Ψηφοθηρίας ανέκδοτο Βαρουφάκη: “Αν δεν ήμουν ΜέΡΑ25, θα ψήφιζα ΚΚΕ

2012
βαρουφάκη

Του Ν.Ζ

Θαυμάστε για άλλη μία φορά τις τοποθετήσεις του Γιάνη Βαρουφάκη, άξιες αρκετές από αυτές για το βραβείο Γκίνες “αρλουμπολογίας”.

Μας λέει λοιπόν ο Γ. Βαρουφάκης (Γ.Β) ότι “η ψήφος στη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ ενισχύει τη “στυγνή ολιγαρχία“, χωρίς να μας λέει ποια ψήφος και που, ίσως στο ΜέΡΑ25, ενισχύει τη μη στυγνή ολιγαρχία.

Και συνεχίζει απτόητος ο Γ.Β “η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ είναι άνευ αντικειμένου” (!!!), με δυο λόγια, δεν ενισχύει ούτε τη “στυγνή” ούτε τη “μη στυγνή” ολιγαρχία, δεν ενισχύει ούτε τη νεοαποικιοκρατία, ούτε τη λιτότητα ούτε το ξεπούλημα της χώρας κ.λ.π Τίποτα από όλα αυτά!

Είναι απλώς μία ψήφος κουφή, μία ψήφος στον αέρα, άνευ αντικειμένου, χωρίς πολιτική κατεύθυνση και πολιτικό προσανατολισμό!!!

Αυτό όμως που μας ξεπερνάει, είναι η δήλωση Βαρουφάκη με την οποία ολοκληρώνει τους παραπάνω παραλογισμούς, λέγοντας:

Μόνο η ψήφος στο ΜέΡΑ25 και στο ΚΚΕ είναι ψήφος αντίστασης στο 4ο μνημόνιο” (!), μία δήλωση που έρχεται να κολλήσει με παρόμοια προηγούμενων ημερών, όταν ο Γ.Β με “περηφάνεια” και μετά από αυθεντική ” μαρξιστική-λενινιστική” ανάλυση, βροντοφώναξε πως “αν δεν ήταν ΜέΡΑ25, θα ψήφιζε ΚΚΕ“!

Το πόσο αντιμνημονιακή είναι η ψήφος στον Γ.Βαρουφάκη επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι ο Γ.Β άνοιξε ορθάνοιχτα πόρτες και παράθυρα στο 3ο μνημόνιο, όταν φανατικά και από τον σχηματισμό της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ζητούσε από τον Τσίπρα να πετάξει έξω από το οικονομικό επιτελείο τον Λαφαζάνη, θιασώτη του εθνικού νομίσματος, γιατί, όπως έλεγε, χαλάει την εικόνα της κυβέρνησης προς την τρόικα.Όταν ακόμα τον Φλεβάρη 15 έβαλε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στο 2ο μνημόνιο, επικυρώνοντας την επέκταση της 2ης Δανειακής Σύμβασης με τα προαπαιτούμενά της. Όταν, επίσης, στη συνέχεια ψήφισε, μετά το δημοψήφισμα, την εξουσιοδότηση στον Τσίπρα να συνομολογήσει τρίτο πρόγραμμα ( τρίτο μνημόνιο), όταν τελικά δήλωνε στο Eurogroup πριν το δημοψήφισμα ότι σε αυτό θα κέρδιζε το ΝΑΙ…..

Ο Γ.Β προφανώς χρησιμοποιεί τον παραλληλισμό του ΜέΡΑ25 με το ΚΚΕ για ξεκάρφωμα, όπως ίσως νομίζει και για να αποκτήσει δια της συνειρμικής αναφοράς αντιμνημονιακά εύσημα.

Μόνο που και σε αυτό ατύχησε και αποδεικνύεται απρόσεκτος ή αδιάβαστος ο Γ.Β.

Διότι το ΚΚΕ δεν θεωρεί ότι είναι “αντιμνημονιακό” κόμμα και θεωρεί τον στόχο της ακύρωσης των μνημονίων περιορισμένο και αποπροσανατολιστικό, ούτε πιστεύει, επίσης, σε μεταβατικά προγράμματα. Το ΚΚΕ, αντίθετα, έχει ως άμεση επιδίωξη του τον σοσιαλισμό, όπως τον εννοεί το ίδιο, στόχο τον οποίο δεν θεωρεί άμεσα δυνατό και επομένως, τον παραπέμπει σε ένα άγνωστο ορίζοντα όταν ωριμάσουν οι επαναστατικές προϋποθέσεις.

Αυτά, όμως, μπροστά στην εύκολη λαϊκίστικη προπαγάνδα, είναι ψιλά γράμματα για τον Γ.Β

Η αερολογία και η ευτέλεια φαίνεται ότι δεν έχουν όρια στην εποχή μας και το χειρότερο φαίνεται ότι υπάρχει κόσμος ο οποίος και έχει κοντή μνήμη και φοβάται και δεν τολμά και έλκεται ως “διέξοδο”από τις “αρλουμπολογίες” και τα “μαντζούνια” κάθε μορφής και κάθε προέλευσης.

Και μη χειρότερα!

Ν.Ζ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας