48ωροι ρωσικοί βομβαρδισμοί-Χειρουργικά πλήγματα Spetsnaz σάρωσαν Νικολάεφ-Αποδεκατίστηκαν Τάγματα & Ταξιαρχίες

953
48ωροι ρωσικοί βομβαρδισμοί-Χειρουργικά πλήγματα

Ρωσικοί βομβαρδισμοί λαμβάνουν χώρα επί 48 ώρες, ημέρα και νύχτα, εναντίον στρατιωτικών στόχων κυρίως σε Νικολάεφ, Χάρκοβο και Ντονμπάς. Οι Ρώσοι δεν έχουν αφήσει τους Ουκρανούς να “πάρουν ανάσα”. Το μεγαλύτερο πρόβλημα οι Ουκρανοί το αντιμετωπίζουν στο Νικολάεφ.

Η Διοίκηση της περιοχής φοβάται είτε ότι έχουν διεισδύσει Spetsnaz JTAC (Joint terminal attack controller) στην περιοχή και μεταδίδουν ακριβείς συντεταγμένες και κινήσεις των ουκρανικών ενόπλων Δυνάμεων είτε ότι πολλοί κάτοικοι της περιοχής δίνουν πληροφορίες στους Ρώσους.

Οι απώλειες των Ουκρανών είναι μεγάλες ενώ τα ρωσικά κτυπήματα διακρίνονται από φοβερή ακρίβεια.

Η Ρωσία έπληξε με Kalibr το Κίεβο– Καταιγισμός πυραύλων και από Λευκορωσία

Ρωσικοί πύραυλοι κρουζ είχαν ως στόχο στρατιωτική βάση κοντά στο Κίεβο, καταστρέφοντάς την μερικώς, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ουκρανικό γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων.

«Γύρω στις 05.00 το πρωί (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), ο εχθρός εξαπέλυσε επίθεση εκτοξεύοντας έξι πυραύλους Kalibr κατά στρατιωτικής μονάδας στο Λιούτιζι, στην περιοχή του Κιέβου», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Ολέξι Γκρόμοφ, υψηλόβαθμος αξιωματικός του επιτελείου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, καταστράφηκε ένα κτίριο  και δύο άλλα υπέστησαν ζημιές, ενώ ένας από τους έξι πυραύλους καταρρίφθηκε από την ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα. Οι πύραυλοι αυτοί εκτοξεύθηκαν από την Κριμαία.

Άλλοι βομβαρδισμοί είχαν ως στόχο την περιοχή του Τσερνίχιβ, στη βόρεια Ουκρανία, και εκτοξεύτηκαν από τη γειτονική Λευκορωσία, χώρα-σύμμαχο της Μόσχας, πρόσθεσε ο Γκρόμοφ, κάνοντας λόγο για «απώλειες» στον ουκρανικό στρατό.

Άλλοι Ουκρανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ρωσικούς βομβαρδισμούς σε πολλές περιοχές σήμερα.

«Ήταν ένα ταραχώδες πρωινό. Για ακόμα μία φορά, είχαμε τον τρόμο των πυραύλων», ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Telegram, διαβεβαιώνοντας ωστόσο ότι το Κίεβο δεν θα παραδοθεί.

Ο κυβερνήτης της περιοχής του Μικολάιφ, στο νότιο τμήμα της χώρας, ανέφερε «μαζικό» βομβαρδισμό με πυραύλους που κατέστρεψε ένα σχολείο και προκάλεσε τον τραυματισμό τουλάχιστον ενός ανθρώπου.

Σκοτώθηκαν 18 Αξιωματικοί και Διοικητές της 56ης ταξιαρχίας

18 αξιωματικοί και διοικητές της 56ης χωριστής Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού (56η Ταξιαρχία Μηχανοκίνητων Τυφεκίων, στρατιωτική μονάδα A0989, B2095) των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Ντονμπάς σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ρωσικής επιχείρησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αεροπορική επιδρομή των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων κατέστρεψε το διοικητήριο της 56ης χωριστής Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κοντά στο χωριό Netaylovo βορειοδυτικά του Ντόνετσκ.

Δεκαοκτώ αξιωματικοί και διοικητές μονάδων αυτής της ταξιαρχίας σκοτώθηκαν. Μεταξύ των νεκρών, πιθανότατα, είναι ο διοικητής της 56ης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, συνταγματάρχης Σιρτσένκο και ο αρχηγός του επιτελείου της ταξιαρχίας.

Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου, η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε τη δημιουργία δεδομένων για Ουκρανούς Διοικητές που δίνουν εντολές και ευθύνονται για μαζικό βομβαρδισμό περιοχών των Ντόνετσκ, Γκορλόβκα, Γιασινοβατάγια και Ντοκουτσάεφσκ. Σύμφωνα με τους Ρώσους, υπεύθυνοι είναι ο διοικητής της 56ης Ταξιαρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, συνταγματάρχης Σεργκέι Σιρτσένκο και ο αναπληρωτής του, ο αντισυνταγματάρχης Ντμίτρι Γερασιμένκο.

Ισοπέδωσαν το Νικολάεφ – Μεγάλες απώλειες για την 59η Ταξιαρχία

Επιπλέον, Αμερικανός δημοσιογράφος επιβεβαίωσε την αποτελεσματικότητα ρωσικής επίθεσης στην έδρα της 59ης Ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας

Ο Simon Ostrovsky, δημοσιογράφος του αμερικανικού προγράμματος ειδήσεων PBS NewsHour, επιβεβαίωσε τα φονικά αποτελέσματα της ρωσικής πυραυλικής επίθεσης στις 17 Ιουλίου. Στόχος ήταν το διοικητήριο ενός τάγματος της 59ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας πεζικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κοντά στο χωριό Zeleny Gay, στην περιοχή Mykolaiv.

Συγκεκριμένα, ο Οστρόφσκι έλαβε πληροφορίες για το θάνατο 40 Ουκρανών στρατιωτικών. Παράλληλα, ο δημοσιογράφος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχουν τις ακριβείς συντεταγμένες των αποθηκών πυρομαχικών και άλλων σημαντικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, γεγονός που καθιστά εφικτή την εκτέλεση πυραυλικών κτυπημάτων με υψηλή ακρίβεια.

Έτσι, τις τελευταίες δύο εβδομάδες, τα ρωσικά στρατεύματα εκτόξευσαν 129 πυραύλους κατά θέσεων στο Νικολάεφ, σκοτώνοντας πολλούς Ουκρανούς στρατιώτες και καταστρέφοντας μεγάλη ποσότητα στρατιωτικού εξοπλισμού.

Η υψηλή αποτελεσματικότητα των χτυπημάτων του ρωσικού στρατού κατά του Νικολάεφ επιβεβαιώθηκε έμμεσα και από ουκρανικές πηγές. Η κηδεία του υποδιοικητή μιας ουκρανικής ταξιαρχίας, του αντισυνταγματάρχη Andriy Nevydanchuk και του λοχαγού Vadim Gavrilyuk, ο οποίος πέθανε στις 17 Ιουνίου συνέπεια ρωσικής επίθεσης, τελέστηκε στο Khmelnitsky, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης. .

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις προχώρησαν σε επιτυχημένη επίθεση εναντίον αποθήκης πυρομαχικών στην περιοχή Dnipropetrovsk στις 27 Ιουλίου, καταστρέφοντας περισσότερες από εκατό ρουκέτες του αμερικανικού συστήματος πολλαπλών ρουκετών HIMARS και σκοτώνοντας περίπου 120 Ουκρανούς στρατιώτες, ξένους μισθοφόρους και τεχνικό προσωπικό.

Κτυπήθηκαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε Νικολάεφ-Χάρκοβο και Kramatorsk

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις προχώρησαν σε σειρά κτυπημάτων σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Νικολάεφ

Το βράδυ της 27ης Ιουλίου, με διαφορά αρκετών ωρών, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας εξαπέλυσαν πυραυλικές επιθέσεις σε στρατιωτικούς στόχους των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Νικολάεφ. Σύμφωνα με πληροφορίες, κτυπήθηκαν τουλάχιστον τέσσερις στόχοι.

Νωρίτερα, ελήφθησαν πληροφορίες ότι οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις με χτύπημα ακριβείας εξόντωσαν το τάγμα πυροβολικού της 59ης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, που στάθμευε κοντά στο Νικολάεφ. Ως αποτέλεσμα του κτυπήματος, οι απώλειες του ουκρανικού Τάγματος  ξεπερνά το 70%.

Υπάρχουν αναφορές για συνεχιζόμενες πυραυλικές επιθέσεις σε ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε διάφορες περιοχές στο Nikolaev.

Επιπλέον, αυτό συμβαίνει με φόντο τις δηλώσεις του Βιτάλι Κιμ, ότι «η πόλη θα κλείσει για αρκετές ημέρες με σκοπό την αναζήτηση συνεργατών των Ρώσων».

Ο λεγόμενος δήμαρχος του Nikolaev Senkevich αναφέρει πυρκαγιές σε πολλά σημεία ως αποτέλεσμα των πυραυλικών επιθέσεων.

Μετά το Νικολάεφ, κτυπήθηκε σκληρά και το Χάρκοβο. Αρκετές θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και της εδαφικής άμυνας καταστράφηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες.  Αρκετές στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε αυτή την πόλη χτυπήθηκαν και το προηγούμενο βράδυ.

Το πυροβολικό και η ρωσική αεροπορία επιχειρούν επί 24ωρο στην περιοχή του Kramatorsk. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι θέσεις των Ουκρανών δέχονταν συστηματικά πυρά χωρίς να τους επιτραπεί να σηκώσουν κεφάλι.

Αρκετές ουκρανικές Ταξιαρχίες υπέστησαν τεράστιες απώλειες

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, στις 27 Ιουλίου:

-Τα όπλα υψηλής ακρίβειας των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων έπληξαν το έδαφος του πρώην εργοστασίου προϊόντων οπλισμένου σκυροδέματος και της αυτοκινητοβιομηχανίας Nikolaevstroytrans, κατέστρεψαν τα προσωρινά σημεία ανάπτυξης της 28ης μηχανοποιημένης και 79ης ταξιαρχίας αεροπορικής επίθεσης στην περιοχή Νικολάεφ..

Οι απώλειες του εχθρού ανέρχονται σε 200 στρατιωτικούς ενώ καταστράφηκαν περισσότερες από 20 μονάδες τεθωρακισμένων και ειδικών οχημάτων.

-Μία από τις θέσεις της 10ης Ορεινής Ταξιαρχίας Εφόδου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας καταστράφηκε ολοσχερώς στην περιοχή Artemovsk. Επιπλέον, στην περιοχή Novomikhailovka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, ως αποτέλεσμα της καταστροφής ενός σταθμού διοίκησης, η 53η μηχανοποιημένη ταξιαρχία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας έχασε στην πραγματικότητα την μαχητική της ικανότητα.

Σύμφωνα με ανανεωμένα στοιχεία, στις 24 Ιουλίου, ένα χτύπημα των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων σε μια αποθήκη πυρομαχικών κοντά στον οικισμό Lyubimovka, στην περιοχή Dnepropetrovsk, κατέστρεψε περισσότερους από εκατό πυραύλους για το αμερικανικό σύστημα HIMARS.

Έως και 120 στρατιωτικοί που φρουρούσαν την εγκατάσταση, καθώς και ξένοι μισθοφόροι και τεχνικοί ειδικοί, σκοτώθηκαν.

-Κατά τη διάρκεια της ημέρας κτυπήθηκαν: Τέσσερις θέσεις διοίκησης και παρατήρησης των ταγμάτων της 54ης μηχανοποιημένης και 17ης ταξιαρχίας αρμάτων μάχης, της 107ης ταξιαρχίας εδαφικής άμυνας στις περιοχές Novomikhailovka, Zaitsevo και Seversk της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, καθώς και της 65ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας στην περιοχή των οικισμών Malye, Shcherbaky, στην περιοχή Zaporozhye.

-Ανθρώπινο δυναμικό, ξένοι μισθοφόροι, και στρατιωτικός εξοπλισμός χτυπήθηκαν σε 142 περιοχές. Καταστράφηκε το προσωρινό σημείο ανάπτυξης στο έδαφος του εργοστασίου της Ουκρανίας Energy Machines στο Χάρκοβο ενώ σκοτώθηκαν μαχητές του σχηματισμού Black Hundred στην περιοχή Artemovsk της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ.

-Επίσης, οκτώ αποθήκες πυρομαχικών καταστράφηκαν σε περιοχές οικισμών: Mayorsk, Seversk, Novoandreevka, Malye Shcherbaki, Stepovoe, περιοχή Zaporozhye και Kulbakino, περιοχή Mykolaiv.

-Στο πλαίσιο της μάχης κατά του πυροβολικού, καταστράφηκαν: ένα σύστημα “Uragan” και ένα “2A36 Giatsint-B” στην περιοχή Dzerzhinsk, ένα MLRS “Grad” στην περιοχή Bylbasovka, δύο διμοιρίες “Msta-B” και πέντε διμοιρίες D-30 σε θέσεις βολής στις περιοχές N. Otradovka, Dzerzhinsk, Novgorodskoe, Vodyane, Konstantinovka, Kurakhovo και Georgievka της Δημοκρατίας του Ντόνετσκ .

-Τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν ένα ελικόπτερο Mi-8 της Ουκρανικής Αεροπορίας κοντά στο χωριό Barmashovo, στην περιοχή Mykolaiv.

-Επίσης, κατά τη διάρκεια της ημέρας, εννέα ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα κατερρίφθησαν στις περιοχές των οικισμών Petrovskoye, Novomayorskoye της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk, Barabashovka, Mikhailovka, Petropavlovka, Kamenka της περιοχής Χάρκοβο και Kuzmino της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk.

Επιπλέον, πάνω από τους οικισμούς Antonovka και Brilevka στην περιοχή Kherson, καθώς και την πόλη Kherson, αναχαιτίστηκαν 10 βλήματα των συστημάτων πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης Alder και Khaymars.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας