Ρώσοι εξαφάνισαν Μηχανοκίνητο Τάγμα ουκρανικής Ταξιαρχίας-Κατεπείγον σήμα εκκένωσης Χερσώνας

2695
Ρώσοι εξαφάνισαν Μηχανοκίνητο Τάγμα ουκρανικής

Σε ένα απέραντο νεκροταφείο αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων έχει μετατραπεί η Χερσώνα με τα βίντεο που έρχονται στην δημοσιότητα να δείχνουν το μέγεθος των απωλειών του ουκρανικού Στρατού.

Ρώσοι αλεξιπτωτιστές κατέστρεψαν ένα τάγμα της 28ης Ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια μιας ανεπιτυχούς επίθεσης στην Xερσώνα.

Το μηχανοποιημένο τάγμα της 28ης Ειδικής Ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ήταν εξοπλισμένο με σκοπιανά και σλοβενικά άρματα μάχης.

Οι Ρώσοι Αλεξιπτωτιστές εξαφάνισαν το 1ο μηχανοκίνητο Τάγμα Berislav της Χερσώνας. Στα καρέ του βίντεο φαίνονται κατεστραμμένα άρματα μάχης  T-72,- T-64BV, MT-LB APC, τεθωρακισμένα BRDM, Humvees και BMP APC.

Μάλιστα στο τελευταίο βίντεο οι Ουκρανοί φαίνεται να έχουν εγκαταλείψει τους τραυματίες τους στο πεδίο της μάχης. Ρωσικό UAV εντοπίζει τον Ουκρανό τραυματία. Αργότερα συλλαμβάνεται από τους Ρώσους.

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ “ως αποτέλεσμα μιας ανεπιτυχούς επίθεσης στην κατεύθυνση Berislav, ο ουκρανικός στρατός έχασε ένα σχεδόν πλήρες μηχανοποιημένο τάγμα, εξοπλισμένο με άρματα μάχης που είχαν προηγουμένως παραδοθεί από τα Σκόπια και τη Σλοβενία. Το αντίστοιχο βίντεο δημοσίευσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Το βίντεο δείχνει μεγάλη ποσότητα κατεστραμμένου και εγκαταλειμμένου ξένου στρατιωτικού εξοπλισμού. Η συγκεκριμένη περιοχή δεν κατονομάζεται, ωστόσο, αν κρίνουμε από την κατάσταση στο έδαφος, ο Ουκρανός στρατός δέχθηκε ενέδρα ενώ προχωρούσε προς την κατεύθυνση του οικισμού Τσερβόνι Γιαρ.

Σημειώνεται ότι το βίντεο γυρίστηκε σχεδόν αμέσως μετά τη μάχη. 

Σημειώνεται ότι κατά τις επανειλημμένες προσπάθειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας να προχωρήσουν προς την κατεύθυνση του Μπερισλάβ, δεν επιτεύχθηκε επιτυχία, αν και σήμερα το πρωί παρατηρήθηκε υψηλή δραστηριότητα των ουκρανικών στρατευμάτων στην περιοχή του οικισμού της Novaya Kamenka.

Κατεπείγον σήμα για εκκένωση της Χερσώνας!

Παράλληλα, οι ρωσικές αρχές στην Χερσώνα κάλεσαν σήμερα τους αμάχους να εγκαταλείψουν άμεσα την πόλη, εξαιτίας της κλιμάκωσης της πολεμικής κατάστασης.

Χιλιάδες αμάχων εγκαταλείπουν εδώ και ημέρες την πόλη διασχίζοντας τον ποταμό Ντνίπρο, μετά από πληροφορίες για μία επικείμενη αντεπίθεση των Ουκρανών, με αντικειμενικό σκοπό την ανακατάληψη της πόλης, ενώ το σημερινό μήνυμα διαδόθηκε κατεπειγόντως.

“Όλοι οι άμαχοι της Χερσώνας πρέπει άμεσα να εγκαταλείψουν την πόλη”, ανέφερε μία ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Telegram.

“Οι πολίτες της Χερσώνας και το προσωπικό όλων των τμημάτων και των υπουργείων της δημόσιας διοίκησης πρέπει σήμερα να περάσουν στην αριστερή (ανατολική) όχθη του Ντνίπρο”.

“Φροντίστε για την ασφάλεια της οικογένειας και των φίλων σας! Μην ξεχνάτε έγγραφα, χρήματα, τιμαλφή και ρούχα

Σημειώνεται ότι μπορείτε να φτάσετε στην αριστερή όχθη του ποταμού Δνείπερου στο χωριό Alyoshki μέσω του Rechport με βάρκα. Η διοίκηση ζήτησε αυτοέλεγχο και αποφυγή πανικού, επισημαίνοντας ότι υπάρχει τηλεφωνική γραμμή όπου μπορείτε να κάνετε ερωτήσεις που σας ενδιαφέρουν.

Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, όλοι πρέπει να δείξουν θάρρος και αντοχή. Οι αρχές της Χερσώνας κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για να προστατεύσουν τους αμάχους μας”αναφέρει το ανακοινωθέν.

Εκείνο που προκαλεί εντύπωση – και ανησυχία – είναι το επείγον του σήματος για εκκένωση στην Χερσώνα.

Πιθανότατα αυτό σχετίζεται με πιθανές πληροφορίες για ανατίναξη του φράγματος στο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο Kakhovka στην περιφέρεια της Χερσώνα.

Τί είπε ο κυβερνήτης της περιοχής

Τα ρωσικά στρατεύματα απέκρουσαν μια σειρά από επιθέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην κατεύθυνση Nikolaev-Krivoy Rog.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή αντικυβερνήτη της Χερσώνας, Kirill Stremousov, επί του παρόντος η κατάσταση στη δεξιά όχθη παραμένει δύσκολη, αλλά σταθερή και βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Πρόσθεσε ότι οι κάτοικοι της Χερσώνας και των παρακείμενων περιοχών συνεχίζουν να οδηγούνται στην αριστερή όχθη του ποταμού Δνείπερου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας