Η Χεζμπολάχ πλήττει την ισραηλινή αμυντική βιομηχανία με ομοβροντία πυραύλων

395

Το κίνημα αντίστασης της Χεζμπολάχ επιτέθηκε με ομοβροντία πυραύλων στις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας κατασκευής όπλων Rafael στη Χάιφα σε μια «αρχική απάντηση» στην πρόσφατη μαζική τρομοκρατική επίθεση του Ισραήλ στον Λίβανο.

Σε δήλωση που κυκλοφόρησε την Κυριακή, η Χεζμπολάχ είπε ότι βομβάρδισε τα συγκροτήματα στρατιωτικής βιομηχανίας της εταιρείας Rafael, που βρίσκεται στην περιοχή Zevulun βόρεια της Χάιφα, με δεκάδες πυραύλους Fadi 1, Fadi 2 και Katyusha.

Η Χεζμπολλάχ προσδιόρισε τον Fadi-1 ως πύραυλο διαμετρήματος 220 χιλιοστών με βεληνεκές 80 χιλιομέτρων και το Fadi-2 ως βλήμα διαμετρήματος 303 χιλιοστών που μπορεί να πετάξει έως και 105 χιλιόμετρα.

Η ομάδα σημείωσε ότι η επιχείρησή της ήταν μια επίδειξη υποστήριξης προς τους Παλαιστινίους στη Λωρίδα της Γάζας και την αντίστασή τους, προσθέτοντας ότι ήταν επίσης μια «αρχική απάντηση στη βάναυση σφαγή που διέπραξε ο ισραηλινός εχθρός σε διάφορες περιοχές του Λιβάνου» με την έκρηξη των τηλεπικοινωνιακών συσκευών.

Η Χεζμπολάχ έχει δεσμευτεί να αντεπιτεθεί στο κατοχικό καθεστώς, το οποίο διεξάγει επίσης γενοκτονικό πόλεμο στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας.

Η εταιρεία Rafael που στοχοποιείται στην επιχείρηση της Χεζμπολάχ την Κυριακή είναι μία από τις τρεις μεγαλύτερες ισραηλινές εταιρείες κατασκευής όπλων και ανήκει στο κατοχικό καθεστώς.

Παράγει συστήματα για τεθωρακισμένα οχήματα, πυραύλους για τα αντιαεροπορικά συστήματα Iron Dome και David’s Sling, καθώς και διάφορα είδη πυραύλων κρουζ και κατευθυνόμενων πυραύλων.

 

 

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν της Χεζμπολλάχ, το Σάββατο 21-09-2024, έγιναν οι ακόλουθες επιχειρήσεις:

1. Στις 11:10, οι μαχητές της Ισλαμικής Αντίστασης στόχευσαν με βλήματα πυροβολικού την τοποθεσία Jal Al-Allam, σημειώνοντας άμεσο χτύπημα.

2. Η κύρια βάση του συστήματος αεράμυνας της Βόρειας Διοίκησης στους Στρατώνες Birya στοχοποιήθηκε με ρουκέτες Katyusha, ως απάντηση στις επιθέσεις του «ισραηλινού» εχθρού στα ακλόνητα νότια χωριά και στα σπίτια πολιτών.

3. Οι μαχητές της Ισλαμικής Αντίστασης στόχευσαν τη θέση του 631ου Τάγματος Αναγνώρισης της Ταξιαρχίας Golani στους Στρατώνες Ramot Naftali με ρουκέτες Katyusha, ως απάντηση στις επιθέσεις του «ισραηλινού» εχθρού στα ακλόνητα νότια χωριά και στα σπίτια των πολιτών.

4. Στις 14:00, οι μαχητές της Ισλαμικής Αντίστασης στόχευσαν με ρουκέτες τους Στρατώνες Zar’it, σημειώνοντας απευθείας χτύπημα.

5. Οι μαχητές της Ισλαμικής Αντίστασης στόχευσαν το αρχηγείο του τάγματος Al-Sahl στους στρατώνες Beit Hillel με ρουκέτες Katyusha, ως απάντηση στις επιθέσεις του «ισραηλινού» εχθρού στα ακλόνητα νότια χωριά και στα σπίτια πολιτών.

6. Οι μαχητές της Ισλαμικής Αντίστασης στόχευσαν το αρχηγείο αεράμυνας και πυραυλικής άμυνας στους στρατώνες Kela με ρουκέτες Katyusha, ως απάντηση στις επιθέσεις του «ισραηλινού» εχθρού στα ακλόνητα νότια χωριά και στα σπίτια πολιτών.

7. Οι μαχητές της Ισλαμικής Αντίστασης στόχευσαν τη θέση των δυνάμεων της 300ης Ταξιαρχίας της 146ης Μεραρχίας στους Στρατώνες Adamit με ρουκέτες Katyusha, ως απάντηση στις επιθέσεις του «ισραηλινού» εχθρού στα ακλόνητα νότια χωριά και στα σπίτια πολιτών.

8. Οι μαχητές της Ισλαμικής Αντίστασης στόχευσαν το αρχηγείο της 210ης Ταξιαρχίας Γκολάν στη βάση Nafah με ρουκέτες Katyusha, ως απάντηση στις επιθέσεις του «ισραηλινού» εχθρού στα ακλόνητα νότια χωριά και στα σπίτια πολιτών.

9. Οι μαχητές της Ισλαμικής Αντίστασης στόχευσαν το νεοσύστατο αρχηγείο της Μεραρχίας Galilee στο Ayelet HaShahar με ρουκέτες Katyusha, ως απάντηση στις επιθέσεις του «ισραηλινού» εχθρού στα ακλόνητα νότια χωριά και στα σπίτια πολιτών.

10. Στις 17:50, οι μαχητές της Ισλαμικής Αντίστασης στόχευσαν με ρουκέτες την τοποθεσία Al-Ramtha στους κατεχόμενους λιβανέζικους λόφους Kfar Shuba, σημειώνοντας άμεσο χτύπημα.

11. Στις 17:50, οι μαχητές της Ισλαμικής Αντίστασης στόχευσαν με ρουκέτες τους Στρατώνες Zibdeen στα κατεχόμενα λιβανέζικα αγροκτήματα Shebaa, σημειώνοντας ένα άμεσο χτύπημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας