Χ.Χαφτάρ σε Ρ.Τ.Ερντογάν: Η Λιβύη θα γίνει ταφόπετρα των μισθοφόρων σου

1517
χαφτάρ
Πλησιάζει η απελευθέρωση της Τρίπολης

Ο ηγέτης του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, στρατάρχης, Χαλίφα Χάφταρ, έστειλε μήνυμα στον Ταγίπ Ερντογάν κι έθεσε τους όρους του για την κατάπαυση του πυρός στη χώρα.

Είπε στον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι «η Λιβύη θα γίνει τάφος για τους τρομοκράτες και τους μισθοφόρους σου». Την ίδια στιγμή, ο Χαφτάρ υπενθύμισε την τύχη των τρομοκρατών στη Βεγγάζη και στην Σίρτη αναφέρει το TASS το οποίο επικαλείται το Afrigate News.

Ο Χάφταρ δήλωσε ότι δεν θα υπάρχει ειρήνη μέχρι «η ένοπλη αστυνομία και οι μισθοφόροι που έστειλε ο Ερντογάν στη Λιβύη να νικηθούν, να αφοπλιστούν και να απελαθούν».

Δηλώνει ότι το LNA θα επιστρέψει την Τρίπολη στην πατρίδα, ακόμα κι αν «οι προδότες καλέσουν όλους τους μισθοφόρους του κόσμου». Ο Χάφταρ αρνήθηκε τον συμβιβασμό και υποσχέθηκε να καταστήσει την Τρίπολη «την ελεύθερη, ασφαλή και ειρηνική πρωτεύουσα όλων των Λίβυων». 

Διαβεβαίωσε ότι«η απελευθέρωση της πρωτεύουσας δεν απέχει πολύ».

Ο Χάφταρ υποσχέθηκε την απέλαση των τρομοκρατών από τη Λιβύη, «μόνο στην περίπτωση αυτή θα ανακοινωθεί μόνιμη κατάπαυση του πυρός».

Ο Χάφταρ επίσης έστειλε μήνυμα στους διαδηλωτές στη Βεγγάζη ενάντια στην τουρκική εισβολή. Διαδηλώσεις κατά της τουρκικής παρέμβασης έλαβαν χώρα σε διάφορες ανατολικές πόλεις της Λιβύης.

Στα τέλη Ιανουαρίου έγιναν γνωστά τα σχέδια της Τουρκίας για την οικοδόμηση μιας στρατιωτικής βάσης κοντά στην Τρίπολη. Την ίδια στιγμή, δύο φρεγάτες του τουρκικού ναυτικού πλησίασαν την Τρίπολη, στην οποία έφτασαν τουρκικά στρατιωτικά και τεθωρακισμένα οχήματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας