Υπόθεση Λουκμάν: Ρατσιστικό το έγκλημα αλλά όχι ισόβια. ΜΑΤ και βία

1222
λουκμάν

Αν και αναγνώρισε ότι η δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν ήταν ρατσιστική ενέργεια, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο “έσπασε” χθες τα ισόβια που είχαν επιβληθεί πρωτόδικα στους δύο χρυσαυγίτες δολοφόνους, προκαλώντας ένταση και επεισόδια με τα ΜΑΤ, που έστειλε προκλητικά στο δικαστήριο η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη.  

Συγκεκριμένα, το Εφετείο επέβαλε επέβαλε ποινή 21 ετών και 5 μηνών στους Διονύση Λιακόπουλο και Χρήστο Στεργιόπουλο, τους οποίους κήρυξε νωρίτερα ενόχους για ανθρωποκτονία κατά συναυτουργία με άμεσο δόλο, οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή.

Με πλειοψηφία 6 προς έναν, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο αναγνώρισε στους δύο κατηγορουμένους το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, γεγονός που επέδρασε στην επιμέτρηση της ποινής τους.

Η απόφαση των δικαστών προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στους συγκεντρωμένους που ανέμεναν την δεύτερη κρίση της Δικαιοσύνης για το έγκλημα ρατσιστικού μίσους.

Στο άκουσμα της πολυετούς κάθειρξης πολλοί από τους παριστάμενους πέταξαν μπουκάλια και αποδοκίμασαν έντονα φραστικά τους δικαστές για την απόφασή τους που “έσπασε” τα ισόβια.

Εξαιρετικά προκλητική ήταν η εμφάνιση ΜΑΤ στην αίθουσα του δικαστηρίου, που συνέλαβαν μάλιστα τρεις νέους, για να τους απελευθερώσουν μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες της Μάγδας Φύσσα, η οποία παραβρισκόταν και παρακολούθησε τη δίκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας