“Ψεύτης” ο Μπάιντεν: Στρατηγοί του τον “αδειάζουν” για αποχώρηση από Αφγανιστάν

721
Στρατηγοί του τον

Έκθετος ο Μπάιντεν που δεν μπορεί να… θυμηθεί οποιαδήποτε στρατιωτική συμβουλή για μερική παραμονή αμερικανικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν.

Έκθετος ο Μπάιντεν που δεν μπορεί να… θυμηθεί οποιαδήποτε στρατιωτική συμβουλή για μερική παραμονή αμερικανικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν.
Ο Τζο Μπάιντεν κατηγορείται πως είπε ψέματα, καθώς κορυφαίοι στρατηγοί των ΗΠΑ δήλωσαν ότι του συνέστησαν την παραμονή ορισμένων στρατευμάτων στο Αφγανιστάν, με τον ίδιο να το αρνείται.
Στη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων στη Γερουσία, τόσο ο στρατηγός Φρανκ ΜακΚένζι, επικεφαλής της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ όσο και ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, στρατηγός Μαρκ Μίλεϊ, επιβεβαίωσαν ότι είχαν ταχθεί υπέρ της παραμονής των 2.500 στρατιωτών στο Αφγανιστάν και μετά την ημερομηνία της δηλωμένης αποχώρησης για να αποτραπεί η αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης.
«Δεν θα μοιραστώ την προσωπική μου σύσταση στον Πρόεδρο, αλλά θα σας πω την ειλικρινή μου γνώμη που διαμόρφωσε την προτροπή μου. Συνιστούσα να διατηρήσουμε 2.500 στρατιώτες στο Αφγανιστάν. Και συνέστησα επίσης νωρίτερα το φθινόπωρο του 2020 να διατηρήσουμε 4.500 εκείνη τη στιγμή. Αυτές είναι οι προσωπικές μου απόψεις», υπογράμμισε ο ΜακΚένζι.
Παράλληλα, παραδέχτηκε ότι ήταν μπροστά στη σχετική συζήτηση που είχε ο Αμερικανός Πρόεδρος και «άκουσα όλες τις συστάσεις πολύ προσεκτικά».
Ωστόσο, όπως και ο Μίλεϊ, έτσι και ΜακΚένζι αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν οποιαδήποτε αντίφαση στις δημόσιες δηλώσεις του Μπάιντεν, μη θέλοντας να πλήξουν την αξιοπιστία του Αμερικανού Προέδρου.
Οι κορυφαίοι στρατιωτικοί είχαν υποστηρίξει τη συνέχιση της παρουσίας στρατευμάτων, ακόμη και όταν ο πρώην Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, υποσχέθηκε πλήρη αποχώρηση έως τον Μάιο.
Μάλιστα, ο Μπάιντεν σε πρόσφατη συνέντευξή του αρνήθηκε πως είχε οποιαδήποτε στρατιωτική συμβουλή που να τον προειδοποιούσε για πιθανές συνέπειες από την απομάκρυνση όλων των στρατευμάτων από το Αφγανιστάν, μετά την αποτυχημένη 20ετή παρουσία των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν.
*Οι Ταλιμπάν και το Ισλαμικό Κράτος έχουν χαρακτηριστεί τρομοκρατικές οργανώσεις και έχουν απαγορευτεί στη Ρωσία και σε άλλες χώρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας