Motor-Oil: Ολονύκτιος αγώνας συγκράτησης της φωτιάς– Αγωνία για τα στρατηγικά αποθέματα πετρελαιοειδών

387

Όλη τη νύχτα θα είναι σε επιφυλακή οι πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες συνεχίζουν το έργο της κατάσβεσης, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η φωτιά που ξέσπασε σήμερα μετά από έκρηξη στο χώρο των διυλιστηρίων της Motor Oil δεν θα απειλήσει έμφορτες δεξαμενές.

Το ίδιο και τα στελέχη και η διεύθυνση της εταιρείας τα οποία από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν δίπλα στις πυροσβεστικές δυνάμεις και με υπεράνθρωπες προσπάθειες προσπαθούν να βοηθήσουν στο έργο της κατάσβεσης.

Τέσσερις συνολικά εργαζόμενοι διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο, καθώς τραυματίστηκαν στις φλόγες.

Ένας φέρει εγκαύματα στα χέρια και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Κορίνθου, με την κατάσταση της υγείας του να είναι καλή.

Λίγο πριν από τις 10  το βράδυ η κατάσταση πάντως ήταν σαφώς βελτιωμένη και οι πυροσβέστες εξέφραζαν αισιοδοξία, αλλά ο κίνδυνος είναι ακόμη υψηλός λόγω της φύσης της εγκατάστασης.

Ήδη,  ο «πύργος» από τον οποίο ξεκίνησε η πυρκαγιά έχει πέσει, ενώ άμεσα έκλεισαν όλες οι στρόφιγγες που συνδέουν δεξαμενές και εγκαταστάσεις ώστε να απομονωθεί το σημείο έναρξης. Οι προσπάθειες των πυροσβεστών επικεντρώνονται ακριβώς σ’ αυτό το σημείο και ρίχνουν συνεχώς αφρό και νερό, προκειμένου να σβήσει και η αρχική εστία.

Συνολικά τρεις εργαζόμενοι έχουν τραυματιστεί  ελαφρά από την φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Motor Oil για τη φωτιά που ξέσπασε στα διυλιστήρια είναι:

«Σήμερα 17 Σεπτεμβρίου στο χώρο των μονάδων διύλισης του νοτίου διυλιστηρίου των διυλιστηρίων της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους εκδηλώθηκε σοβαρής έκτασης πυρκαγιά από άγνωστες μέχρι στιγμής αιτίες.

Η κατάσταση είναι σε ύφεση.

Από την πυρκαγιά έχουν τραυματιστεί ελαφρά στα άνω άκρα 3 εργαζόμενοι συνεργαζόμενης εταιρείας εργολάβων, οι οποίοι διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου και λαμβάνουν όλη την αναγκαία φροντίδα.

Από την αρχή του συμβάντος είμαστε σε αγαστή και συνεχή συνεργασία με τις αρχές.

Ευχαριστούμε το Πυροσβεστικό Σώμα και τους ανθρώπους του, αλλά και τους ανθρώπους μας στο διυλιστήριο για τη συνεργασία τους από την πρώτη στιγμή».

Στο χώρο της φωτιάς επιχειρούν 47 πυροσβέστες με 17 οχήματα σε συνεργασία με τις δυνάμεις πυρόσβεσης της Motor Oil, ενώ νωρίτερα τρία εναέρια μέσα επιχειρούσαν συνεχώς πάνω από το χώρο.

Να σημειωθεί ότι άγνωστα παραμένουν τα αίτια της πυρκαγιάς ενώ όλα τα ενδεχόμενα ερευνώνται.

Οι εγκαταστάσεις της  Motor Oil είναι ο πλέον στρατηγικός κόμβος καυσίμων της χώρας με δυνατότητα διύλισης άνω των 200.000 βαρελιών την ήμερα και  τα οποία συγκαταλέγονται μεταξύ των πλέον τεχνολογικών και αποδοτικών διυλιστηρίων σε διεθνές επίπεδο με υψηλό βαθμό πολυπλοκότητας.

Τα προϊόντα του πετρελαϊκού ομίλου απευθύνονται στις εξαγωγικές, εσωτερικές δραστηριότητες και στη ναυτιλία. Οι εγχώριες πωλήσεις της εταιρείας αντιστοιχούν στο 30% του κύκλου εργασιών της, ενώ οι εξαγωγές της  στο 70%.

 

 

Και τουρκικό ενδιαφέρον για την φωτιά στη Motor Oil

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας