Μετά τη συμφωνία Πούτιν-Ερντογάν η Τουρκία κλείνει το συνοριακό πέρασμα Αδριανούπολης;

1713
συμφωνία

Για σαφή αλλαγή στάσης της Άγκυρας στο προσφυγικό κάνουν λόγο πληροφορίες μετά από την συμφωνία Πούτιν – Ερντογάν.

Σύμφωνα με τα όσα που μεταφέρουν διεθνή μέσα, αλλά και η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Τουρκία, η Άγκυρα κλείνει την συνοριακή πύλη του Παζάρκουλε της Αδριανούπολης, κάτι που, εφόσον επιβεβαιωθεί, θα σημάνει την σημαντική μείωση της πίεσης προς τα ελληνικά σύνορα στον Έβρο.

Οι ανταποκρίσεις σημειώνουν ότι η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τη συμφωνία του Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Ταγίπ Ερντογάν, ενώ υπάρχουν αναφορές για τεράστια μείωση του πληθυσμού των προσφύγων και μεταναστών που είχαν συγκεντρωθεί στον άτυπο καταυλισμό του Παζάρκουλε.

Οι τουρκικές αρχές φέρεται να έχουν ήδη ενημερώσει τους συγκεντρωμένους ότι το συνοριακό πέρασμα έχει κλείσει και πως η Άγκυρα θα βάλει λεωφορεία για να τους μεταφέρει πίσω στην Κωνσταντινούπολη και από εκεί θα μπορούν να επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους.

Σύμφωνα με ανταποκρίτρια της Deutsche Welle η περιοχή έχει ήδη αδειάσει από πρόσφυγες και μετανάστες και ένας αστυνομικός ήδη ενημέρωσε δημοσιογράφους ότι οι συγκεντρωμένοι έχουν αποχωρήσει από το Παζάρκουλε με λεωφορεία, χωρίς να δίνει περισσότερες πληροφορίες.

Αν όλα αυτά επιβεβαιωθούν, αυτό σημαίνει ότι οδεύουμε προς σημαντικές θετικές εξελίξεις στον Έβρο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας