Hezbollah-Σημαντικό πλήγμα στο Ισραήλ-Κατέστρεψε συστοιχία πυραύλων συστήματος αεράμυνας «Σφεντόνα του Δαβίδ»

413

Ο πόλεμος εισέρχεται σε νέα φάση

Η λιβανέζικη οργάνωση Hezbollah κατέστρεψε μια συστοιχία πυραύλων αεράμυνας του Ισραηλινού γνωστή ως «Σφεντόνα του Δαβίδ» (David’s Sling), σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικές πηγές.
Η
 επίθεση ακολουθεί πολλαπλά χτυπήματα από την ομάδα τους τελευταίους δέκα μήνες κατά των συστημάτων αεράμυνας του Ισραήλ Iron Dome με πολλαπλές επιτυχίες.
Το David’s Sling αποτελεί ένα υψηλότερο επίπεδο του δικτύου αεράμυνας του Ισραήλ που προορίζεται να αναχαιτίσει στόχους όπως μαχητικά αεροσκάφη και βαλλιστικούς πυραύλους και έχει σχετικά μεγάλη εμβέλεια πάνω από 200 χιλιόμετρα και μεγάλο ύψος στόχευσης.

Το Iron Dome, αντίθετα, είναι ένα ελαφρύτερο και χαμηλότερου κόστους συμπληρωματικό στοιχείο βελτιστοποιημένο για την εξουδετέρωση απειλών χαμηλότερου επιπέδου όπως τα drones και οι πύραυλοι πυροβολικού.
Η στόχευση του συστήματος David’s Sling δείχνει ότι η Hezbollah σκοπεύει να εντείνει τις επιθέσεις υψηλότερου επιπέδου σε ισραηλινούς στόχους χρησιμοποιώντας βαλλιστικούς πυραύλους, με τα προηγούμενα πλήγματα να βασίζονται σε κατώτερα μέσα όπως το πυροβολικό.
Η αναφερόμενη καταστροφή μιας από τις συστοιχίες έρχεται τέσσερις ημέρες αφότου αναφέρθηκε ότι το σύστημα χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά ενάντια σε επίθεση της Hezbollah, καθώς ένας βαλλιστικός πύραυλος εκτοξεύτηκε στο Ισραήλ από τον Λίβανο για πρώτη φορά.
αβ.png
Σε νέα φάση ο πόλεμος

Η καταστροφή της συστοιχίας του συστήματος αεράμυνας μπορεί να χρησιμεύσει ως σημαντικός πολλαπλασιαστής δυνάμεων για το οπλοστάσιο βαλλιστικών πυραύλων της Hezbollah καθώς ο συνεχιζόμενος πόλεμος μεταξύ των δυνάμεών της και του Ισραήλ εισέρχεται σε ένα νέα φάση.
Η δολοφονία του ηγέτη της Hezbollah από το Ισραήλ στις 27 Σεπτεμβρίου, η στόχευση άλλων βασικών ηγετικών στελεχών, η έκρηξη μικρών βομβών σε συσκευές επικοινωνίας σε όλη τη χώρα και οι προετοιμασίες για μια πλήρους κλίμακας εισβολή στον Νότιο Λίβανο, εγγυάται ότι η οργάνωση θα αρχίσει να χρησιμοποιεί πυραύλους ανώτερης τεχνολογίας.
Παρά το γεγονός ότι θεωρείται μακράν το πιο ικανό σύστημα του είδους του που χρησιμοποιείται από ένα κράτος ευθυγραμμισμένο με τη Δύση, το David’s Sling απέτυχε να αναχαιτίσει ένα χτύπημα βαλλιστικού πυραύλου της Υεμένης τις πρώτες πρωινές ώρες της 15ης Σεπτεμβρίου, μετά την εκτόξευση πολλαπλών αναχαιτιστών.
Η απόσυρση του Ισραήλ από τα πυραυλικά του συστήματα Patriot αφήνει το David’s Sling ως το μοναδικό του πλεονέκτημα ικανό να αμυνθεί από επιθέσεις βαλλιστικών πυραύλων μικρής εμβέλειας από τη Hezbollah.
Το περιεχόμενο του οπλοστασίου βαλλιστικών πυραύλων της λιβανέζικης οργάνωσης, ωστόσο, παραμένει άγνωστο, 
με ορισμένες αναφορές να δείχνουν ότι ενδέχεται να εκτοξεύσει βορειοκορεατικούς βαλλιστικούς πυραύλους στερεού καυσίμου Hwasong-11 – αλλιώς γνωστό ως σύστημα KN-02.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας