Μακελειό απ’το κράτος – φονιά-Τουλάχιστον 40 νεκροί από ισραηλινό βομβαρδισμό σε ανθρωπιστική ζώνη

516

Δεν έχουν τέλος οι θηριωδίες και τα εγκλήματα πολέμου που διαπράττει το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ, με τη στήριξη της ΕΕ, των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ. Τελευταίο επεισόδιοτης φρίκης είναι ο βομβαρδισμός άλλης μία περιοχής που το ίδιο το Ισραήλ έχει χαρακτηρίσει ασφαλή ζώνη.

Συγκεκριμένα, η πολιτική προστασία της Λωρίδας της Γάζας ανακοίνωσε τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη πως τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ισραηλινό βομβαρδισμό στην ανακηρυγμένη ανθρωπιστική ζώνη Αλ Μαουάσι, στη Χαν Γιούνις (νότια).

Εκπρόσωπος της πολιτικής προστασίας της Λωρίδας της Γάζας έκανε λόγο στο Γαλλικό Πρακτορείο για τουλάχιστον «40 μάρτυρες και 60 τραυματίες» στο πλήγμα αυτό.

 

 

Σύμφωνα με εκτοπισμένους στον καταυλισμό, χρησιμοποιήθηκαν τουλάχιστον τέσσερις πύραυλοι στον βομβαρδισμό του καταυλισμού, γεμάτου ανθρώπους που έφυγαν για να σωθούν σε άλλους τομείς του θύλακα.

«Οι ομάδες μας εξακολουθούν να μετακινούν νεκρούς και τραυματίες από την περιοχή που στοχοποιήθηκε. Μοιάζει με μια νέα ισραηλινή σφαγή», δήλωσε ένας αξιωματούχος της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών της Γάζας.

«Ολόκληρες οικογένειες ξεκληρίστηκαν στη σφαγή στο Αλ Μαουάσι», δήλωσε άλλο στέλεχος της πολιτικής προστασίας, ο Μαχμούντ Μπασάλ.

Η πολιτική προστασία στη Λωρίδα της Γάζας έκανε γνωστό πως πήραν φωτιά τουλάχιστον 20 σκηνές, ενώ οι πύραυλοι προκάλεσαν κρατήρες βάθους ως και εννέα μέτρων.

Κατά τη συνήθη τους πρακτική, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν πως έπληξαν «κέντρο διοίκησης» της Χαμάς.

 

 

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε πως «έπληξε σημαντικούς τρομοκράτες της Χαμάς που δρούσαν σε κέντρο διοίκησης και ελέγχου ενσωματωμένο στην ανθρωπιστική περιοχή στη Χαν Γιούνις», προσθέτοντας πως «οι τρομοκράτες (…) διέπρατταν τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον στρατιωτών (…) και του κράτους του Ισραήλ».

Από την πλευρά της, η Χαμάς σχολίασε ότι «οι κατηγορίες της κατοχής (σ.σ. του Ισραήλ) για την παρουσία μαχητών της αντίστασης είναι ξεδιάντροπο ψέμα».

ΠΗΓΗ ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας