Όρκος προέδρου Κίνας για εισβολή στην Ταιβάν”πολύ σύντομα”!-Πολεμική ετοιμότητα στις ΗΠΑ

535
Πολεμική ετοιμότητα στις ΗΠΑ

Αδειάζει γρήγορα η κλεψύδρα για τις ΗΠΑ  καθώς ο πρόεδρος της Κίνας διέταξε ην εντατικοποίηση των πολεμικών προετοιμασιών για εισβολή στην Ταιβάν η οποία πρέπει να πραγματοποιηθεί “εντός της προεδρίας του”.

“Θα συντριβούν όλες οι προσπάθειες ανεξαρτησίας. Η επίλυση του ζητήματος της Ταιβάν θα είναι μια ιστορική στιγμή” είπε ο Κινέζος πρόεδρος.

Οι ΗΠΑ βρίσκονται αντιμέτωπες με την μεγαλύτερη ίσως πολεμική πρόκληση της Ιστορίας τους καθώς το Πεκίνο δεν είναι Ρωσία που διαπραγματεύεται. Αν η Ταιβάν χαθεί τότε πάει περίπατο η ανάσχεση της Κίνας.

Ο Στόλος Ειρηνικού και οι δυνάμεις των ΗΠΑ θα μπορέσουν να υπερασπιστούν την Ταιβάν; Θα εμπλακούν ενεργά οι Αμερικανοί προς υπεράσπιση της; Τα ερωτήματα είναι πολλά.

Tι θα συμβεί με την Νότια Κορέα, την Ιαπωνία και την Αυστραλία;

Πώς θα αντιδράσει η Ρωσία; Ο Β. Πούτιν όταν ρωτήθηκε “τι θα πράξει η Ρωσία σε περίπτωση εισβολής της Κίνας στην Ταιβάν” απάντησε πως δεν υπήρχε τέτοια πληροφόρηση. 

Όμως τώρα ήρθε ο ίδιος ο πρόεδρος της Κίνας και το επιβεβαίωσε!

“Η Κίνα απέρριψε την ειρηνική λύση”

“Ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping “κήρυξε” τον πόλεμο στην Ταιβάν απορρίπτοντας κάθε ειρηνική λύση” παραδέχονται Αμερικανοί αναλυτές.

“Η Κίνα και η Ταιβάν βρίσκονται αναπόφευκτα σε πορεία σύγκρουσης υπό τον πρόεδρο Xi Jinping ο οποίος τόνισε πως “μόνη επιλογή είναι η ένωση μέσω της ισχύος”.

“Ο Κινέζος πρόεδρος έχει σκοτώνει οποιαδήποτε ειρηνική λύση και δημιουργεί έναν κινεζικό Στρατό που έχει πρώτη προτεραιότητα την Ταιβάν.

Σε αντίθεση με τους προηγούμενους ηγέτες της Κίνας, τονίζει πως το θέμα της Ταιβάν είναι ένα πρόβλημα που δεν μπορεί να περάσει στις μελλοντικές γενιές.

Αυτό σημαίνει πως το θέμα της Ταιβάν πρέπει να λυθεί “κατά την διάρκεια της προεδρίας του” ανέφερε ο αναλυτής Shoebridge.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ταιβάν ανέφερε αμέσως μετά τις δηλώσεις του προέδρου της Κίνας πως “η χώρα του πρέπει να προετοιμαστεί για σύγκρουση με την Κίνα. Απορρίπτουμε τους πολιτικούς ισχυρισμούς του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος για την Ταιβάν”

Κινεζικά σχέδια εισβολής στην Ταιβάν

Μάλιστα στο πλαίσιο των κινεζικών πολεμικών προετοιμασιών, δημοσιεύτηκε σχέδιο του κινεζικού Στρατού για εισβολή στην Ταιβάν.

Το σχέδιο περιλαμβάνει “τρία στάδια μάχης”. Το σχέδιο “τριών σταδίων” έχει σκοπό να προετοιμάσει το έδαφος για χερσαία εισβολή των κινεζικών δυνάμεων

Μετά τον όρκο του Κινέζου προέδρου για “εισβολή στην Ταιβάν” δημοσιεύτηκε μια μελέτη που περιέγραφε μια τριπλή επίθεση που θα άνοιγε τον δρόμο για αμφίβια απόβαση και ανατροπή της κυβέρνησης της Ταιπέι.

Το πρώτο στάδιο περιλαμβάνει επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους μεσαίου βεληνεκούς DF-16 σε αεροδρόμια, ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης, βάσεις πυραύλων και κέντρα διοίκησης σε όλο το νησί.

Μετά ακολουθεί επίθεση από τα βομβαρδιστικά H-6 και μαχητικά J-16 εναντίον ναυτικών βάσεων και εγκαταστάσεων. Κάποια δεν πρέπει να καταστραφούν τελείως για να χρησιμοποιηθούν από τον Κινεζικό Στρατό (PLA)

Το δεύτερο στάδιο περιλαμβάνει επίθεση με πυραύλους κρουζ YJ-91 και CJ-10 που θα εκτοξευθούν από επάκτιες συστοιχίες , πλοία και υποβρύχια.

Ο στόχος είναι στρατιωτικές βάσεις, αποθήκες πυρομαχικών, υποδομές επικοινωνιών και βασικές οδικές αρτηρίες.

Ταυτόχρονα, θα απογειωθούν drone που θα εκτιμούν τις ζημιές.

Το τρίτο στάδιο περιλαμβάνει επίθεση από πολεμικά πλοία και από το πυροβολικό ώστε να καταστραφούν και τα τελευταία εμπόδια πριν ξεκινήσει η απόβαση των Κινέζων πεζοναυτών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας