Ψήφισμα μηχανικών για τη “φαρσοκωμωδία με τα voucher”

867
φαρσοκωμωδία

Την εξελισσόμενη “φαρσοκωμωδία με τα voucher της ντροπής“, καταγγέλλουν σε ψήφισμά τους οι μηχανικοί ζητώντας “δικαιοσύνη, διαφάνεια και σεβασμό στα χρήματα των φορολογούμενων“.

Στο κείμενό τους καλούν την κυβέρνηση «να βάλει ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση και να μην καταβάλει ούτε ένα ευρώ από τα 80 εκατομμύρια που υποσχέθηκε στα ΚΕΚ» και απαιτούν «να αποσυρθεί αυτό το έκτρωμα, να σταματήσει η κοροϊδία με τα κλικ και να δοθεί το επίδομα των 800€ στους επιστήμονες όπως και σε όλους τους υπόλοιπους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και επιχειρήσεις».

Το ψήφισμα:

«Εμείς που υπογράφουμε το κείμενο, ενεργοί μηχανικοί, αυτοαπασχολούμενοι που παρακολουθούμε την επικαιρότητα και επιθυμούμε δικαιοσύνη, διαφάνεια και σεβασμό στα χρήματα των φορολογούμενων, υψώνουμε έντονη φωνή διαμαρτυρίας για την εξελισσόμενη φαρσοκωμωδία με τα voucher της ντροπής.

Οι φόβοι μας για την τηλεκατάρτιση του επιστημονικού προσωπικού της χώρας δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν! Πρόκειται για ένα τεράστιο φιάσκο και για δίχως τέλος κοροϊδία των επιστημόνων. Η ελληνική πολιτεία μας αντιμετωπίζει ως επαίτες αναγκάζοντάς μας σε αέναο “κλικάρισμα”. Πλατφόρμες οι οποίες δεν μπορούν να λειτουργήσουν, αντικείμενα κατάρτισης με διαφορετική θεματολογία από την προγραμματισμένη, κατάρτιση οικτρού επιπέδου, προχειρότητα του υλικού κατάρτισης είναι μερικές από τις μέχρι στιγμής καταγγελίες.

Τι επιδιώκει η κυβέρνηση με τη συνέχιση του προγράμματος πέραν του ξεκοκαλίσματος πόρων του ΕΣΠΑ για τα μάτια ημετέρων; Τι υπονοεί για το επίπεδο κατάρτισης των επιστημόνων της χώρας;

Θα πρέπει να γνωρίζει η κυβέρνηση ότι το πλήθος των αιτήσεων οφείλεται στο γεγονός και μόνο ότι οι αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες της χώρας βασιστήκαμε σε αυτά τα χρήματα προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις που συνεχίζουν να τρέχουν, παρά την απορία του Υπουργού Ανάπτυξης για την αναγκαιότητα των χρημάτων.

  • Επειδή, ακόμα, και από αυτό το πενιχρό επίδομα με διαδικασία και μεθόδους που υποβαθμίζουν τη νοημοσύνη μας, πολλοί από εμάς εξαιρούνται.
  • Επειδή το περιεχόμενο της κατάρτισης, που προσφέρεται από τους παρόχους είναι αλλοπρόσαλλο, αντιεπιστημονικό, πρόχειρο και ενδεχομένως, να τίθενται και θέματα πνευματικών δικαιωμάτων καθώς, φαίνεται από τον τρόπο που παρουσιάζεται να έχει “κλαπεί” από κλειδωμένα pdf ή/και να έχει προέλθει από αυτοματοποιημένη μετάφραση.
  • Επειδή καθημερινά καταγγέλλονται λάθη προφανή, που θα επεσήμαναν ακόμα και παιδάκια δημοτικού.
  • Επειδή ο τρόπος που έχει στηθεί όλο αυτό το πανηγύρι σπαταλάει δημόσιο χρήμα χαρίζοντάς 80 εκατομμύρια ευρώ σε ΚΕΚ.

Καλούμε την κυβέρνηση να βάλει ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση και να μην καταβάλει ούτε ένα ευρώ από τα 80 εκατομμύρια που υποσχέθηκε στα ΚΕΚ. Απαιτούμε τα 80 εκατομμύρια ευρώ να δοθούν στους επιστήμονες και την κοινωνία.

Απαιτούμε να αποσυρθεί αυτό το έκτρωμα, να σταματήσει η κοροϊδία με τα κλικ και να δοθεί το επίδομα των 800€ στους επιστήμονες όπως και σε όλους τους υπόλοιπους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και επιχειρήσεις».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας