ΗΠΑ: Μπλέκουν ελληνικά μαχητικά σε εικονικό βομβαρδισμό Ρωσικής βάσης στην Συρία

1650
ελληνικά

Σε επικίνδυνες περιπέτειες μπλέκουν οι Αμερικανοί την Πολεμική Αεροπορία αφού το αμερικανικό βομβαρδιστικό B-52 που συνόδευαν τα ελληνικά F-16 πάνω από την Αν.Μεσόγειο επιχείρησε εικονική προσβολή στη ρωσική αεροπορική βάση Χμέιμιμ στη Συρία.

Το βομβαρδιστικό των ΗΠΑ Β-52 πέταξε στην ανατολική Μεσόγειο αυτήν την εβδομάδα, προτού κατευθυνθεί προς τη Συρία και στη συνέχεια στην Ιορδανία. Το αεροσκάφος πετούσε με συνοδεία δύο F-16 από την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

Σύμφωνα με το ρωσικό Avia Pro, το Β-52 έκανε μια απροσδόκητη προσέγγιση στη ρωσική αεροπορική βάση Χμέιμιμ στη δυτική Συρία, πιάνοντας τις ρωσικές δυνάμεις «στον ύπνο».

Για ποιο λόγο, το Β-52 πραγματοποίησε εικονικό βομβαρδισμό στις ρωσικές στρατιωτικές βάσεις στη Συρία, μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο, ωστόσο, αυτά τα αεροσκάφη έχουν εκτελέσει και στο παρελθόν εικονικούς βομβαρδισμούς εναντίον ρωσικών στρατιωτικών βάσεων που βρίσκονται στην περιοχή.

Είναι αξιοσημείωτο να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες η ρωσική αεροπορική βάση Χμέιμιμ δεν είναι πλέον υπό την προστασία του συστήματος αεράμυνας S-400.

Κάποιες φήμες άρχισαν να εκτείνονται την περασμένη εβδομάδα σχετικά με την υποτιθέμενη απενεργοποίηση του συστήματος S-400 από τη Ρωσία στη Συρία. Εάν είναι αλήθεια, αυτό μπορεί να ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους οι Η.Π.Α. πραγματοποίησαν αυτή την άσκηση.

Ωστόσο, αυτές οι πτήσεις σπάνια συζητούνται είτε από τις Η.Π.Α. είτε από τη Ρωσία.

Το θέμα είναι πως η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία δεν είχε κανένα λόγο να εμπλακεί και πολύ κακώς ενεπλάκη σε αυτή τη διαμάχη, αφού ως χώρα δεν έχουμε τίποτα εναντίον της Ρωσίας.

Με αυτή την «άσκηση» βλέπουμε στην πράξη το νέο αμυντικό δόγμα της Ελλάδας, όπως αυτό εκφράζεται από την πρόσφατη νεοαποικιακού τύπου “αμυντική” συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ, το οποίο στρέφεται ολοκληρωτικά εναντίον της Ρωσίας με απρόβλεπτες συνέπειες για το μέλλον για τη χώρα μας, η οποία όσο ποτέ έχει ανάγκη  από μία πολυδιάστατη  αμυντική και εξωτερική πολιτική και από ένα πολιτικό άνοιγμα καλών και αναβαθμισμένων σχέσεων με την Ρωσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας