Ισραηλινές και διεθνείς εταιρείες στη μαύρη λίστα του ΟΗΕ για Παλαιστίνη!

1207

 

Κορυφαίες Ισραηλινές και διεθνείς εταιρείες έρχονται αντιμέτωπες με την μαύρη λίστα των Ηνωμένων Εθνών για επιχειρηματική δραστηριότητα σε Ισραηλινούς Εποικισμούς στην Κατεχόμενη Δυτική Όχθη!

Τον Ιανουάριο του 2018, το Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών εντόπισε 206 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε ισραηλινούς εποικισμούς στη Δυτική Όχθη. Παρά τις προσπάθειες του Ισραήλ και της Αμερικής, ο κατάλογος με τη λίστα των εταιρειών δημοσιεύτηκε κατά την 40ή σύνοδο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Γενεύη τον περασμένο Μάρτιο. Το Συμβούλιο ενέκρινε ψήφισμα για τη συγκέντρωση μιας μαύρης λίστας Ισραηλινών και διεθνών εταιρειών που λειτουργούν στους εποικισμούς και η οποία ενημερώνεται ετησίως.

Σύμφωνα με την έκθεση: «Οι παραβιάσεις των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Παλαιστινίων που συνδέονται με τους Ισραηλινούς Εποικισμούς είναι διαδεδομένες και καταστροφικές, επηρεάζοντας κάθε πτυχή της Παλαιστινιακής ζωής. Λόγω της ανάπτυξης των εποικισμών και των υποδομών, οι Παλαιστίνιοι υφίστανται περιορισμούς αναφορικά με την έκφραση της θρησκείας, του κινήματος και της εκπαίδευσης, τα δικαιώματά τους σε γη και ύδωρ , την πρόσβαση τους σε μέσα διαβίωσης και σε κατάλληλο βιοτικό επίπεδο, τα δικαιώματά τους στην οικογενειακή ζωή και άλλα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα».

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας