Όταν οι νηστικοί αντεπιτεθούν…

2312
τουρισμού

Αντί να σκύβουν το κεφάλι και να αναλογίζονται την δυστυχία που προκάλεσαν κι αυτοί -όπως και οι προηγούμενοι- στην ελληνική κοινωνία, κομπορρημονούν.

Φαντασιώνονται καθαρές εξόδους από τα μνημόνια και… καλπασμό στις λεωφόρους της ανάπτυξης. Μοιάζουν τυφλωμένοι από το πάθος για παραμονή στην εξουσία και αδυνατούν να δουν και να παραδεχτούν τι ακριβώς συμβαίνει γύρω τους.

Η EUROSTAT ανακοίνωσε ότι το 34,8% του πληθυσμού στην χώρα μας, δηλαδή περίπου 3,7 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας και πολλοί από αυτούς κοινωνικά αποκλεισμένοι.

Κι επειδή τα νούμερα από μόνα τους πολλές φορές δεν περιγράφουν ανάγλυφα και δεν αποτυπώνουν την δυστυχία ας επιχειρήσουμε να δούμε διεξοδικά.Ανάμεσα στα 3,7 εκατομμύρια συμπεριλαμβάνονται:

  • Αυτοί που δεν μπορούν να στείλουν τα παιδιά τους να σπουδάσουν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ που πέρασαν γιατί δεν έχουν να καλύψουν τα στοιχειώδη έξοδά τους
  • Αυτοί που θα ξυλιάσουν τον χειμώνα διότι δεν μπορούν να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης
  • Αυτοί που εμφανίζεται τα απομεσήμερα στις λαϊκές αγορές πριν περάσουν να καθαρίσουν οι υπάλληλοι του Δήμου για να μαζέψουν ό,τι τυχόν περίσσεψε από τους πάγκους …
  • Αυτοί που συνωστίζονται στα συσσίτια των ενοριών και στις ελάχιστες πια δομές αλληλεγγύης για ένα πιάτο φαΐ.
  • Αυτοί που ζουν σε διαμερίσματα με κομμένο το ηλεκτρικό ρεύμα…
  • Αυτοί που τους πετούν έξω από τα σπίτια γιατί δεν έχουν να πληρώσουν το ενοίκιο.
  • Οι άστεγοι στους δρόμους και τις πλατείες που δεν έτυχε να τους συναντήσει ποτέ στο διάβα του ο υπουργός Επικρατείας κ. Φλαμπουράρης.

Όλοι αυτοί,οι τόσο πολλοί είναι η μισή, περίπου η μισή Ελλάδα που χάνει την αξιοπρέπειά της και βυθίζεται στην ανέχεια και την ανασφάλεια.

Αυτή η Ελλάδα ακούει ελάχιστα ή δεν ακούει καθόλου για το που επιχειρεί να φτιάξει στέκι ο Ρουβίκωνας, αν παραιτήθηκε από την κυβέρνηση ο Νίκος Κοτζιάς ή αν έχασε η Εθνική ποδοσφαίρου από την αντίστοιχη της Φινλανδίας.

Αναλογιστείτε με την σειρά σας αν για αυτή της Ελλάδα ακούτε κάτι από την κυβέρνηση και από την συστημική αντιπολίτευση.

Είναι η Ελλάδα που ζει στο ημίφως. Όσα λέει η κυβέρνηση περί δίκαιης ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης δεν φτάνουν καν στα αυτιά των εξαθλιωμένων. Κι αυτό γιατί δεν υπήρξε χορτάτος που να πίστεψε τον νηστικό…

*Πηγή: pagenews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας