1956-Η ΕΟΚΑ χαλάει τις ετοιμασίες ΑΓΓΛΙΑΣ-ΓΑΛΛΙΑΣ-ΙΣΡΑΗΛ κατά της Διώρυγας του Σουέζ

Σημ: Τ ο κείμενο ως προς ορισμένες εκφράσεις και ορισμένες απόψεις εκφράζει τον υπογράφοντα

γνωστες πτυχές της Ιστορίας. Μέρος πρώτος :Αύγουστος – Οκτώβριος 1956

 

Η ΕΟΚΑ ΤΊΝΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΙΣ ΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΑΓΓΛΙΑΣ-ΓΑΛΛΙΑΣ-ΙΣΡΑΗΛ για χτύπημα στη Διώρυγα του Σουέζ

αναφέρει σε παλαιότερα άρθρα μας στο blog ότι η ίδρυση του Ισραηλινού Κράτους αλλά και η πολεμική επικράτηση του εναντίον του Αραβικού Κόσμου και κυρίως της Αιγύπτου οφειλόταν κυρίως στη Στρατιωτική Βοήθεια Αγγλίας και Γαλλίας αρχικά και υστερότερα της Αμερικής. Όταν λέμε στρατιωτική βοήθεια δεν εννοούμε μόνο την παροχή κάθε λογής στρατιωτικού μέσου και εξοπλισμού από αεροπλάνα, μέχρι σχέδια κατασκευής αρμάτων, πάσας μορφής πολεμοφοδίων, σχεδιασμός προϊόντων από επιτελεία Αγγλίας και Γαλλίας, παροχή πληροφοριών κατασκοπίας κλπ αλλά εννοούμε και τη χορήγηση όλων των απαραίτητων μέσων, σχεδίων και ειδικών (από τη Γαλλία αρχικά) για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων από το Ισραήλ. Πέραν από αυτά όμως οι τηλεοπτικοί στρατιωτικοί αναλυτές ξέχασαν επίσης να σας πουν και αυτό:

Η Αγγλία και η Γαλλία έστειλαν δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες, εκατοντάδες πολεμικά αεροσκάφη, δεκάδες πλοία και εκατοντάδες τανκς για να χτυπήσουν την Αίγυπτο.
Θα μιλήσουμε με γεγονότα και αριθμούς που δεν αμφισβητούνται και θα σας παρουσιάσουμε πέραν από αυτά και μία άγνωστη πτυχή της Ιστορίας του Ελληνισμού που αγνοούν οι περισσότεροι. Για να μάθουν κάποιοι πως όταν ο Έλληνας πιστεύει στο Θεό και τολμά να πάει κόντρα στους Σατανιστές της Δύσης μπορεί να καταφέρει πράγματα απίστευτα. Θα παρουσιάσουμε το πως ένα μικρό κράτος σαν τη Κύπρο επέφερε (ΚΑΤΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ) μεγαλύτερες καταστροφές και απώλειες δυναμικού στους Άγγλους, από ότι ολόκληρη η Αίγυπτος.

Στις 2 Αυγούστου του 1956 η Αγγλία και η Γαλλία για να προστατέψουν τα συμφέροντά τους στη Βόρειο Αφρική αλλά και για να προστατέψουν το… νεοσύστατο και δημιουργημένο από τους Σιωνιστικούς κύκλους της Ελίτ του Λονδίνου, του Παρισιού και της… Αμερικής του κράτους του. Ισραήλ, ανακοίνωσαν τη σύγκληση διάσκεψης στο Λονδίνο για τον…. διεθνή έλεγχο της Διώρυγας του Σουέζ. Στις 7 Αυγούστου του 1956 δημιουργήθηκε κοινή γαλλοβρετανική διοίκηση για να συνδράμει με το Ισραήλ σε επίθεση εναντίον της Αιγύπτου, με….50.000(πενήντα χιλιάδες) Βρετανούς και 30.000 (τριάντα χιλιάδες) Γάλλους στρατιώτες. Μάθε ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΣΧΕΤΕ ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΘΗΡΙΟΥ.

Η Κύπρος επελέγη σαν το προφανές αρχηγείο αυτής της Δύναμης.
Άκουσε τώρα αυτό που δεν σου είπαν οι στρατιωτικοί αναλυτάδες σου με ΑΡΙΘΜΟΎΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. Η ΔΙΔΙΔΩΣΕΜΕΡΕΒΑΝΗΚΕΝΕΩΣ Τους Σιέιντανν ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΥΡΟ-Πεν.

Στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου του 1956 η ΕΟΚΑ επιτίθεται σε στρατιωτικούς και άλλους στόχους ασφαλείας σχεδόν κάθε μέρα. Στις 7 Αυγούστου βόμβες εξερράγησαν στον ραδιοφωνικό σταθμό CBC στα προάστια της Λευκωσίας. Στις 8 Αυγούστου οι Βρετανοί ανακάλυψαν βόμβες σε οίκημα που χρησιμοποίησαν η Βρετανική Αστυνομία στη Λάρνακα ενώ την ίδια ώρα βόμβες εξερράγησαν σε αποθήκες πολεμικού υλικού στη Δεκέλεια, άλλη μία στη Βρετανική Βάση Ακρωτηρίου, άλλη μια σε στρατιωτικό κτίριο στην Επισκοπή και άλλη μια στο Αγγλικό Αστυνομικό Πάφου.
Οι Αγγλογάλλοι με το Ισραήλ είχαν σχεδιάσει την επίθεση εναντίον της Αιγύπτου για τις 15 Σεπτεμβρίου του 1956.Στο διάστημα αυτό (μέσα Αυγούστου μέχρι 15 Σεπτεμβρίου) οι Ελληνοκύπριοι προέβησαν σε….. 56 βομβιστικές επιθέσεις στις βάσεις Ακρωτηρίου, Δεκέλειας και στις στρατιωτικές υπηρεσίες. στην Επισκοπή. Επίσης επιτέθηκαν….14 φορές εναντίον στρατοπέδων και στρατιωτικών στη Λευκωσία, σχεδόν 20 φορές εναντίον ναυτικών στόχων, αποθηκών και αγωγών στα λιμάνια Αμμοχώστου,Λεμεσού και Πάφου. 20 στρατιωτικά οχήματα και ιδιωτικά αυτοκίνητα στρατιωτικών ανατινάχθηκαν. Οι Βρετανοί ανακάλυψαν ακόμη 20 βόμβες που δεν πρόλαβαν να εκραγούν….

Η ημέρα της επίθεσης στην Αίγυπτο βαλλόταν συνέχεια και οι στρατιωτικοί αρχηγοί Γαλλίας και Αγγλίας ειδοποίησαν το Ισραήλ ότι μετά τις 6 Οκτωβρίου του 1956 η επιχείρηση “Σωματοφύλακας” (αλήθεια Σωματοφύλακας ποια άραγε ήταν οι Αγγλογάλλοι νομίζεις; καινούρια επιχείρηση.

Στη Κύπρο οι αγγλογαλλικές δυνάμεις παρέμεναν αντιμέτωπες με τον εσωτερικό εχθρό. Από τις 15 Σεπτεμβρίου μέχρι και τα τέλη Οκτώβρη η ΕΟΚΑ προέβη σε.. 63 ακόμη βομβιστικές επιθέσεις σε στόχους, πολλές βάσεις και στρατιωτικές βάσεις που προετοίμαζαν τον πόλεμο εναντίον της Αιγύπτου. Οι οικοδομικές εργασίες στις βάσεις παρεμποδίζονταν πάντοτε από απεργίες, εμπρησμούς και δολιοφθορές. Περισσότερες από 60 βόμβες χρησιμοποιήθηκαν επίσης εναντίον περιπόλων, λεοφορείων που μετέφεραν στρατιώτες ή ιδιωτικών αυτοκινήτων στρατιωτών και 13 στρατιώτες σκοτώθηκαν από την ΕΟΚΑ.
Η καταστροφική επιχείρηση δολιοφθοράς της ΕΟΚΑ ήταν η έκρηξη τεσσάρων βομβών στον αεροδιάδρομο του Ακρωτηρίου που καθυστέρησε την επίθεση στην Αίγυπτο για δύο εβδομάδες. Τις βόμβες είχε τοποθετήσει σε αγωγό που περνούσε κάτω από τον αεροδιάδρομο ένας πολιτικός υπάλληλος.

Τελικά οι αγγλογάλλοι αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν αεροπλανοφόρα και τη… Μάλτα σαν ενδιάμεσο σταθμό από που έστειλαν τα σμήνη τους στην Κύπρο και ακολούθως κατά της Αιγύπτου αλλά ακόμη και τότε οι Ελληνοκύπριοι χτύπησαν και πάλι:
Στις 2 Νοεμβρίου και καθώς τα Αιγυπτιακά στρατεύματα είχαν σχεδόν ηττηθεί. από Άγγλους, Γάλλους και Εβραίους και την ώρα που οι άνωθεν ξεκαθάριζαν το Σινά από τα απομεινάρια του Αιγυπτιακού στρατού (από 29 Οκτωβρίου έναρξη επιχείρησης μέχρι 3 Νοεμβρίου είχαν διαλύσει τους Αιγυπτίους), ακόμη και τότε οι Ελληνοκύπριοι ξαναχτυπούν. Στις 2 Νοεμβρίου 23 βομβαρδιστικές επιδρομές πραγματοποιούνται σε όλο το νησί εναντίον αεροπορικών βάσεων, στρατοπέδων και περιπόλων.

Σε 5 μέρες οι Αιγύπτιοι είχαν συντριβεί χάνοντας παράλληλα 3000 άνδρες ενώ από το απέναντι στρατόπεδο είχαν πεθάνει 200 ​​Ισραηλινοί, 27 Βρετανοί και 3 Γάλλοι.
Η ΕΟΚΑ από τις 7 Αυγούστου είχε συνολικά προχωρήσει σε 174 βομβιστικές ενέργειες και άλλες 124 βόμβες εξερράγησαν ή τοποθετήθηκαν σε οχήματα στρατιωτικών.
Μονό τις 3 πρώτες εβδομάδες του Νοεμβρίου του 1956 οι Βρετανοί έχασαν 33 άνδρες.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στο Σουέζ περισσότεροι Βρετανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν από την ΕΟΚΑ παρά από το στρατό του Νάσσερ.

Αυτοί ήταν οι πρόγονοι σου Ραγιά. Βιομετρικά Σφραγισμένε και Γενετικά Εμβολισμένε Δούλε των Ευρωπαίων και των Σιωνιστών. Τώρα απλώνουν χέρι και στα παιδιά σου. Το βλέπεις και δεν μιλάς, αλλά αυτά που έφτασαν προ των Πυλών των Σοδόμων όπου Ζεις θα σε κάνουν να κράξεις σύντομα. Και επειδή φαίνεται ότι οι Αγγλογάλλοι με τους Σιωνιστές Αφέντες τους αρέσουν αυτή την εποχή του Οκτωβρίου να σκοτώνουν ανθρώπους βλέπουμε ότι. . ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΗΔΗ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΎΝ ΤΗ ΚΎΠΡΟ ΣΑΝ ΒΆΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΑΝ ΜΕ ΤΟ ΙΡΆΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ. ΡΑΓΙΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ, ΟΙ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΤΑΥΤΌΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΟΜΕΤΡΙΚΑ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΏΣΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΟΥ…. “ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΟΥ” ΛΕΜΕ, ΟΧΙ “ΤΑΥΤΌΤΗΤΕΣ ΣΟΥ” ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ” ΕΙΔΙΚΩΝ” ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΓΕΝΕΤΙΚΟΎΣ ΕΜΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ “ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΑΙΔΕΊΑΣ” ΓΙΑ ΔΙΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΑΠΟ ΤΑ 5 ΤΟΥΣ …ΡΑΓΙΑ Ο’ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ

ΡΑΓΙΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΥ ΣΕ ΕΜΠΛΕΞΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΌΙ ΣΟΥ, ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΈΣ “ΕΙΔΙΚΏΝ” ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΟΥ; ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΤΊ ΣΟΥ ΕΦΕΡΑΝ; ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ; ΚΟΙΤΑ ΡΑΓΙΑ. ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ ΜΠΡΙΣΚΕΤΑΙ

 

 

Πηγές : 1.Αρχεία Υπουργείου Αποικιών,ημερήσιες αναφορές από το Κυβερνήτη Harding CO926/418
2.Πρακτικά Συναντήσεων Βρετανών Επιτελαρχών
COS56 350
3.Thomas,The Suez
4. Lamb, the dështim of Eden Government
5.Jackson Suez
Πρωθυπουργού 6. Αϊζενχαουερ

Ομάδα Ιωάννης Κομνηνός

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας