Χ.Χαφτάρ: Ανακοίνωσε την επανέναρξη της παραγωγής πετρελαίου και εξαγωγών στην Αν.Λιβύη

849
πετρέλαιο

Διαμαρτυρίες, όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενα δημοσιεύματα, ξέσπασαν σε περιοχές πιστές τόσο στην κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας που εδρεύει στην Τρίπολη στη δυτική Λιβύη όσο και στην κυβέρνηση της Βουλής των Αντιπροσώπων με έδρα το Τομπρούκ στα ανατολικά εν μέσω διακοπών ρεύματος, έλλειψης υπηρεσιών και κακών συνθηκών διαβίωσης τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού, Χαλίφα Χαφτάρ, του οποίου οι δυνάμεις ελέγχουν την Ανατολική Λιβύη ανακοίνωσε την επανεκκίνηση της παραγωγής πετρελαίου στη χώρα, τερματίζοντας έτσι τον αποκλεισμό των εξαγωγικών εγκαταστάσεων που τέθηκαν σε εφαρμογή τον Ιανουάριο.

Ο Χαφτάρ ανακοίνωσε την επανεκκίνηση την Παρασκευή, χωρίς να παράσχει περαιτέρω λεπτομέρειες, σύμφωνα με το Reuters. Νωρίτερα, το ειδησεογραφικό πρακτορείο ανέφερε μια πηγή κοντά στον στρατηγό Χαφτάρ επιβεβαιώνοντας τα σχέδιά του για άρση του αποκλεισμού.

Ωστόσο, η Λιβυκή Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου, η οποία αντιπροσωπεύει περίπου το 70% της παραγωγής αργού της χώρας, και ο έλεγχος της οποίας είναι εκ των πραγμάτων διαχωρισμένος μεταξύ των δύο αντίπαλων κυβερνήσεων της Λιβύης, δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι δεν θα άρει τον αποκλεισμό των εξαγωγών μέχρι οι εγκαταστάσεις πετρελαίου να αποστρατικοποιηθούν.

Τον Ιούνιο ένα τεράστιο πετρελαϊκό πεδίο στη νοτιοδυτική Λιβύη ανακοίνωσε την επανέναρξη της παραγωγής μετά από τη μετάβαση από την κυβέρνηση του Τομπρούκ στην κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) που εδρεύει στην Τρίπολη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας