Η 114 ρωσική ταξιαρχία απελευθέρωσε το Ukrainsk–Ανοίγει ο δρόμος για Pokrovsk

809

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζει το δίχως άλλο η ρωσική προέλαση στην κατεύθυνση προς το Pokrovsk.
Σύμφωνα με τελευταίες αναφορές από τις πρώτες γραμμές του μετώπου, το ουκρανικό προπύργιο στο Ukrainsk έπεσε και ο ρωσικός στρατός ανέλαβε τον έλεγχο της πόλης.
Ο οικισμός αρχικά περικυκλώθηκε από τη βόρεια, την ανατολική και τη νότια κατεύθυνση.
Ο τελευταίος δρόμος δυτικά του Ukrainsk, που χρησιμοποιούνταν ως διάδρομος ανεφοδιασμού από τους Ουκρανούς, τέθηκε υπό τον έλεγχο των ρωσικών πυρών.
Τις προηγούμενες ημέρες, οι ρωσικές δυνάμεις είχαν θέσει υπό τον έλεγχό τους περίπου τη μισή πόλη, αλλά πλέον οι ρωσικές σημαίες κυματίζουν παντού.
Η απώλεια αυτού του οχυρού είναι βαριά ήττα για τον ουκρανικό στρατό, καθώς επρόκειτο για το τελευταίο εμπόδιο για τη ρωσική προέλαση προς το χωριό Tsukurino, όπου βρίσκονται ένας στρατηγικά σημαντικός σιδηρόδρομος και ένας μεγάλος δρόμος από το Pokrovsk προς το Selidovo και το Kurahovo.

Οι ρωσικές δυνάμεις, έτσι, σύντομα θα διακόψουν τον ουκρανικό στρατιωτικό εφοδιασμό σε ένα ευρύ μέτωπο.

Έρχεται και η πτώση του Selidovo…

Ο ρωσικός στρατός είχε περικυκλώσει το Ουκράινσκ στις αρχές του μήνα.

Η πόλη κατέχει σημαντική θέση στην περιοχή του Ντόνετσκ καθώς η κατάληψη του Ουκραίνσκ. έχει διαταράξει τις γραμμές ανεφοδιασμού της Ουκρανίας προς την κοντινή πόλη Κουράχοβο ενώ ανοίγει  το δρόμο προς το Σελίδοβο.

Εάν οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίσουν την προέλασή τους στα νοτιοδυτικά, οι Ουκρανοί υπερασπιστές που σταθμεύουν στο Hirnyk και το Kurakhivka μπορεί να αναγκαστούν να υποχωρήσουν, αφήνοντας αυτές τις βασικές αστικές περιοχές ευάλωτες σε περαιτέρω περικύκλωση ή επίθεση.

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας