Η Ινδία αγοράζει 11φορές περισσότερο ρωσικό πετρέλαιο-Απόλυτο φιάσκο οι δυτικές κυρώσεις!!!

1958

Η Ρωσία έχει γίνει πλέον ο κύριος προμηθευτής αργού της Ινδίας, ενός από τους μεγαλύτερους καταναλωτές πετρελαίου στον κόσμο, γεγονός που αποκαλύπετι την αναποτελεσματικότητα των δυτικών κυρώσεων σε βάρος των ρωσικών ενεργειακών πόρων, αναφέρει η ουγγρική εφημερίδα Magyar Hírlap.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι όγκοι εξαγωγών του ρωσικού αργού προς την Ινδία από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα ήταν σχεδόν 11 φορές υψηλότεροι από τις εξαγωγές της αντίστοιχης περσινής περιόδου και έχουν ήδη ξεπέρασει τις αποστολές για ολόκληρο το 2022.
Πέρυσι, η Ινδία εισήγαγε 33,4 εκατομμύρια τόνους ρωσικού αργού πετρελαίου.
Η έκρηξη των εξαγωγών ρωσικού αργού στην Ινδία αποτελεί άλλο ένα σημάδι ότι οι δυτικές κυρώσεις είχαν πολύ μικρότερο αντίκτυπο από το αναμενόμενο στην ικανότητα της Ρωσίας να εξάγει τους φυσικούς της πόρους και να αντλεί τα ανάλογα υψηλά έσοδα.
Κατά την υπό εξέταση περίοδο, η Ρωσία εξασφάλισε τον τίτλο του κύριου προμηθευτή αργού πετρελαίου της Ινδίας, ακολουθούμενη από το Ιράκ (21,4 εκατ. τόνοι) και τη Σαουδική Αραβία (17,5 εκατ. τόνοι).
Οι εισαγωγές ρωσικού αργού στην Ινδία συνέχισαν να αυξάνονται το καλοκαίρι, φτάνοντας τα 2,2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως τον Ιούνιο και αυξάνονταν για δέκα συνεχείς μήνες, σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων αργού Kpler.
Οι παραδόσεις μειώθηκαν ελαφρά τον Ιούλιο σε 1,9 εκατομμύρια βαρέλια κατά μέσο όρο, σύμφωνα με ειδικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Morning Express.
Οι αναλυτές απέδωσαν τη μείωση στη μείωση της παραγωγής που συμφωνήθηκε από τον όμιλο OPEC+, βάσει του οποίου η Μόσχα έχει δεσμευτεί να μειώσει την παραγωγή κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα.
Η Ρωσία άρχισε να ανακατευθύνει τις αποστολές πετρελαίου στην Ασία πέρυσι ως απάντηση στις κυρώσεις της Δύσης, που περιλαμβάνουν εμπάργκο πετρελαίου και περιορισμούς τιμών στο ρωσικό αργό και πετρελαϊκά προϊόντα.
Η Ινδία, ο τρίτος μεγαλύτερος εισαγωγέας και καταναλωτής πετρελαίου στον κόσμο, έχει γίνει ένας από τους μεγαλύτερους καταναλωτές της Ρωσίας επειδή δεν συμμετέχει στις κυρώσεις της Δύσης και σπεύδει να επωφεληθεί από τις εκπτώσεις στο πετρέλαιο που προσφέρει η Μόσχα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας