Χανίγια ο Μάρτυρας: Όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες

481

O Άσωτος.

Εν τω μέσω της δήθεν Ολυμπιακής Εκεχειρίας, η δολοφονική επίθεση κατά του Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη αποτελεί υπέρβαση των εσκαμμένων από το Ισραήλ και παραβίαση των άγραφων νόμων της πολεμικής εμπλοκής. Το σκεπτικό της επίθεσης είναι το ίδιο με την αψυχολόγητη επίθεση του Ισραήλ κατά του ιρανικού προξενείου στην Δαμασκό τον περασμένο Απρίλιο ενώ συνδυάζει στοιχεία από την δολοφονία Γιασίν, Σολεϊμανί και Φαχριζαντέ.

Αποσκοπώντας με το εν λόγω χτύπημα οι Ισραηλινοί στην κλιμάκωση του πολέμου και την διασάλευση της ενότητας, του κύρους και της αξιοπιστίας της φιλοπαλαιστινιακής συμμαχίας στην Μέση Ανατολή, καθώς και του αισθήματος ασφαλείας στις τάξεις των μελών της συμμαχίας, αναμένεται να επιτύχουν το ακριβώς αντίθετο. Η ιστορία έχει δείξει ότι τέτοια χτυπήματα χαλυβδώνουν το φρόνημα των πληγέντων των οποίων η απάντηση είναι θέμα χρόνου.

Ο Χανίγια θα είναι πλέον ακόμη πιο δημοφιλής ως Μάρτυρας και σύμβολο θυσίας κι αντίστασης. Η ενότητα των Παλαιστινίων και του Μετώπου για την Απελευθέρωση είναι δοκιμασμένη κι ανθεκτική.

Η κλιμάκωση του πολέμου θα έρθει αλλά δεν θα είναι με τον τρόπο που επιδιώκει το Τελ Αβίβ. Η απάντηση του Φιλοπαλαιστινιακού Μετώπου Θα είναι ζυγισμένη, τιμωρητική και οξυμένη αλλά δεν θα είναι άλογη κι απότομη, διότι κάτι τέτοιο επιδιώκει το Τελ Αβίβ για να βγει από την κινούμενη άμμο της Γάζας εμπλέκοντας τις ΗΠΑ και την ανθρωπότητα σε μια παγκόσμια σύρραξη.

Κυριακή κοντή γιορτή….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας