Houthis-Ταπείνωσαν τις ΗΠΑ στην Ερυθρά Θάλασσα -Έκαναν στάχτη δύο drones MQ-9 Reaper

1353

«Αυτό το αεροσκάφος είναι το δεύτερο που η αεράμυνα μας κατάφερε να καταρρίψει μέσα σε 72 ώρες» ανακοίνωσαν οι Houthis σχετικά με το αμερικανικό drone

Ο στρατός της Υεμένης που υποστηρίζεται από τους Houthis κατέρριψε ένα άλλο αμερικανικό μαχητικό drone MQ-9 πάνω από την Υεμένη.
Αυτό το drone είναι το δεύτερο αμερικανικής κατασκευής μαχητικό drone Reaper που καταρρίφθηκε στους ουρανούς της Υεμένης τις τελευταίες 72 ώρες.
Στις 10 Σεπτεμβρίου, ο εκπρόσωπος του στρατού της Υεμένης, στρατηγός Ταξιαρχίας Yahya Sarea είπε ότι το drone καταρρίφθηκε από την αεράμυνα της Υεμένης πάνω από τη βόρεια επαρχία Saadah.
«Αυτό το αεροσκάφος είναι το δεύτερο που η αεράμυνα μας κατάφερε να καταρρίψει μέσα σε 72 ώρες. Αυτό είναι το ένατο αεροσκάφος που καταρρίπτεται κατά τη διάρκεια της Μάχης της Νίκης της Επαγγελίας και της Ιεράς Τζιχάντ για την υποστήριξη της Γάζας», είπε ο εκπρόσωπος.
«Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Υεμένης επιβεβαιώνουν ότι θα συνεχίσουν να πραγματοποιούν τις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις μέχρι να σταματήσει η επιθετικότητα και να αρθεί η πολιορκία του παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας», πρόσθεσε.
Το στοχευμένο drone είναι το 13ο drone MQ-9 Reaper που καταρρίφθηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Υεμένη.

Όπως και στο προηγούμενο περιστατικό κατάρριψης, οι Houthis (αλλιώς επονομαζόμενοι ως Ansar Allah) δεν δημοσίευσαν φωτογραφίες ή βίντεο για να υποστηρίξουν τον ισχυρισμό τους, αν και τέτοιο υλικό μπορεί να εμφανιστεί τις επόμενες ημέρες.
Τα μαχητικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη MQ-9, τα οποία κοστίζουν πάνω από 30 εκατομμύρια δολάρια ανά μονάδα, χρησιμοποιούνται κυρίως για τη συλλογή πληροφοριών, αλλά έχουν την ικανότητα να εκτελούν ακριβή χτυπήματα.
Τα προηγμένα drones μπορούν να λειτουργήσουν για περισσότερες από 27 ώρες και να φτάσουν σε υψόμετρα πάνω από 25.000 πόδια.
Από τον Νοέμβριο, οι Houthis, που υποστηρίζονται από το Ιράν, έχουν επιτεθεί σε δεκάδες πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ ή ανήκουν στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ερυθρά Θάλασσα, τον Κόλπο του Άντεν, την Αραβική Θάλασσα, τον Ινδικό Ωκεανό και τη Μεσόγειο Θάλασσα ως απάντηση στην πόλεμο στη Γάζα.
Έχουν επίσης εξαπολύσει δεκάδες επιθέσεις με drone και πυραύλους κατά του Ισραήλ τους τελευταίους 10 μήνες.
Από την άλλη πλευρά, οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν πραγματοποιήσει εκατοντάδες πλήγματα εναντίον περιοχών που ελέγχονται από τους Houthis στην Υεμένη σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν την ομάδα και να υποβαθμίσουν τις επιθετικές της ικανότητες, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Οι Houthis μαζί με άλλα κινήματα αντίστασης στον Λίβανο και το Ιράκ έχουν ζητήσει τον τερματισμό της ισραηλινής επίθεσης κατά της Λωρίδας της Γάζας και την παράδοση βοήθειας στην πολιορκημένη περιοχή.
Έχουν δηλώσει ξεκάθαρα ότι οι επιθέσεις τους εναντίον του Ισραήλ και των πλοίων δεν θα σταματήσουν μέχρι να σταματήσει η επιθετικότητα του Ισραήλ στη Γάζα.

1 σχόλιο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας