«Θα σας εξαφανίσωμεν» και μετά «θα σας εξασφαλίσωμεν»

740

Η επίσκεψη Μητσοτάκη στην πολύπαθη Θεσσαλία και οι εξαγγελίες προς τους πλημμυροπαθείς μου έφερε στο μυαλό τη σκηνή από την ταινία «Υπάρχει και φιλότιμο» με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα, στον ρόλο του υπουργού Εθνικής Ανασυγκροτήσεως και Περιθάλψεως, ο οποίος κάνοντας πρόβα τον λόγο του, λέει «θα σας εξαφανίσωμεν», αντί για το σωστό «θα σας εξασφαλίσωμεν».

*** Αν έπρεπε να μπει ένας τίτλος για τα όσα είπε ο περήφανος γόνος στη χθεσινή σύσκεψη, έναν χρόνο μετά τις πλημμύρες και την καταστροφή που υπέστησαν τόσοι και τόσοι άνθρωποι στην περιοχή, θα ήταν: «Θα σας εξαφανίσωμεν» και μετά «θα σας εξασφαλίσωμεν».

Αφού τους άφησε στο έλεος του Θεού, αν υπάρχει τέτοιος, τώρα τους λέει «μην σας νοιάζει, εγώ είμαι εδώ».

Μα αυτό ακριβώς φοβούνται, άνθρωπέ μου. Ότι η ιστορία δεν σε έχει βάλει ακόμα στο συρτάρι της.

*** Τα άκουσε για τα καλά ο Κυριάκος από τους πλημμυροπαθείς που ίσως ο Άδωνις «βαπτίσει» σήμερα ή αύριο ΣΥΡΙΖΑίους, όπως έκανε και με τους πυρόπληκτους της Πεντέλης.

 

*** Σημασία έχει η επικοινωνία και όχι η ουσία. Μην τα ξαναλέμε.

 

Ο πρώτος στην Ελλάδα, που έκανε μεταμόσχευση καρδιάς – πνευμόνων ήταν ο αείμνηστος Καθηγητής Παναγιώτης Σπύρου, ένας από τους μεγαλύτερους καρδιοχειρουργούς της Ελλάδας, το μακρινό 1992. Όχι 2, ούτε 12, ούτε 22 χρόνια πριν, αλλά 32 χρόνια πριν.

Ε, αυτός ο άνθρωπος είναι υπουργός Υγείας. Κι αυτοί που δημοσίευσαν τα όσα ανέφερε – χωρίς να μπουν καν σε διαδικασία αξιολόγησης και έρευνας – λέγονται δημοσιογράφοι.

Για να καταλάβετε, μέχρι και η πλατφόρμα Χ τον έβαλε στη θέση του, βάζοντας επισήμανση ότι οι αναγνώστες πρόσθεσαν περιεχόμενο, ενώ σχετική ανάρτηση έκαναν και τα ellinikahoaxes.

 

*** Και ενώ η τεράστια πλειοψηφία της κοινωνίας δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα, ειδικά τώρα που ξεκινούν δραστηριότητες τα παιδιά, αγγλικά, φροντιστήρια, ο Τάκης Θεοδωρικάκος μας πρότεινε να αγοράζουμε «το φθηνότερο και το καλύτερο».

Ναι, γιατί τόσο καιρό κοιτάγαμε να δούμε πιο είναι το πιο ακριβό προϊόν και τρέχαμε να το αγοράσουμε μην τυχόν μας προλάβει κανάς άλλος.

*** Αν και υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν ότι όντως δεν υπάρχει ακρίβεια και ίσως όλοι εμείς να είμαστε ηθοποιοί που παίζουμε σε κάποιο κακογραμμένο έργο.

 

*** Καλός ο νέος κανονισμός του ΚΟΚ που προβλέπει πρόστιμο για όσους οδηγούν και παράλληλα πίνουν καφέ ή κάποιο άλλο ρόφημα, αλλά θα πρέπει προηγουμένως να ελέγχονται όσοι οδηγούν και κοιτούν, παίζουν ή ασχολούνται με το κινητό τους.

Τώρα αν γίνεται να προβλέπονται ποινές για όσους τρώνε, πίνουν και παράλληλα κυβερνούν, ακόμα καλύτερα…

 

*** Καλή σχολική χρονιά στα παιδιά, αλλά καλή σχολική χρονιά και στους γονείς.

 

H NTAMA

ΠΗΓΗ DOCUMENTO

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας