49 Ναυτεργάτες-99 ημέρες ομηρίας!-Ποια είναι η τελευταία απαίτηση των Ιρανών;

809
49 Ναυτεργάτες-99 ημέρες ομηρίας

Σύμφωνα με πληροφορίες που δίνονται στις οικογένειες των 9 Ελλήνων Ναυτεργατών που βρίσκονται σε ομηρία από τις 27 Μάη από τις ιρανικές αρχές, προκύπτει ότι πλέον βρισκόμαστε πολύ κοντά στην απελευθέρωση τόσο των Ναυτεργατών όσο και των δύο πλοίων που κρατούνται από το Ιράν στα θαλάσσια χωρικά του ύδατα.

Όπως γράψαμε πριν λίγες μέρες, προκειμένου να διευθετηθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες για την απελευθέρωση των πληρωμάτων, εστάλη από τα συναρμόδια Υπουργεία Εξωτερικών και Ναυτιλίας κλιμάκιο προκειμένου να κλείσει τη σχετική συμφωνία.

Η αντιπροσωπεία επέστρεψε προχθές και στην διάρκεια των συνομιλιών επιτεύχθηκε συμφωνία για την αναχώρηση του πλοίου LANA που μεταφέρει το ιρανικό πετρέλαιο, ενώ παράλληλα θα υπάρξει και ο απεγκλωβισμός των δύο ελληνικών Δ/Ξ “Prudent Warrior” και “Delta Poseidon”.

Η τελευταία αξίωση του Ιράν για να πει το ΝΑΙ στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων είναι η εξασφάλιση από την ελληνική πλευρά και τις πλοιοκτήτριες εταιρείες ότι δεν θα αξιώσουν αποζημιώσεις….

Η θετική απάντηση των ελληνικών αρχών θα σημάνει και το τέλος της πολύμηνης ομηρίας των 49 Ναυτεργατών.

1 σχόλιο

  1. Τα αμερικανοτσολιαδάκια της κυβέρνησης με εντολή του προτέκτορα παράστησαν το λιοντάρι με το Ιρανικό πετρέλαιο και τώρα ήρθε η ώρα να γίνουν γατάκια και να υποστούν τον εξευτελισμό των παράνομων πράξεων τους.
    Αλοίμονο στους ναυτικούς Ελληνες και ξένους που έχουν υποστεί τις συνέπειες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας