50.000 πρόστιμο για κάμερες παρακολούθησης εργαζομένων

1697
κάμερες

Παράνομες οι κάμερες για την παρακολούθηση των εργαζομένων, από δικηγορική εταιρία που καλείται να πληρώσει πρόστιμο 50.000 ευρώ. 

Αυτό αποφάσισε η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, που απέρριψε το αίτημα της δικηγορικής εταιρίας «Σιούφας και Συνεργάτες», με το οποίο ζητούσε να μην καταβάλλει το πρόστιμο των 50.000 ευρώ που της επέβαλε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για παράνομη εγκατάσταση και λειτουργία κλειστού κυκλώματος καμερών, μέχρι τις 28/5/2019 που έχει προσδιοριστεί η επί της ουσίας εκδίκαση της υπόθεσης.

Η δικηγορική εταιρία είχε επικαλεστεί στο αίτημά της ότι αν υποχρεωθεί να το πληρώσει τώρα θα προκληθεί ανεπανόρθωτη οικονομική ζημία και μείωση της επαγγελματικής της αξιοπιστίας. Ωστόσο, η Επιτροπή Αναστολών του Ανώτατου Δικαστηρίου με την υπ’ αρ. 264/2018 απόφασή της, απέρριψε την αίτηση.

Υπενθυμίζεται ότι η Ανεξάρτητη Αρχή επέβαλε πρόστιμο 50.000 ευρώ καθώς ανάμεσα σε άλλες παραβάσεις της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα, έκρινε ότι η εταιρία είχε εγκαταστήσει κάμερες σε χώρο εργασίας, χωρίς τούτο να δικαιολογείται από τη φύση και τις συνθήκες εργασίας των εκεί εργαζομένων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας