Καμπάνα και ο Ε.Μασκ-«Οι θάνατοι στην Ελλάδα διπλάσιοι ετησίως των γεννήσεων»!

395

Δυσάρεστα έκπληκτος είναι ο Έλον Μασκ βλέποντας την δημογραφική κατάρρευση της Ελλάδας και αφού διάβασε τα σχετικά στατιστικά στοιχεία που αναφέρουν ότι οι θάνατοι κατ’ έτος στην χώρα μας είναι διπλάσιοι από τις γεννήσεις!

Ο Έλον Μασκ, έκανε μια ανάρτηση για τις γεννήσεις και τους θανάτους στην Ελλάδα παραθέτοντας ανάρτηση άλλου χρήστη του «X».

Ο επικεφαλής της SpaceX, της Tesla και του Χ, πατέρας 11 παιδιών, δισεκατομμυριούχος που ζει στις ΗΠΑ, φαίνεται πως δύσκολα μπορεί να πιστέψει ότι οι θάνατοι στην Ελλάδα, είναι διπλάσιοι από τις γεννήσεις.

Στο tweet που έκανε έγραψε χαρακτηριστικά:

«Ουάου, σχεδόν διπλάσιοι άνθρωποι πέθαναν απ’όσα παιδιά γεννήθηκαν στην Ελλάδα».

Παραθέτει, δε, ανάρτηση δημοσιογράφου στην οποία επικαλείται δημοσίευμα από την Express.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την ανάρτηση νέα στοιχεία προβλέπουν ότι ο πληθυσμός της Ελλάδας θα μειωθεί απότομα έως και 25% έως το 2070.

 

Συνεχίζει λέγοντας πως:

«Το 2022, η χώρα κατέγραψε λιγότερες από 77.000 γεννήσεις, τις χαμηλότερες εδώ και σχεδόν έναν αιώνα, ενώ οι θάνατοι έφτασαν τις 140.000.

Οι οικονομικές προκλήσεις, οι χαμηλοί μισθοί και η υψηλή ανεργία έχουν οδηγήσει πολλούς νέους Έλληνες στο εξωτερικό, επιδεινώνοντας την κρίση.

Το ποσοστό γεννήσεων στην Ελλάδα είναι πλέον μόλις 1,32 γεννήσεις ανά γυναίκα, οδηγώντας σε γήρανση του πληθυσμού.

Η κυβέρνηση έχει εισαγάγει φορολογικά κίνητρα και μέτρα στήριξης της οικογένειας για την καταπολέμηση της τάσης, με τους αξιωματούχους να την αποκαλούν τη “μεγαλύτερη απειλή” του έθνους».

Όπως ήταν λογικό τα σχόλια «έπεσαν βροχή» με έναν από τους χρήστες να γράφει:

«Ο Μασκ να αγοράσει την Ελλάδα και να την κάνει μεγάλη ξανά», παραφράζοντας την φράση της καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ: «Make America great again».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας