Χ.Χαφτάρ: Τούρκοι στρατιώτες πολεμούν στη Λιβύη. Δίνει τελεσίγραφο 72 ωρών

934
χαφτάρ

Χθες, η Κυβέρνηση Εθνικής Συμφιλίωσης της Λιβύης επικύρωσε τη συμφωνία ασφάλειας και στρατιωτικής συνεργασίας με την Τουρκία, στην οποία είχε καταλήξει τον Νοέμβριο.

Τούρκοι στρατιώτες και ελεύθεροι σκοπευτές πολεμούν στις τάξεις της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης της Λιβύης (GNA) στην Τρίπολη, όπως ανέφερε στρατιωτική πηγή του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA).

Νωρίτερα σήμερα, πληροφορίες ανέφεραν ότι η Τουρκία έστειλε τις ένοπλες δυνάμεις της, στρατιωτικούς συμβούλους και στρατιωτικό εξοπλισμό στην Τρίπολη, προκειμένου να παράσχει στήριξη στην Κυβέρνηση Εθνικής Συμφιλίωσης της Λιβύης.

Σημειώνεται ότι χθες η Κυβέρνηση Εθνικής Συμφιλίωσης στη Λιβύη επικύρωσε τη συμφωνία ασφάλειας και στρατιωτικής συνεργασίας με την Τουρκία.

Όπως ανέφερε η στρατιωτική πηγή του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, οι μονάδες του κερδίζουν τον έλεγχο νέων θέσεων στην Τρίπολη καθημερινά. «Η πρόοδος είναι αργή, αλλά συνεχής», είπε η συγκεκριμένη πηγή.

Εν τω μεταξύ, ο Εθνικός Στρατός του Χαφτάρ έδωσε τελεσίγραφο 72 ωρών στις δυνάμεις της  Κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης της Λιβύης να εγκαταλείψουν την Τρίπολη και τη γειτονική πόλη της Σύρτης, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του Εθνικού Στρατού, Χαλίντ Αλ Μαχχούμπ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας