2017: Μια νέα Ελλάδα με εθνικό νόμισμα και ριζοσπαστικό πρόγραμμα ανόρθωσης και παραγωγικού μετασχηματισμού

5757
Τσίπρα

Διαγραφή δημόσιου χρέους και ιδιωτικών χρεών, εθνικοποίηση τραπεζών και στρατηγικών τομέων, προστασία και ανάπτυξη της εγχώριας παραγωγής, αναβάθμιση παιδείας και υγείας, στήριξη μισθών και συντάξεων, θέσεις εργασίας, πάταξη διαφθοράς, πολιτιστική αναγέννηση

Το 2017 θα είναι για την περιοχή μας, την Ευρώπη και τον κόσμο μια θυελλώδης χρονιά ριζικών αλλαγών. Αυτές οι αλλαγές θα θέσουν σε πολύ βαθιά κρίση παραδοσιακούς συσχετισμούς ισχύος, ευρωπαϊκά και παγκοσμιοποιητικά στερεότυπα.

Η Μέση Ανατολή, τα Βαλκάνια, η Μεσόγειος, η Ευρώπη και ο κόσμος που γνωρίσαμε δεν θα μείνουν τα ίδια το 2017. Ο μεταψυχροπολεμικός κόσμος τελείωσε. Το θέμα είναι οι συγκλονιστικές αλλαγές που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη να μην οδηγήσουν σε σκοτεινούς χρόνους αλλά να αποκτήσουν ένα προοδευτικό και φιλειρηνικό πρόσημο.

Ειδικότερα η ευρωζώνη και η ΕΕ βιώνουν μια αξεπέραστη κρίση και μια βαθιά παρακμή και αποσύνθεση, ενώ συναντούν όλο και περισσότερο την απέχθεια και την αποστροφή των λαών.

Ευρωζώνη και ΕΕ δεν έχουν μέλλον

Η ευρωζώνη και η ΕΕ δεν μπορούν να γνωρίσουν μαι θετική προοδευτική μεταρρύθμιση και δεν έχουν κανένα μέλλον.

Το πιθανότερο είναι πως η ευρωζώνη θα γνωρίσει μέσα στο 2017 βαθιές ρηγματώσεις ή και θα διαλυθεί με άγνωστη προς το παρόν προοπτική και άγνωστες συνέπειες για την ίδια την ΕΕ.

Η Ευρώπη θα πρέπει να ανατραπεί και να θεμελιωθεί σε νέες βάσεις με την συμπερίληψη και της Ρωσίας, η οποία δεν μπορεί να βρίσκεται εντός ευρωπαϊκής δομής.

Αυτή η Ευρώπη από τον Ατλαντικό έως τα Ουράλια, που θα συμπεριλαμβάνει και τη Ρωσία, χρειάζεται μια νέα δημοκρατική αρχιτεκτονική στην οικονομία και την ασφάλεια, μακριά από τα ψυχροπολεμικά και ιμπεριαλιστικά κατασκευάσματα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Μια αρχιτεκτονική που θα περιλαμβάνει και θα περικλείει κυρίαρχα και ανεξάρτητα εθνικά κράτη τα οποία θα συνεργάζονται στη βάση της ισοτιμίας, της σύγκλισης και της πλήρους διασφάλισης της κοινής ευημερίας και των νομίμων συνόρων και εθνικών τους συμφερόντων.

Η περιοχή μας, τα Βαλκάνια, η Μεσόγειος και η Ευρώπη χρειάζονται ένα νέο όραμα συνεργασίας.

Μόνο μια ευρώπληκτη, βαθιά δογματική και εκτός τόπου και χρόνου πολιτική και οικονομική τάξη στη χώρα μας, πάντα προσκολλημένη, εθελόδουλη και ληστρική, δεν μπορεί να αντιληφθεί τα μηνύματα των καιρών και τις επερχόμενες ριζικές ανατροπές στο ευρωπαϊκό τοπίο.

Κυβέρνηση και κυρίαρχο μπλοκ σε αδιέξοδο

Η κυβέρνηση Τσίπρα βρίσκεται σε διαδικασία κατάρρευσης μέσα στην κοινωνία και σε πλήρες αδιέξοδο.

Η Ελλάδα των παραδομένων Τσίπρα και Τσακαλώτου έχει καταντήσει κλωτσοσκούφι ανάμεσα στις αντικρουόμενες επιδιώξεις της γερμανικής Ευρώπης του Σόιμπλε, της ουραγού Ευρώπης του Μοσκοβισί και του ιταλικού κέντρου και κυρίως τις επιδιώξεις και προτεραιότητες του ΔΝΤ.

Πάνω στις πλάτες της Ελλάδας παίζονται παιχνίδια που αφορούν όχι απλώς το μέλλον του ελληνικού μνημονιακού προγράμματος αλλά τον νέο χάρτη της ευρωζώνης και της ΕΕ και κυρίως την ταχύτατη συγκρότηση της μικρής ζώνης του «μάρκου».

Η Ελλάδα δεν διαθέτει με την κυβέρνηση Τσίπρα καμία υπόσταση και το παιχνίδι του ευρωπαϊκού μέλλοντος, όσο η Αριστερά της Ευρώπης δεν επαναθεμελιώνεται και δεν ριζοσπαστικοποιείται με όρους βιώσιμης εναλλακτικής πρότασης για να αντεπιτεθεί και να σηκώσει κεφάλι, παίζεται στους άθλιους ανταγωνισμούς των αστικών τάξεων με οπισθοδρομικούς και αντικοινωνικούς όρους.

Η κυβέρνηση του Αλ. Τσίπρα κινείται στο όνομα της δεύτερης αξιολόγησης σε νέο πακέτο σκληρών μέτρων, πράγμα που θα επιταχύνει την ταπεινωτική κατάρρευση της.

Η κυβέρνηση Τσίπρα είναι μάλλον απίθανο να βγάλει το 2017.

Το πολιτικό σκηνικό με κέντρο τον καταρρέοντα ΣΥΡΙΖΑ και τη νεοδημοκρατική κουρελού της ΝΔ είναι απλώς ένα κατασκεύασμα φάντασμα που το συντηρούν με σωλήνα στη ζωή τα διαπλεκόμενα ολιγαρχικά ΜΜΕ και οι στημένες δημοσκοπήσεις.

Μια νέα πορεία με ριζοσπαστικό πρόγραμμα

Η Ελλάδα του ευρώ, και της γερμανικής νεοφιλελεύθερης ΕΕ, η Ελλάδα της μνημονιακής κατοχής και του παρακμιακού ολιγαρχικού πολιτικού, οικονομικού και διαπλεκόμενου κατεστημένου, η Ελλάδα της παραγωγικής διάλυσης και της λιτότητας, δεν έχουν καμία προοπτική διεξόδου από την κρίση.

Η χώρα μας μέσα στο 2017 χρειάζεται μια μεγάλη δημοκρατική ανατροπή με εθνικό νόμισμα, εθνική κυριαρχία, ανεξαρτησία, διαγραφή του δημόσιου χρέους, σεισάχθεια στο ιδιωτικό χρέος, εθνικοποίηση των τραπεζών και ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα παραγωγικού μετασχηματισμού και στήριξης μισθών και συντάξεων.

Αυτό το πρόγραμμα ανόρθωσης και διεξόδου αναδεικνύει η ΛΑ.Ε και καλεί με αισιοδοξία και ελπίδα σε ένα μεγάλο πολιτικό, κινηματικό και εκλογικό μέτωπο ανατροπής και θετικής πρότασης όλες τις ριζοσπαστικές, αριστερές, πατριωτικές, δημοκρατικές αντιμνημονιακές δυνάμεις της χώρας.

Ν.Ζ

2 Σχόλια

  1. Ο Καπιταλισμός σε όλες τις χώρες βρίσκεται στο Ιμπεριαλιστικό Στάδιο στα πλαίσια της Ανισόμετρης ανάπτυξης με σχέσης αληλεξάρτησης και διαφορετική θέση στην Ιμπεριαλιστική πυραμίδα. ΟΙ Λαοί δεν έχουνε κανένα συμφέρον να διαλέξουνε ποιό τμήμα της Αστικής τους Τάξης η Ιμπεριαλιστικός οργανισμός θα τους σφάξει. Πρέπει να παλέψουνε κάτω απο την δική τους ταξική σημαία ενισχύοντας την Λαική Συμμαχία σε Ανοιχτή σύγκρουση με τον Οπορτουνισμό σε όλες του τις Αποχρώσεις για Εξοδο απο κάθε Ιμπεριαλιστικό Οργανισμό με Κοινωνικοποίηση των Μέσων παραγωγής. Η Καπιταλισμό θα έχουμε η Σοσιαλισμό με Δικτακτορία του Προλεταριάτου. Αλλος δρόμος δεν υπάρχει. Η Εμπειρία του 20ου αιώνα με τα …..μεταβατικά παραμυθάκια….. που καταστρέψανε τους λαούς είναι Καταπέλτης.

    • Τόσος «μετα-τροτσκισμός» βλάπτει, πραγματικά!!! Δεν είναι δυνατόν ΟΛΕΣ οι καπιταλιστικές χώρες να βρίσκονται στο ιμπεριαλιστικό στάδιο ανάπτυξης, γιατί εκ των πραγμάτων ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ όλες οι καπιταλιστικές χώρες οιονεί ιμπεριαλιστικές δυνατότητες!!! Δηλαδή πχ η Γουατεμάλα (όχι τυχαίο το παράδειγμα) βρίσκεται σε ιμπεριαλιστικό στάδιο ανάπτυξης;;; Και αν οι καπιταλιστικές χώρες είναι ΟΛΕΣ, συλλήβδην, ιμπεριαλιστικές, τότε ποιος ακριβώς εκμεταλλεύεται ποιον;;;
      Ξεμπερδέψτε το μυαλό σας και χρησιμοποιείτε ορθά τη μαρξιστική ορολογία… Και, επαναλαμβάνω κι εδώ, ανοίγετε πού και πού και κανένα βιβλίο των κλασικών του μαρξισμού, γιατί είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεδιαλύνετε μέσα σας κάποια πράγματα… Εν προκειμένω, ξαναδιαβάστε τον «Ιμπεριαλισμό» του Λένιν… Γιατί με αυτά που γράφετε, θα τρίζουν τα κόκκαλά του στο Μαυσωλείο του Κρεμλίνου…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας