Όχι στο διαχωρισμό και τη στοχοποίηση των ανεμβολίαστων

Όχι στο διαχωρισμό και τη στοχοποίηση

Ήταν 23/3/2020 όταν ο Κ. Μητσοτάκης, ανακοίνωνε το πρώτο lockdown, στο όνομα του “συλλογικού καλού“, όπως διεμήνυσε στο συγκεκριμένο διάγγελμα του.

Έναμιση χρόνο μετά, με την πατρίδα μας να μετράει πάνω από 16.000 θανάτους και πάνω από 740.000 κρούσματα, την οικονομία κατεστραμμένη, το σύστημα υγείας υπό κατάρρευση , τον λαό σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, όλα δείχνουν πως δεν γινόταν να πάει κάτι άλλο χειρότερα. Και όμως, με τη πολιτική της η κυβέρνηση της Ν.Δ, σε συνδυασμό με τις απαράδεκτες και ντροπιαστικές δηλώσεις του  Μητσοτάκη, όπου έκανε λόγο για “ψεκασμένους”, κατάφερε να διχάσει την κοινωνία και να τη χωρίσει σε δύο στρατόπεδα, με σκοπό να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες του. Άραγε για το γεγονός ότι έγινε απευθείας διορισμός, μιας αποτυχημένης επιτροπής, χωρίς κανένα διαγωνισμό, με αποτέλεσμα να μείνουν απ’έξω επιστήμονες με πολύ καλύτερα βιογραφικά, που διαπρέπουν στο εξωτερικό οι “ψέκες” φταίνε;

Μήπως φταίει ο ελληνικός λαός, ο οποίος κάνοντας υπομονή και τηρώντας υποδειγματικά τα μέτρα κατά το πρώτο lockdown,  έφτασαν τα νοσοκομεία σήμερα να είναι στα όρια της κατάρρευσης, αποδυναμωμένα και με ελάχιστο προσωπικό, ύστερα από τις ντροπιαστικές αναστολές εργασίας, εξαιτίας άρνησης εμβολιασμού; Ποιός ευθύνεται για το γεγονός, πως παρά τα αυταρχικά lockdowns, τα κρούσματα ακολούθησαν υψηλές καμπύλες, μαζί με τους θανάτους και η ψυχική υγεία των ανθρώπων , επιδεινώθηκε;

Παρότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να απαντήσει ποτέ σε αυτά τα ερωτήματα, καθώς δεν υπάρχει αντιπολίτευση για να τα θέσει, η ίδια συνεχίζει να στηρίζει με κυνικό τρόπο μια αδιέξοδη, υγειονομική πολιτική. Κύριο πεδίο διαχωρισμού της κοινωνίας πλέον αποτελεί ο εμβολιασμός, του πληθυσμού. Ορισμένες εκ των εταιρειών, ανεβοκατεβάζοντας τη δοσολογία, τα ποσοστά της αποτελεσματικότητας των σκευασμάτων τους, σε συνδυασμό με διάφορες ανακρίβειες, σχετικά με το πόσο διαρκεί η ανοσία (2 χρόνια, 1 χρόνο, 1 εξάμηνο), δημιούργησαν την αίσθηση σε ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας, ότι εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με ιατρικό προϊόν, αλλά με προϊόν μπακάλικου. Η αλήθεια επίσης είναι,  ότι το ελληνικό κράτος, ουδέποτε έδωσε τη δυνατότητα στους πολίτες του, να επιλέξουν οι ίδιοι τα εμβόλια που θέλουν να κάνουν, καθώς απέκλεισε το Sputnik V και το Κινέζικο, χωρίς καμία απολύτως δικαιολογία. Όλα τα παραπάνω, η αναφορά σε ορισμένες περιπτώσεις παρενεργειών και η λανθασμένη καμπάνια, με υπόνοιες  υποχρεωτικότητας, οδήγησαν στην αποτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος στην Ελλάδα.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο ακροδεξιός Υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης εξήγγειλε στις 2/11 ακόμη πιο αυταρχικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους,  τα οποία όχι μόνο δεν πρόκειται να καλυτερεύσουν την κατάσταση στην Ελλάδα, αλλά πρόκειται να την κάνουν πολύ χειρότερη. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στον κόσμο, που άνθρωποι οι οποίοι κάνουν δύο τεστ την εβδομάδα, θεωρούνται πιο επικίνδυνοι από όσους δεν κάνουν κανένα, παρά το γεγονός ότι και οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν τον ιό. Ο λόγος, για τον οποίο ανακοινώθηκαν αυτά τα μέτρα δεν είναι καθόλου τυχαίος, καθώς είναι ολοφάνερο, ότι η κυβέρνηση προσπαθεί για δικούς της λόγους να μας επιβάλει έναν νέο εγκλεισμό. Αν αναλογιστούμε ότι σε περίπου 30 χιλιάδες τεστ το προηγούμενο διάστημα, τα 3 χιλιάδες όταν ήταν θετικά αποτελούσαν καμπανάκι κινδύνου, σήμερα τα  περίπου 6.7 χιλιάδες θετικά, σε σύνολο 400.000 δειγμάτων, αναλογικά είναι πολύ μικρότερος αριθμός. Γεγονός το οποίο δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση νέο lockdown.

Τέλος στο σημείο που φτάσαμε, κάθε δημοκρατικός πολίτης οφείλει να πει όχι στον διχασμό και στην επιβολή της συγκεκριμένης κατάστασης, ως μιας νέας κανονικότητας στην χώρα. Κάθε άνθρωπος πρέπει να έχει δικαίωμα να επιλέξει ο ίδιος ποτέ και αν θέλει να κάνει το εμβόλιο. Η υποχρεωτικότητα ήταν πάντα επιλογή των ολοκληρωτικών καθεστώτων και είναι λάθος στον 21ο αιώνα να θεωρείται σαν λύση, μία τέτοια πρακτική. Ακόμη απαιτείται άμεσα αλλαγή στη σύνθεση της επιστημονικής επιτροπής, με βάση τα επιστημονικά προσόντα και όχι αλλά υποκειμενικά κριτήρια.

Επίσης είναι απαραίτητη η επαναφορά όσων υγειονομικών είναι σε αναστολή και η διάθεση δωρεάν τεστ για όλους, ανεξαρτήτως αν είναι εμβολιασμένοι ή όχι. Η στοχοποίηση ενός μέρους της κοινωνίας, επειδή έτσι θέλει η κυβέρνηση και τα κυρίαρχα Μ.Μ.Ε, για να κρύψουν τις ευθύνες τους , δεν πρόκειται να περάσει. Η σημερινή θλιβερή κατάσταση, είναι αποτέλεσμα αποκλειστικά των δικών τους επιλογών και όχι των πολιτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας