Η Χεζμπολάχ δεν διαλύθηκε απ’την δολοφονία του Νασράλα-Ο Δ'(!!)ΠΠ κλιμακώνεται

204

4 βασικά συμπεράσματα κι 1 κρίσιμο ερώτημα για τον 4ο Παγκόσμιο πόλεμο που κλιμακώνεται!

✔️ Οι περισσότεροι άνθρωποι που ζουν ειδικά στη Δύση, αναγκάζονται να σκέφτονται και να ζουν κάτω από το στεγανό θόλο της “εικονικής πραγματικότητας” που έχει επιβάλει μεθοδικά η ηγεσία της Δύσης.
Οι ψεύτικες ειδήσεις, η αντιστροφή της πραγματικότητας, η καταιγιστική προπαγάνδα, η επιβολή σιωπής με καταστολή ή όχι, (Δες και : Από τη Γάζα στον Λίβανο και από τον Λίβανο στο Ιράν | Κοσμοδρόμιο (https://kosmodromio.gr/2024/09/29/apo-th-gaza-ston-libano-kai-apo-ton-liba/)) (https://kosmodromio.gr/2024/09/29/apo-th-gaza-ston-libano-kai-apo-ton-liba/)
αποτελούν ναρκωτικά που μας μπουκώνει ένα σύστημα για να καλλιεργεί τη … μακαριότητα και την αφωνία, όταν δεν καταφέρνει να ελέγχει και να στρέφει κατά που το βολεύει, εντυπώσεις και συνειδήσεις.

Λίγοι έχουν χωνέψει και κατανοούν, αν και πολλοί το υποψιάζονται, ότι -δυστυχώς- έλαχε στη γενιά μας να ζήσουμε την ιστορική πραγματικότητα του πιο μαζικού, που διαπερνάει κι επηρεάζει κάθε πλευρά της ζωής και της κοινωνίας και ίσως του πιο καταστροφικού πόλεμου στην ιστορία του ανθρώπινου γένους:
◦ Τον 4ο Παγκόσμιο πόλεμο -αν θεωρήσουμε ότι ο “Ψυχρός” 1947-1990 ήταν ο 3ος – που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ και οι δορυφόροι τους, αυτό που λέμε “συλλογική Δύση”, εναντίον ΟΛΟΥ του υπόλοιπου πλανήτη!

◦ Ένας πόλεμος που εξελίσσεται αυτή την περίοδο στην Ουκρανία και την Παλαιστίνη, αλλά κανείς δεν αμφιβάλλει ότι σχεδιάζεται να κλιμακωθεί ταχύτατα και ραγδαία καταρχήν στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή και μετά αναπόφευκτα σε κάθε σημείο του κόσμου!

◦ Ο ουκρανικός ναζισμός κι ο Σιωνιστικός ναζισμός είναι απλά τα “μισθοφορικά σώματα”, τα εργαλεία – κραδαίνοντας το ανόητο επιχείρημα της … “αυτοάμυνας” – για να ξεκινήσει η γενική επίθεση που σχεδιάζεται, οργανώνεται, διοικείται, εξοπλίζεται και πληρώνεται από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τις τοπικές για την ώρα συγκρούσεις σε Ουκρανία-Παλαιστίνη.

✔️ Η πιο πρόσφατη εξέλιξη, η δολοφονία του Γραμματέα της Χεσμπολάχ Νασράλα, μαζί με τις δολοφονίες κι άλλων στελεχών κι αξιωματούχων της αντίστασης, μαζί με περίπου 1100 άλλους “άμαχους” σαν “παράπλευρες απώλειες” – θεωρούμενες ως “χωρίς σημασία” για τους δολοφόνους και τη δυτική προπαγάνδα – σαν εξέλιξη, αποτελεί αναμφισβήτητο πλήγμα σε ένα πόλεμο που τώρα ξεκινάει, και είναι αφορμή για κάποια βασικά συμπεράσματα:

1️⃣ο συμπέρασμα:

Η εξέλιξη αυτή δεν πρόκειται να … εξαφανίσει τη Χεσμπολάχ και να … ακυρώσει την Αντίσταση, το ίδιο όπως και η γενοκτονία στη Γάζα ΔΕΝ οδήγησε στη συντριβή της Χαμάς.

Στην πραγματικότητα, το ότι σκοτώθηκε ο σεΐχης Χασάν Νασράλα, όπως πριν λίγες βδομάδες ο Χανίγια της Χαμάς, δεν είναι τόσο σημαντικό όσο φαίνεται εκ πρώτης όψεως.

Η Χεζμπολάχ – τα ίδια πάνω κάτω ισχύουν και για τη Χαμάς- δεν ήταν πάντα απλώς μια πολιτική οργάνωση, αλλά μια οργάνωση με πολύ λεπτή δομή. Σύστημα διοίκησης και εφοδιασμού, έλεγχος, εργασία με τα υποψήφια μέλη του κόμματος, εκπαίδευση για τα παιδιά των μελών του κόμματος, ένα είδος κοινωνικού και πολιτικού ανελκυστήρα.

Τούτου λεχθέντος, αξίζει να θυμηθούμε πώς, πότε και γιατί δημιουργήθηκε η Χεζμπολάχ. Εν μέσω του λιβανέζικου εμφυλίου πολέμου, των σφαγών στα παλαιστινιακά στρατόπεδα Sabra και Shatila, και με αυτό το φόντο, αναδύεται μια δομή της οποίας στόχος είναι η ασφάλεια των σιιτών και η επιρροή στις πολιτικές διαδικασίες του Λιβάνου.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο υπάρχει υψηλό επίπεδο στρατιωτικοποίησης, αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο υπάρχει μια άκαμπτη ιεραρχία, σχεδόν σαν στρατός.
Ολόκληρη η γειτονιά της Dahiya, όπου βρίσκεται το αρχηγείο της Χεζμπολάχ, περιπολείται όλο το εικοσιτετράωρο από μέλη του κόμματος.
Τα μέλη της Χεζμπολάχ θεωρούν τις γειτονιές τους και τις περιοχές τους πλήρως δικές τους και όχι του κράτους. Και η δομή του κόμματος έχει κάποιες ιδιαιτερότητες. Χιλιάδες μέλη της Χεζμπολάχ έχουν πολεμήσει στη Συρία τα τελευταία 12 χρόνια, και ανάμεσα σε αυτούς τους ανθρώπους υπάρχουν πολλοί ταλαντούχοι διοικητές, και έμπειροι πολιτικοί.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ακόμη και αν ο Νασράλα και τα κορυφαία στελέχη του κόμματος σκοτώθηκαν στην πραγματικότητα, η Χεζμπολάχ έχει έναν αρκετά καλό πάγκο. Ένας αντικαταστάτης ηγέτης θα βρεθεί πολύ γρήγορα.

Δεν υπάρχει πολιτική καταστροφή με αυτή την έννοια. Και επιπλέον, είναι αδύνατον να πούμε καν ότι το κόμμα έχει αποδυναμωθεί και αποκεφαλιστεί. Θα χρειαστεί κάποιος χρόνος για την αναδιάρθρωση. Όμως, ο ίδιος ο κομματικός μηχανισμός έχει ρυθμιστεί έτσι, ώστε ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες να λειτουργεί χωρίς αισθητές αστοχίες.

Ο πόλεμος της Χεζμπολάχ με το Ισραήλ το 2006, αξίζει να θυμηθούμε, έληξε με ήττα των Σιωνιστών. Κανένας σαφής ισραηλινός στόχος δεν επιτεύχθηκε τότε, παρά τους βομβαρδισμούς και τις επιθέσεις με ρουκέτες στη Βηρυτό και την εξόντωση προηγουμένως, στελεχών και βάσεων της Χεζμπολάχ.

Έτσι, με την εξόντωση του Νασράλα, πρόκειται για μια κλασική περίπτωση. του “Ο βασιλιάς πέθανε, ζήτω ο βασιλιάς!”
Ο νέος ηγέτης του κόμματος αποκτά μια έτοιμη πολιτική πλατφόρμα για τα επόμενα χρόνια: “Εκδικηθείτε τον μάρτυρα μας Νασράλα”.

Πριν περάσω στα υπόλοιπα 3 συμπεράσματα από τις πρόσφατες εξελίξεις, παραθέτω πιο κάτω σε ενίσχυση όσων ανέφερα πριν για τη Χεζμπολάχ,
μια συνέντευξη του ίδιου του Νασράλα, που παρόλο ότι παρουσιάζεται σαν “προσωποποίηση του κακού” από την Σιωνιστική και Δυτική προπαγάνδα, σαν “Νο 1 τρομοκράτης” και … “ισλαμοναζιστής”,
κάθε άλλο παρά τέτοιος ήταν!

Δείτε επίσης στο βίντεο το όραμά του για μια ελεύθερη ειρηνική Δημοκρατική Παλαιστίνη, ανεξίθρησκη και χωρίς απαρτχάιντ.

Μάλλον “μετριοπαθής” θα έλεγα συγκριτικά με άλλες ακραίες φωνές που σίγουρα υπάρχουν στο Ισλάμ, και κοινωνικά με την “ταξινόμηση” που συνηθίζουμε στη Δύση, θα τον είχαμε κατατάξει στη “ριζοσπαστική ευρεία Αριστερά”.

 

Στη μνήμη της σημαντικής ηγετικής φυσιογνωμίας της αντίστασης κατά του κράτους-απαρτχάντ, του χαρισματικού Χασάν Νασράλα, παραθέτουμε εδώ μια συνέντευξη που είχε δώσει το 2006 σε δημοσιογράφους της τουρκικής εφημερίδας Evrensel του Εργατικού Κόμματος Τουρκίας. Η συνέντευξη είχε πραγματοποιηθεί λίγο πριν από την κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο των 34 ημερών του καλοκαιριού του 2006 που είχε καταλήξει στην ταπεινωτική ήττα του Ισραήλ, την πρώτη στην ιστορία του. Παρακολούθησα τότε τα γεγονότα από πολύ κοντά και με έκπληξη είχα διαπιστώσει την ευρύτητα πνεύματος του Σιίτη ηγέτη, τον οποίο δεν είχα ΄συναντήσει΄ νωρίτερα. Θα καταλάβετε τι εννοώ διαβάζοντας τη συνέντευξη.

———————————————————
Ερ: Ποια είναι η τρέχουσα κατάσταση των σχέσεών σας με το σοσιαλιστικό κίνημα;

Χασάν Νασράλα: Το σοσιαλιστικό κίνημα, το οποίο ήταν μακριά από τον διεθνή αγώνα για μεγάλο χρονικό διάστημα, άρχισε επιτέλους να μας προσφέρει και πάλι ηθική υποστήριξη. Το πιο συγκεκριμένο παράδειγμα αυτού είναι ο Ούγκο Τσάβες, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας. Αυτό που δεν μπόρεσαν να κάνουν τα περισσότερα μουσουλμανικά κράτη το έκανε ο Τσάβες, με την απόσυρση του πρέσβη της Βενεζουέλας από το Ισραήλ. Επιπλέον, μας ανακοίνωσε την υποστήριξή του στην αντίστασή μας. Αυτό αποτέλεσε τεράστια πηγή ηθικής δύναμης για εμάς.

Μπορούμε να παρατηρήσουμε μια παρόμοια αντίδραση μέσα στο Τουρκικό Επαναστατικό Κίνημα. Είχαμε σοσιαλιστές αδελφούς από την Τουρκία που πήγαν στην Παλαιστίνη τη δεκαετία του 1960 για να αγωνιστούν ενάντια στο Ισραήλ. Και ένας από αυτούς παραμένει ακόμα στη μνήμη και την καρδιά μου: ο Deniz Gezmis!

[Ο Deniz Gezmis, 1947-1972, ήταν Τούρκος επαναστάτης της μαρξιστικής-λενινιστικής παράδοσης. Ηγήθηκε σημαντικών φοιτητικών δράσεων στα τέλη της δεκαετίας του 1960, πήγε σε στρατόπεδο εκπαίδευσης της Φατάχ στο Λίβανο στα τέλη του 1969, επέστρεψε στην Τουρκία όπου η ομάδα του συνέλαβε τέσσερις στρατιώτες του αμερικανικού στρατού στην Άγκυρα. Μετά την απελευθέρωση των στρατιωτών, ο Gezmis συνελήφθη, δικάστηκε για απόπειρα ανατροπής του τουρκικού κράτους και, μαζί με δύο συντρόφους του, απαγχονίστηκε στις 6 Μαΐου 1972 στις κεντρικές φυλακές της Άγκυρας. Συντάκτες.]

Ερ: Ποια είναι η σημασία του Ντενίζ για εσάς;

Χασάν Νασράλα: Θέλουμε τώρα νέους Ντενίζ. Οι τάξεις μας είναι πάντα ανοιχτές για νέους Ντενίζ κατά των καταπιεστών. Ο Ντενίζ θα ζει πάντα στις καρδιές των λαών της Παλαιστίνης και του Λιβάνου. Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει γι’ αυτό. Δυστυχώς, δεν υπάρχει πλέον κοινός αγώνας και αδελφοσύνη ενάντια στον κοινό εχθρό. Αυτό που θα θέλαμε είναι οι σοσιαλιστές αδελφοί μας στο Λίβανο να αγωνιστούν ώμο με ώμο με εμάς ενάντια στον ιμπεριαλισμό και το σιωνισμό. Αυτός ο αγώνας δεν είναι μόνο δικός μας αγώνας. Είναι ο κοινός αγώνας όλων των καταπιεσμένων σε όλο τον κόσμο. Μην ξεχνάτε ότι αν οι λαοί της Παλαιστίνης και του Λιβάνου χάσουν αυτόν τον πόλεμο, αυτό θα σημαίνει την ήττα όλων των καταπιεσμένων λαών του κόσμου. Στον αγώνα μας ενάντια στον ιμπεριαλισμό, οι επαναστάτες θα πρέπει να αναλάβουν επίσης ένα κομμάτι της ευθύνης και θα πρέπει να γίνουν, στις καρδιές των λαών μας της Παλαιστίνης και του Λιβάνου, Ντενίζ για άλλη μια φορά.

ΕΡ: Στους δρόμους της Βηρυτού μπορεί κανείς να δει δίπλα-δίπλα τις αφίσες του Τσε, του Τσάβες και του Αχμαντινετζάντ [ΣΗΜ. Ο τότε πρόεδρος του Ιράν]. Είναι αυτά τα σημάδια μιας νέας πόλωσης;

Χασάν Νασράλα: Χαιρετίζουμε τους ηγέτες και τους λαούς της Λατινικής Αμερικής. Αντιστάθηκαν ηρωικά στους Αμερικανούς ληστές και αποτέλεσαν πηγή ηθικής δύναμης για εμάς. Καθοδηγούν το δρόμο για τους καταπιεσμένους λαούς. Πηγαίνετε και περιπλανηθείτε στους δρόμους μας! Θα γίνετε μάρτυρες του πώς ο λαός μας έχει αγκαλιάσει τον Τσάβες και τον Ερνέστο Τσε Γκεβάρα. Σχεδόν σε κάθε σπίτι, θα συναντήσετε αφίσες του Τσε ή του Τσάβες.

Αυτό που λέμε στους σοσιαλιστές φίλους μας που θέλουν να αγωνιστούν μαζί μας για την αδελφοσύνη και την ελευθερία είναι: Μην έρχεστε καθόλου αν πρόκειται να πείτε «Η θρησκεία είναι όπιο». Δεν συμφωνούμε με αυτή την ανάλυση. Εδώ είναι η μεγαλύτερη απόδειξη αυτού, στους δρόμους μας, με τις φωτογραφίες του Τσάβες, του Τσε, του Σαντρ και του Χαμενεΐ μαζί. Αυτοί οι ηγέτες χαιρετούν τον λαό μας ενωμένοι. Όσο εμείς σεβόμαστε τις πεποιθήσεις σας και εσείς τις δικές μας, δεν υπάρχει ιμπεριαλιστική δύναμη που να μην μπορούμε να νικήσουμε!

Ερ: Επιστρέφοντας στις απειλές στην περιοχή, οι δυτικές κυβερνήσεις εντείνουν τις πιέσεις τους προς τη Δαμασκό και την Τεχεράνη, για τις οποίες προτείνουν «αλλαγή καθεστώτος». Ορισμένες πηγές είναι της άποψης ότι η επίθεση στο Λίβανο θα κατευθυνθεί κατά της Συρίας. Σύμφωνα με την άποψή σας, είναι πιθανός ένας περιφερειακός πόλεμος;

Χασάν Νασράλα: Τα κέντρα της ιμπεριαλιστικής εξουσίας θέλουν να κάνουν συνεργάτες την περιοχή μας στο σύνολό της. Περιμένουν από εμάς να γονατίσουμε μπροστά τους. Η Συρία, το Ιράν και η Χεζμπολάχ αντιδρούν σε αυτό. Η προβοκάτσια σχετικά με τον πρώην πρωθυπουργό του Λιβάνου Ραφίκ Χαρίρι και οι προσπάθειες να εξασφαλίσουν την απόσυρση του συριακού στρατού από τον Λίβανο και -προχωρώντας ακόμη παραπέρα- η επιθυμία τους να επιτεθούν ανάλγητα στην Τεχεράνη και τη Δαμασκό οφείλονται σε αυτόν τον λόγο.

Η Συρία, με το Ιράν και τη Χεζμπολάχ, θα αντισταθούν σίγουρα σε αυτό. Θα αντισταθούμε για την πατρίδα και την ελευθερία μας. Θα αντισταθούμε για να μην γονατίσουμε μπροστά τους. Οι ιμπεριαλιστές της Δύσης επιδιώκουν να δημιουργήσουν ένα δεύτερο Κόσοβο μέσα από τον Λίβανο και την περιοχή μας. Επιδιώκουν να δημιουργήσουν μια σύγκρουση μεταξύ των διαφόρων δογμάτων. Αλλά εμείς έχουμε χαλάσει αυτό το τέχνασμα. Στους δρόμους μας, σε ολόκληρο τον Λίβανο, με τους χριστιανούς του, τους σουνίτες του και τους σιίτες του, κυματίζουν οι σημαίες της Χεζμπολάχ. Ξανά, ο «μονοπολικός κόσμος» έχει ήδη μείνει πίσω στην Ιστορία. Υπάρχουμε εμείς, υπάρχει το Ιράν, υπάρχει η Συρία, υπάρχει η Βενεζουέλα, η Κούβα και η Βόρεια Κορέα. Υπάρχουν οι αντιστεκόμενοι λαοί της Παλαιστίνης, του Ιράκ και του Αφγανιστάν! Όσο υπάρχει ιμπεριαλισμός και κατοχή, αυτοί οι λαοί θα συνεχίσουν να αντιστέκονται. Μπορούν να ξεχάσουν την ειρήνη. Αν θέλουν ειρήνη, θα πρέπει τώρα να σεβαστούν την ελευθερία των λαών και να εξαλείψουν τους συνεργάτες. Με τη θέληση του Θεού, η νίκη θα είναι δική μας.

Δεν πρόκειται να καταφέρουν να μετατρέψουν τη χώρα και την περιοχή μας σε Κοσσυφοπέδιο. Τώρα ο λαός μας γνωρίζει τα πάντα και δεν θα υποκύψει στα ιμπεριαλιστικά κόλπα. Δεν θα τους επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση να επιτεθούν στο Ιράν ή τη Συρία. Θα αγωνιστούμε για την ελευθερία μας μέχρι την τελευταία σταγόνα του αίματός μας. Ας μην το αμφισβητήσει κανείς αυτό. Ισχυρίζονται ότι το Ιράν έχει στη διάθεσή του πυρηνικά όπλα. Αντίθετα, τα περισσότερα πυρηνικά όπλα βρίσκονται στα χέρια του Ισραήλ και των Η.Π.Α. Επιπλέον, τα πυρηνικά όπλα δεν είναι παρά προσχήματα που προβάλλονται για να δημιουργηθούν συνεργαζόμενα καθεστώτα στην περιοχή.

Ερ: Ισχυρίζονται ότι η Χεζμπολάχ κατευθύνεται από την Τεχεράνη. Ποιες είναι οι απόψεις σας για το θέμα αυτό;

Χασάν Νασράλα: Νασράλα: Αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα. Είμαστε μια ανεξάρτητη λιβανέζικη οργάνωση. Δεν λαμβάνουμε εντολές από κανέναν. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρόκειται να σχηματίσουμε συμμαχίες. Είμαστε στο πλευρό του Ιράν και της Συρίας. Είναι αδέρφια μας. Θα αντιταχθούμε σε κάθε επίθεση που κατευθύνεται προς την Τεχεράνη και τη Δαμασκό μέχρι την τελευταία σταγόνα του αίματός μας, όπως ακριβώς κάνουμε στο Λίβανο. Υποστηρίζουμε την παγκόσμια αντίσταση ενάντια στην παγκόσμια ιμπεριαλιστική τρομοκρατία.

Q. Υπάρχει κάποιο άλλο πρόσθετο σημείο που θα θέλατε να αναφέρετε;

Χασάν Νασράλα: Νασράλα: Η ειρήνη δεν μπορεί να είναι μονομερής. Όσο υπάρχει ιμπεριαλισμός στον κόσμο, μια μόνιμη ειρήνη είναι αδύνατη. Αυτός ο πόλεμος δεν θα τελειώσει όσο υπάρχουν κατοχές στο Ιράκ, το Αφγανιστάν και την Παλαιστίνη.

-CounterPunch, 17 Αυγούστου 2006

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας