1,46 δισ. ματωμένο πλεόνασμα Μαρτίου. Μείωση δαπανών για κοινωνικές ανάγκες

674
αύξηση

Το 1,46 δισ. ευρώ φτάνει το ματωμένο πρωτογενές πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού για τον Μάρτιο του 2019, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 12,7% έναντι του στόχου και οι δαπάνες κατά 1 δισ. ευρώ.

Συγκεκριμένα το πρωτογενές πλεόνασμα είναι 1,46 δισ. ευρώ, έναντι στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 960 εκατ. ευρώ και πρωτογενούς πλεονάσματος 1,87 δισ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2018.

Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 12 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 1,34 δισ. ευρώ ή 12,7% έναντι του στόχου. Η ακριβής κατανομή μεταξύ των κατηγοριών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού θα πραγματοποιηθεί με την έκδοση του οριστικού δελτίου.

Ειδικότερα, τον Μάρτιο το σύνολο των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε στα 4,1 δισ. ευρώ, αυξημένο κατά 1 δισ. ευρώ σε σχέση με τον μηνιαίο στόχο.

Χαρακτηριστικό του προσανατολισμού που επιτρέπει την παραγωγή ματωμένων πλεονασμάτων είναι η μείωση των δημοσίων δαπανών, σε μια περίοδο που μένουν ακάλυπτες τεράστιες ανάγκες στη δημόσια υγεία, την Παιδεία κ.λπ.

Έτσι, οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού για την περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2019 ανήλθαν στα 12,7 δισ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες κατά 1 δισ. ευρώ έναντι του στόχου για 13,7 δισ. ευρώ.

Τον Μάρτιο το σύνολο των δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε στα 3,7 δισ. ευρώ, μειωμένο κατά 444 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον μηνιαίο στόχο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας