Αντιφάσεις Corbyn σε σχέση με το εντός ή εκτός ΕΕ της Βρετανίας

1651
corbyn

Η προεκλογική εκστρατεία για τις εκλογές του Ιουνίου στη Βρετανία έχει ξεκινήσει και ο Jeremy Corbyn, ηγέτης των Εργατικών, δήλωσε βέβαιος για τη νίκη του κόμματός του, αν και αυτό βρίσκεται πολύ πίσω στις δημοσκοπήσεις. Πάντως, ερωτηθείς εάν θα οδηγήσει την Βρετανία εκτός ΕΕ, αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ότι θα το κάνει.
Σε μήνυμά της στο Twitter, η πολιτική συντάκτρια του BBC, Λόρα Κίνσμπεργκ έγραψε ότι ο Κόρμπιν είπε «ότι το ζήτημα του Brexit έχει τακτοποιηθεί, αλλά τον ρώτησα πέντε φορές κατηγορηματικά εάν θα φύγουμε από την ΕΕ σε περίπτωση που ο ίδιος είναι πρωθυπουργός, αλλά αρνήθηκε να απαντήσει».
Νωρίτερα, βέβαια, ο Corbyn είπε σε ομιλία του στο Μάνσεστερ ότι οι πλούσιες ελίτ προσπαθούν να «υπονομεύσουν» το Brexit.
Σε συνέντευξή του στο BuzzFeed News, ο Κόρμπιν είπε ότι θα συνεχίσει να είναι ηγέτης των Εργατικών, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα της κάλπης στις 8 Ιουνίου.
Πρόσφατες δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στους Τόρις της πρωθυπουργού Tereza May μεγαλύτερο των 20 ποσοστιαίων μονάδων και προβλέπουν σαρωτική νίκη, κάτι το οποίο σύμφωνα με την Μέι θα ενισχύσει τις διαπραγματευτικές της προσπάθειες για το Brexit.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας