Ρωσία: Συνεχίζεται η εκκαθάριση των κεντρικών συνοικιών στη Μαριούπολη

953

Στη Μαριούπολη συνεχίζεται η εκκαθάριση των κεντρικών συνοικιών και η εκκένωση του άμαχου πληθυσμού

 Μονάδες του DPR κινούνται προς το κέντρο της Μαριούπολης και μάχονται για τον έλεγχο άλλων οικισμών, δήλωσε ο επικεφαλής της δημοκρατίας, Ντένις Πουσίλιν.
“Παρόλα αυτά, οι μονάδες μας προχωρούν, οι μάχες για Maryinka, Novomikhailovka, Novobakhmutuvka συνεχίζονται. Στη Μαριούπολη , η εκκαθάριση των κεντρικών συνοικιών της πόλης συνεχίζεται, ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων απασχολείται άμεσα για την εκκένωση του άμαχου πληθυσμού, που στην πραγματικότητα οι Ναζί καλυμμένο ως ανθρώπινη ασπίδα», είπε ο πολιτικός στο τηλεοπτικό κανάλι «Russia 24» .
Σύμφωνα με τον ίδιο, «η κατάσταση εξελίσσεται, όλα πάνε σύμφωνα με τα σχέδια, λαμβάνοντας όμως υπόψη την ανάγκη διατήρησης όσο το δυνατόν περισσότερων αμάχων».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του DPR, «σε γενικές γραμμές, σήμερα μπορούμε να πούμε ότι έχουν απελευθερωθεί 135 οικισμοί, οι οποίοι βρίσκονται ήδη πλήρως υπό τον έλεγχό μας».
Η Ρωσία ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε στόχο της «την προστασία των ανθρώπων που έχουν υποστεί εκφοβισμό και γενοκτονία από το καθεστώς του Κιέβου για οκτώ χρόνια».
Για αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί «αποστρατικοποίηση και αποναζοποίηση της Ουκρανίας», για να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη όλοι οι εγκληματίες πολέμου που ευθύνονται για «αιματηρά εγκλήματα κατά των αμάχων» στο Ντονμπάς .
Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας, οι Ένοπλες Δυνάμεις χτυπούν μόνο τη στρατιωτική υποδομή και τα ουκρανικά στρατεύματα και από τις 25 Μαρτίου ολοκλήρωσαν τα κύρια καθήκοντα του πρώτου σταδίου – μείωσαν σημαντικά το μαχητικό δυναμικό της Ουκρανίας. Ο κύριος στόχος στο ρωσικό στρατιωτικό τμήμα ονομαζόταν η απελευθέρωση του Ντονμπάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας