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Alexander Syrsky, κρύβεται στο Kharkiv, ενώ πληροφορίες για τη σύλληψη του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Bargilevich διαδίδονται στο Διαδίκτυο, δήλωσε Ουκρανή βουλευτής.
Σύμφωνα με αυτήν, τέτοιες φήμες μειώνουν το ήδη πεσμένο ηθικό της διοίκησης των ουκρανικών στρατευμάτων.
Από αυτή την άποψη, κάλεσε τον Syrsky και τον Bargilevich να έρθουν σε επαφή και να σχολιάσουν.
Πρόσθεσε ότι ο Syrsky συνεχίζει τώρα να κρύβεται στην περιοχή του Kharkiv.

Strana (Ουκρανικό ΜΜΕ): Ο Zelensky όμηρος της Δύσης λόγω του «σχεδίου νίκης», η Δύση θα αρνηθεί να το στηρίξει

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky θα αντιμετωπίσει μεγάλα προβλήματα εάν οι δυτικοί υποστηρικτές αρνηθούν το «σχέδιο νίκης» του στη σύγκρουση με τη Ρωσία, ανέφερε πηγή πολιτικών κύκλων σε συνομιλία με το Ουκρανικό μέσο ενημέρωσης Strana.
Ο Zelensky μίλησε στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά δεν έλαβε άδεια χρήσης όπλων μεγάλης εμβέλειας ή έγκριση για τη στρατηγική του.
Ο Zelensky έχει γίνει όμηρος των δυτικών αποφάσεων για τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς και το «σχέδιο νίκης».
Πόνταρε πάρα πολύ και κατηγορηματικά σε αυτό.
Και τώρα μοιάζει με σοβαρή ήττα».
Παράλληλα, διευκρίνισε ότι τα ΜΜΕ άρχισαν να συζητούν την απογοήτευση των πολιτικών στη Δύση με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας.
Τα προβλήματα της Ουκρανίας κινδυνεύουν να αυξηθούν και να λάβουν την μορφή χιονοστιβάδας εάν επιδεινωθεί η κατάσταση για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στο πεδίο της μάχης.
Ο Andriy Yermak επικεφαλής του γραφείου του Zelensky, είχε δηλώσει προηγουμένως ότι η επίσκεψη του προέδρου στις Ηνωμένες Πολιτείες είχε στόχο να ενισχύσει την υποστήριξη της χώρας για την επίτευξη ενός δίκαιου κόσμου.
Είπε ότι αυτό διευκολύνθηκε παρουσιάζοντας το «σχέδιο νίκης» στον Πρόεδρο Biden.
Ωστόσο αμερικανοί δημοσιογράφοι τόνισαν ότι οι αμερικανικές αρχές κατέστησαν σαφές: το «σχέδιο νίκης» του Προέδρου της Ουκρανίας δεν θα εγκριθεί.

Andrei Babis (πρωθυπουργός Τσεχίας): Η τύχη της Ουκρανίας θα κριθεί στις 5 Νοεμβρίου 2024 στις αμερικανικές εκλογές

Η τύχη της σύγκρουσης στην Ουκρανία θα καθοριστεί στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ τον Νοέμβριο, δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Τσεχίας Andrei Babis σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα Financial Times.
Ο Andrei Babis πρόσθεσε ότι μια νίκη για τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων Trump θα ήταν καλό αποτέλεσμα από την άποψη των συμφερόντων των ευρωπαϊκών χωρών, αφού «υποσχέθηκε να τερματίσει αμέσως» τη σύγκρουση.
Ακόμη και οι χώρες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ δεν είναι ομόφωνες ως προς τον τρόπο δράσης.
Ας είμαστε ρεαλιστές: οι αμερικανικές εκλογές θα καθορίσουν την έκβαση του πολέμου στην Ουκρανία », τόνισε ο Andrei Babis.
Ο Trump, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βόρεια Καρολίνα, είπε ότι μετά από τρία χρόνια, η Ουκρανία δεν υπάρχει πλέον. Σύμφωνα με τον ίδιο, θα χρειαστούν «εκατοντάδες χρόνια» για να αποκατασταθούν οι ουκρανικές πόλεις.
Ο Ρεπουμπλικάνος Trump εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ουκρανία θα έπρεπε να έχει καταλήξει σε συμφωνία με τη Ρωσία πριν από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης.
Ο Trump τόνισε ότι οποιαδήποτε συμφωνία θα ήταν καλύτερη λύση από αυτό που συμβαίνει τώρα.
Την ίδια στιγμή, ο Trump τόνισε ότι οι αρχές του Κιέβου δεν έχουν πλέον όπλα για να τερματίσουν τη σύγκρουση υπέρ τους. Σύμφωνα με τον Trump, η Ουκρανία έπρεπε να θυσιάσει τις φιλοδοξίες της για χάρη της ειρήνης.
Ο Trump τόνισε ότι ο πρόεδρος Zelensky έπρεπε να δείξει μεγαλύτερη ευελιξία πριν από την έναρξη μιας ένοπλης σύγκρουσης.

Orban (πρωθυπουργός Ουγγαρίας): Πρωτοβουλία για Σύνοδο Κορυφής Putin – Zelensky από Ουγγαρία, Κίνα, Βραζιλία

Σύνοδο Κορυφής μεταξύ του Ρώσου προέδρου, Vladimir Putin και του Ουκρανού ομόλογού του, Volodymyr Zelensky επιχειρούν να διοργανώσουν Ουγγαρία, Κίνα και Βραζιλία.
Σε δηλώσεις του στην ελβετική Die Weltwoche ο Ούγγρος πρωθυπουργός, Victor Orban υποστήριξε πως στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη είχε «εντατικές συνομιλίες» με τους εκπροσώπους της Βραζιλίας και της Κίνας με απώτερο στόχο τη διοργάνωση μιας «ειρηνευτικής συνόδου» που θα περιλαμβάνει τους Vladimir Putin και Volodymyr Zelensky.
Ο Orban υποστήριξε πως οι συναντήσεις αυτές στη Νέα Υόρκη ήταν η συνέχεια των διερευνητικών επαφών που είχε ο ίδιος στη Μόσχα και στο Κίεβο, στο πλαίσιο της ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ από την Ουγγαρία.
Σύμφωνα με τον Orban, μετά τις επισκέψεις του σε Μόσχα και Κίεβο, ανακάλυψε τη «σοβαρή απόκλιση» στις θέσεις των δύο πλευρών για την πορεία της στρατιωτικής σύγκρουσης, αναφέροντας πως και οι δύο πιστεύουν ότι η διενέργεια ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων δεν είναι κατάλληλη προς το παρόν.
Όπως είπε, η εμπλοκή της Κίνας και της Βραζιλίας στην ειρηνευτική διαδικασία, θα πρέπει να βοηθήσει στην «άσκηση διεθνούς πίεσης» στα μέρη της σύγκρουσης προκειμένου να «καθιερωθεί μια κατάπαυση του πυρός».
Όπως είπε ο Ούγγρος πρωθυπουργός, σε αυτό το στάδιο οι συμμετέχοντες στην πρωτοβουλία, στην οποία εκτιμάται ότι έχουν προσχωρήσει περίπου 15 χώρες, συζητούν για τον τόπο διεξαγωγής μιας τέτοιας συνόδου κορυφής.
Βάσει του δημοσιεύματος της Die Weltwoche στην πρωτοβουλία αυτή συμμετέχουν πέρα από την Ουγγαρία, την Κίνα και τη Βραζιλία, η Γαλλία και η Ελβετία.

Οι αμυντικές δαπάνες της Ρωσίας το 2025 θα αυξηθούν στα 140 δισεκατομμύρια δολάρια

Η ρωσική κυβέρνηση σχεδιάζει περαιτέρω αύξηση των αμυντικών δαπανών το 2025, αν και οι αξιωματούχοι του Κρεμλίνου φαίνεται να εστιάζουν στις προγραμματισμένες κοινωνικές δαπάνες αποφεύγοντας τις συζητήσεις για αυξημένες αμυντικές δαπάνες. Τ
ο Υπουργικό Συμβούλιο της Ρωσίας ενέκρινε στις 29 Σεπτεμβρίου ένα σχέδιο ομοσπονδιακού προϋπολογισμού για το 2025 έως το 2027 και θα υποβάλει τον προϋπολογισμό στην Κρατική Δούμα έως την 1η Οκτωβρίου.
Το σχέδιο προϋπολογισμού αναφέρει ότι τα ομοσπονδιακά έσοδα της Ρωσίας αναμένεται να αυξηθούν κατά σχεδόν 12% το 2025 σε σύγκριση με το 2024 και ότι το μερίδιο των εσόδων εκτός πετρελαίου και φυσικού αερίου στον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό αναμένεται να αυξηθεί κατά 73%.
Το Bloomberg ανέφερε στις 23 Σεπτεμβρίου ότι είδε προσχέδια προτάσεων του τριετούς σχεδίου προϋπολογισμού, τα οποία έδειξαν ότι η ρωσική κυβέρνηση σχεδιάζει να δαπανήσει 13,2 τρισεκατομμύρια ρούβλια (περίπου 140 δισεκατομμύρια δολάρια) για την άμυνα το 2025 — μια αύξηση από 10,4 τρισεκατομμύρια ρούβλια (περίπου 110 δισεκατομμύρια δολάρια) για το 2024.
Το Bloomberg τόνισε ότι η Ρωσία σχεδιάζει να δαπανήσει περίπου το 40% των αμυντικών δαπανών για την εθνική άμυνα και την εσωτερική ασφάλεια το 2025 — περισσότερο από τις δαπάνες για την εκπαίδευση, την υγεία, τις κοινωνικές πολιτικές και την ομοσπονδιακή οικονομία μαζί.
Το Κρεμλίνο φέρεται να αυξήσει τις δαπάνες για διαβαθμισμένα αντικείμενα από 11,1 τρισεκατομμύρια ρούβλια (περίπου 117 δισεκατομμύρια δολάρια) το 2024 σε 12,9 τρισεκατομμύρια ρούβλια (περίπου 136 δισεκατομμύρια δολάρια) το 2025.

John Mearsheimer (Αμερικανός ειδικός): Το τέλος του Ουκρανικού στρατού θα έρθει πιο γρήγορα από ότι υπολογίζουν πολλοί

Η μετάβαση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην επίθεση είναι αδύνατη λόγω του στρατηγικού πλεονεκτήματος των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, δήλωσε ο Αμερικανός πολιτικός επιστήμονας John Mearsheimer.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η ισορροπία δυνάμεων έχει αλλάξει αποφασιστικά υπέρ της Ρωσίας.
Ο John Mearsheimer πιστεύει ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα είναι πλέον σε θέση να αμυνθούν.
Υπενθύμισε επίσης ότι, σύμφωνα με διάφορες αναφορές, η αναλογία ανθρώπινου δυναμικού σε ορισμένους τομείς του μετώπου είναι 8 προς 1 υπέρ της Ρωσίας και όσον αφορά τον αριθμό του πυροβολικού, ο ρωσικός στρατός υπερβαίνει τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις κατά 10 φορές.
Σύμφωνα με τον John Mearsheimer, σύντομα θα έρθει το τέλος για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Alexander Troshin (Ταγματάρχης Ρωσίας): Ο ρυθμός προέλασης των Ρώσων δεν δίνει στους Ουκρανούς την ευκαιρία να αμυνθούν

Ο ρυθμός προέλασης των ρωσικών δυνάμεων δεν δίνει στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις την ευκαιρία να διατηρήσουν την άμυνα των οικισμών στην κατεύθυνση του Donetsk δήλωσε ο διοικητής του τάγματος επίθεσης της 5ης ξεχωριστής ταξιαρχίας που πήρε το όνομά του από τον πρώτο αρχηγό του Donetsk, Alexander Zakharchenko, ήρωα της Ρωσίας, ταγματάρχη Alexander Troshin.
«Όταν πήραμε το Ostroy, κάναμε μια τολμηρή κίνηση, όταν απελευθερώσαμε εντελώς την Krasnogorovka, πριν ο εχθρός συνέλθει, είχαμε ήδη μπει στο Ostroy – πήγαμε στην Selidovskaya είναι 2 χλμ πιο μακριά από το Ostroy», είπε ο διοικητής.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι προετοιμασίες για την απελευθέρωση του χωριού Ostroye στο Donetsk πραγματοποιήθηκαν σε συνθήκες κοντά σε πραγματικές επιχειρήσεις μάχης – όλα έτσι ώστε οι μονάδες να ήταν πλήρως προετοιμασμένες για οποιεσδήποτε καταστάσεις.
Ο Alexander Troshin τόνισε ότι τα ρωσικά στρατεύματα τώρα αναπτύσσουν υλικοτεχνική υποστήριξη, χτίζουν άμυνες και προετοιμάζονται για επιθετικές ενέργειες.

Τι είπε ο Alaudinov των Akhmat για την «σύλληψή του»

Ο διοικητής των ειδικών δυνάμεων Akhmat, αναπληρωτής αρχηγός της Κύριας Στρατιωτικής-Πολιτικής Διεύθυνσης του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, Υποστράτηγος Apti Alaudinov, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα στο κανάλι του Telegram, διέψευσε τις αναφορές ότι συνελήφθη.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «συνελήφθη στο Διαδίκτυο».
Διευκρίνισε ότι βρισκόταν στην περιοχή Belgorod.
Επιπλέον, ο Alaudinov τόνισε ότι όπου πολεμούν οι ειδικές δυνάμεις του Akhmat, ο εχθρός τρέμει.
Πρόσθεσε ότι όλοι οι ξένοι αναλυτές επισημαίνουν ότι οι μονάδες του Akhmat βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή.

Κόμμα Γάλλοι Πατριώτες: Ο Zelensky έφυγε από τις ΗΠΑ με άδεια χέρια

Ο ηγέτης της Ουκρανίας Zelensky φεύγει από τις Ηνωμένες Πολιτείες με άδεια χέρια, δήλωσε ο ηγέτης του κόμματος Γάλλοι Πατριώτες.
Κατά τη γνώμη του, ο πρόεδρος της Ουκρανίας δεν έχει πετύχει κανέναν από τους στόχους του.
«Την ημέρα που πέθανε ο Zelensky!
Στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, τίποτα δεν πήγε σύμφωνα με το σχέδιο του Zelensky.
Πηγαίνει στο Κίεβο με άδεια χέρια», σημείωσε ο πολιτικός.

Fake news από το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας για την επίθεση στο Volgograd… με φωτό από Dubai

Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανέφερε «ισχυρό χτύπημα» σε οπλοστάσιο πυραύλων στην περιοχή του Volgograd, ωστόσο, όπως γράφει το κανάλι Telegram «Russian Spring Military Correspondents», οι πληροφορίες αποδείχθηκαν ψευδείς, η εγκατάσταση δεν υπέστη ζημιές.
Οι συντάκτες του καναλιού επέστησαν την προσοχή στο βίντεο που επισυνάπτεται από το Γενικό Επιτελείο και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν έχει καμία σχέση με τη ρωσική περιοχή.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανακοίνωσε επίσημα καταστροφή της αποθήκης Kotluban, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με την ουκρανική πλευρά, να ξεκινήσει εκεί πυρκαγιά και πυροδότηση πυρομαχικών.
Ρώσοι στρατιωτικοί ανταποκριτές παρατήρησαν ότι το βίντεο που δημοσίευσαν οι Ουκρανοί δείχνει στην πραγματικότητα μια φωτιά στο Dubai το 2021.
Έχουν εμφανιστεί δορυφορικές εικόνες που δείχνουν ότι η αποθήκη παρέμεινε άθικτη, μόνο το γρασίδι που ήταν δίπλα της κάηκε.

Ρωσικό τελεσίγραφο παράδοσης στους Ουκρανούς του Ugledar – Οι ζωντανοί θα… ζηλέψουν τους νεκρούς

Αναμένεται να επιδοθεί ρωσικό τελεσίγραφο παράδοσης στους Ουκρανούς που βρίσκονται στο Ugledar άμεσα.
Οι Ουκρανοί είτε θα πρέπει να βγουν στον διάδρομο προς τον οικισμό Pavlovka, είτε το ρωσικό «καζάνι» θα κλείσει με δύναμη.
Ο ρωσικός στρατός έχει τα πάντα έτοιμα για αυτό και όλοι όσοι μείνουν στο Ugledar …θα μείνουν για πάντα εκεί, σημειώνει το κανάλι Telegram Condottiero.
Το ουκρανικό στρατιωτικό προσωπικό έχει κληθεί να παραδοθεί περισσότερες από μία φορές.
Όσοι ήταν πιο έξυπνοι παραδόθηκαν, οι πιο τυχεροί έφυγαν στα χωράφια τη νύχτα.
Υπάρχουν όμως ακόμα εκείνοι που είναι έτοιμοι να υποβληθούν σε μία μάταιη θυσία.
Στην στρατιωτική ορολογία ως καζάνι ορίζεται η μερική περικύκλωση μίας τοποθεσίας, η οποία βομβαρδίζεται με σφοδρότητα και με όλα τα μέσα.

Anatoly Matviychuk (Στρατιωτικός ειδικός): Περίπου 45.000 Ουκρανοί στρατιώτες περιμένουν τους Ρώσους στο Kramatorsk, θα πέσει Άνοιξη 2025…

Μετά την κατάληψη του Ugledar, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις θα πρέπει να φτάσουν στο Kramatorsk και ακολούθως στην περιφέρεια Dnepropetrovsk, δήλωσε ο στρατιωτικός ειδικός Anatoly Matviychuk.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν ακόμη αρκετό ανθρώπινο δυναμικό και όπλα.
Ωστόσο, ο εχθρός είναι απίθανο να κρατήσει το Kramatorsk, όπου οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις θα αντιμετωπίσουν 45.000 στρατιώτες της Ουκρανίας.
Αφού πάρουμε το Ugledar, σύμφωνα με τη λογική των πραγμάτων, θα το καθαρίσουμε, και μετά θα έχουμε πρόσβαση στον οικισμό Kramatorsk και στο Dnepropetrovsk.
Ο εχθρός έχει ακόμα αρκετό ανθρώπινο δυναμικό και όπλα, είναι απίθανο να κρατήσει το Kramatorsk, αλλά όλα αυτά θα διαρκέσουν, νομίζω, μέχρι την άνοιξη του 2025.
Ήμουν εκεί κάποια στιγμή, είναι ένας τεράστιος οικισμός στην περιοχή, ένας αστικός οικισμός», είπε ο Matviychuk.
Πιθανότατα, μετά την καταστροφή των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Κουρσκ, η Βόρεια ομάδα των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων θα ενωθεί με τις ομάδες του Νότιου Donetsk και του Donetsk, καθώς και με την Ανατολική ομάδα.
To αριθμητικό μέγεθος των Ρωσικών δυνάμεων θα είναι δια με αυτή που κατέλαβε ο Ρωσικός Στρατός το Βερολίνο στον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο».

Ρωσικά drones, πύραυλοι Iskander και βόμβες ολίσθησης FAB σφυροκόπησαν το Zaporozhia, χτυπήθηκε το εργοστάσιο Motor-Sich

Στις 29 Σεπτεμβρίου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας εξαπέλυσαν μια σειρά από καταστροφικές επιδρομές στις οπίσθιες περιοχές της Ουκρανίας.
Ο ρωσικός στρατός χρησιμοποίησε τόσο drones καμικάζι Geran όσο και πυραυλικά συγκροτήματα Iskander για χτυπήματα στο στρατηγικό ουκρανικό πίσω μέρος καθώς και αναβαθμισμένες βαριές βόμβες για επιθέσεις στην ανατολική Ουκρανία.
Τη νύχτα, εκρήξεις σημειώθηκαν στην Οδησσό, το Mykolaiv και την Zaporizhia.
Η πόλη Zaporozhie δέχτηκε μαζική επίθεση.
Νωρίς το πρωί, τουλάχιστον 13 ρωσικές αναβαθμισμένες βαριές βόμβες FAB στόχευσαν στρατηγικές εγκαταστάσεις του στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος, στρατιωτική και υλικοτεχνική υποδομή στην πόλη Zaporozhie.
Ένας από τους βασικούς στόχους που δέχθηκαν επίθεση στις 29 Σεπτεμβρίου ήταν το εργοστάσιο Motor-Sich, το οποίο είναι μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας που παράγουν κινητήρες αεροσκαφών και εξαρτήματα για μη επανδρωμένα οχήματα αεροσκαφών.
Τα εργαστήρια της Motor-Sich χτυπήθηκαν από τουλάχιστον πέντε ρωσικές βαριές βόμβες.
Ως αποτέλεσμα, ξέσπασαν μεγάλες φωτιές στην περιοχή και ακούστηκε δευτερεύουσα έκρηξη στο εργοστάσιο.
Ένας άλλος στόχος των ρωσικών χτυπημάτων ήταν το τοπικό εργοστάσιο επισκευής πλοίων, η εγκατάσταση παρήγαγε ουκρανικά μη επανδρωμένα σκάφη που διασφαλίζουν τις ναυτικές επιχειρήσεις του ουκρανικού στρατού, συμπεριλαμβανομένων των χτυπημάτων στη χερσόνησο της Κριμαίας.
Τα ρωσικά πλήγματα κατέστρεψαν επίσης σταθμό εκτοξευτών και ραντάρ του συστήματος IRIS-T που προμήθευε το ΝΑΤΟ για την υποστήριξη της ουκρανικής αεράμυνας.
Το σύστημα καταστράφηκε στην περιοχή του αεροδρομίου Zaporozhie.
Ο σταθμός ραντάρ AN/TPQ-48 του ΝΑΤΟ που αναπτύχθηκε στην περιοχή μιας πρώην ουκρανικής στρατιωτικής βάσης στα ανατολικά προάστια του Zaporozhie δέχτηκε ρωσικά πλήγματα και υπέστη σοβαρές ζημιές ή καταστράφηκε.
Τουλάχιστον δύο ρωσικές βαριές βόμβες FAB έπληξαν τον τοπικό σιδηροδρομικό σταθμό Zaporozhie-1 που χρησιμοποιείται για τις στρατιωτικές προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην πρώτη γραμμή Donbass και Zaporozhie.
Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, ένα στρατιωτικό κλιμάκιο καταστράφηκε καθ’ οδόν προς το μέτωπο κοντά στο Orekhiv στην περιοχή Zaporozhie, όπου ο ρωσικός στρατός επανέλαβε τις επιθετικές επιχειρήσεις.
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες τοπικές αναφορές, ένας από τους στόχους των ρωσικών πρωινών επιδρομών ήταν το κτίριο που χρησιμοποιούσε η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας στο Zaporozhie, όπου τόσο ουκρανοί όσο και αξιωματικοί του NATO κρύβονταν από τον ρωσικό στρατό.

UAF_Kursk_Incursion_September_29_2024.png

Luhansk_Battle_Map_Draft_September_29_2024.png

Toretsk_Battle_Map_Draft_September_29_2024.png

East_of_Pokrovsk_Battle_Map_Draft_September_29_2024.png
πηγπ .bankingnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας