Όλο το κέντρο της Αθήνας, ένα… ξενοδοχείο. Πλουτίζουν λίγοι, υποφέρουν οι πολλοί

2875
αθήνα
Ο,τι νεοκλασσικό ή μεγάλο ακίνητο προσφέρεται προς μακροχρόνια μίσθωση αυτή τη στιγμή στο κέντρο της Αθήνας, υπάρχει τέτοια ζήτηση για νέες ξενοδοχειακές μονάδες, που «απορροφάται» αμέσως. Τα παραδείγματα πάμπολλα και καθημερινά αυξάνουν γεωμετρικά. Ο λόγος; Η μεγάλη αύξηση του τουριστικού κύματος που σημειώνεται τα τελευταία δύο – τρία χρόνια.
Αποτέλεσμα; Μόνο στην οδό Κολοκοτρώνη, δύο σχεδόν αντικριστά κτίρια, οδεύουν προς μακροχρόνια μίσθωση, με τους ενδιαφερόμενους να κάνουν… ουρά. Το ένα βρίσκεται εκεί όπου παλαιότερα στεγάζονταν το πολυκατάστημα H&M και το άλλο στη γωνία με Νίκης. Γι αυτό το τελευταίο λέγεται ότι ενδιαφέρον έχει επιδείξει η Intrakat του ομίλου Κόκκαλη, η οποία πήρε και ένα άλλο ακίνητο, λίγο πιο «χαμηλά», προς της Πλάκα. Πρόκειται για το κτίριο όπου στεγάσθηκε το πρώτο ξενοδοχείο στην Αθήνα, μετά την απελευθέρωση από τους Τούρκους, το 1821!
Ωστόσο, εκεί όπου γίνεται «πόλεμος», μεταξύ των ενδιαφερομένων είναι το κέντρο και ειδικότερα η πλατεία Συντάγματος και οι δρόμοι πέριξ. Εκεί όπου πρόσφατα ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την μακροχρόνια μίσθωση του ακινήτου στην Πανεπιστημίου, όπου παλιότερα στεγάζονταν τα γραφεία διοίκησης της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδας. Κι αυτό θα μετατραπεί σε ξενοδοχείο. Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον σημειώθηκε και για το King George, το οποίο «έβγαλε» προς πώληση η Eurobank, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι άλλα δύο ακίνητα, του ίδιου «ύφους» και πάλι στο κέντρο ετοιμάζονται για να μετατραπούν – κι αυτά – σε ξενοδοχεία!

Η πρωτοφανής ζήτηση πλουτίζει λίγους, ενώ υποφέρουν οι πολλοί

Την ίδια ώρα που η ζήτηση ακινήτων στο κέντρο της Αθήνας φτάνει στα ύψη, την ίδια ώρα η εκμετάλλευση των εργαζομένων στα ξενοδοχεία σπάει όλα τα ρεκόρ, με ευτελείς μισθούς και διάλυση των εργασιακών σχέσεων, ενώ οι τιμές στα προϊόντα, ιδιαίτερα σίτισης, βρίσκονται σε επίπεδα απλησίαστα για τον πολύ κόσμο.

Το τσουνάμι των τουριστικών επισκέψεων στο Αθηναϊκό κέντρο ωφελεί κυρίως λίγους, μέσα στην θάλασσα των πολλών που υποφέρουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας